reklama

Cos innego niz mleczko...

a+t ja robiłam tradycyjnie z zółtkiem czyli zagotowałam modyfikonane a w szklaneczce miałam na wodzie rozbełtane zółtko z mąką( moze byc kukurydziana) dozwolona od 5m-ca. ja dałam zwykła i to trzeba taka konsystencje płynną ale gęsta(mam nadzieje ze wiesz o co chodzi(nie kit))
i to wylewasz powolutku na wrzące mleko i energicznie mieszasz,
mała sie zajadała,

reklama
a ja chce mała odstawic na tydzień od piersi i dawać Pepti (chyba jednak to nie on uczulał) i zobaczyć co sie bedzie dział bo mała jest obsypana coraz bardziej. Będę odciagać mleczko zeby mi laktacja nie ustała i zobaczymy. Jak na razie Marysia się troszke buntuuje ale 80 ml mleka wypiła przez butlę, tylko jej musiałam wiekszą dziurke zrobi w smoczku. Mam ten smoczek Aventy (ten pierwszy nie wiem do ilu on jest miesięcy), musze sobie kupić taki z większa dziurką i więskzą butlę

głuszek - ten pierwszy jest do 1 miesiąca. Ja daję mojemu już 3.

A moj dostaje wysyoki po chrupkach.:-( Tylko nie wiem dlaczego. Czy produkt uczula czy podrażnia sobie skórkę drapiąc się chrupką po twarzy.

Dostał tez uczulenie po tym jak zjadłam ogórki kiszone i za kilka dni pomidora ( a kiedyś jadłam i było OK) Może pomidor uczulił lub nawozy pryskane. A więc ja podobnie jak głuszekk cofam sie z produktami u siebie i u Mirka.

A tak Mirek wyglądał po ogórkach - tylko plamy były bardzioe czerwone
mirek291020061gr8.jpg

Ojejku Gosiek :( biedny Miruś :((((((((((((( A tak odnośnie tego żółtka, to wolno podawać takie surowe ????????? a ptasia grypa, salmonella ? myślałam że można podawać żółtko ale ugotowane :-/ ???????????

acha -= kupiłąm sobie ten smoczek trójprzepływowy i mała lepiej smiga.
BuTELKOWE MAMY!!! Proszę was napiszcie mi ile dziennie jedzą wasze dzici i po ile mleka.
MArysia je chyba za mało. Na opakowaniu jest napisane żepowinna jesć 5 x na dobe po 210 a ona zjadła:

10.00- 80 ml
12.30 -90 ml
14.30 - 120 (ale w sumie najpierw 90, za 20 minut 10 a za 15 minut jeszcze 20 ml)

W sumie wychodzi ze zjadła około 300 ml. Do litra jej jeszcze dużo brakuje. Napiszcie mi błagam ile jedza wasze dzieci. I ile jadły przed podawaniem stałych posiłków

reklama
moja rano je 150ml z kaszka
ok 12 180ml mleko
o15 obiadek
o 18 soczek
o21 120mleczko.

a za nim obiadki dostała to
0 9-120mleko
o12-150mleko
o15-120mleko
o 18 soczek
o 21-120mleko