reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

To Heksa może jakieś chrupeczki kukurydziane same lub z kisielem- to jest dobre przy kłopotach z żołądkiem.. Moja babcie mówi, że kisiel okleja błonę śluzową żołądka i dlatego przynosi ulgę jak boli żołądek (ja zawsze jem i pomaga), no a chrupki są delikatne i zmniejszają na pewno biegunkę, bo zapychają troszkę.

reklama
Moja Mama mówi że na żołądek jest dobra Coca Cola ;))

Jeśli mała może pić mleko to pewnie może też zjeść twarożek, zależy co powiedzieli.

Ja dzisiaj robie rybkę - gotowany pstrąg + włoszczyzna + zmieniaczki. Prosto i szybko.

Agnieszka

PS Oczywiście chodzi o ziemniaczki - ale tak śmiesznie wyszło że aż zostawię :)

Zgred wcale cola na żołądek to nie żart (to znaczy oczywiście nie dla takich maluchów) ale niektórzy lekarze radzą pić colę jak boli żołądek - sama się z takim spotkałam.
A czytałam też artykuł, że colę wynaleziono przypadkiem jak szukano leku na ból żołądka, ale nie wiem czy to prawda...:-p:baffled: Także może twoja Mama ma rację :tak::tak::tak:

Zgred, odgazowana dobrze cola rzeczywiście pomaga przy dolegliwościach żołądkowych, rozwolnieniach i wymiotach :-)

No tak dziewczyny mój mążzawsze pije colę na żołądek (ja wolę mix dziurawca z rumiankiem ale naszła mnie myśl że jakiś bucefał przypadkowo przeglądający forum po przeczytaniu mojego postu mógłby zaserwować dziecku colę... Ludzie nieraz są dość bezmyślni - potem by mnie pozwał do sądu albo co :))

Aga

reklama
W ogóle była tak śmieszna sytuacja bo mojemu chłopu się przy teściowej wyrwało że brzuch go boli. No i mama od razu "no a na ból brzucha wiresz co jest dobre(..)" a ja jużwidzęjego minę że znów teściowa będzie truć a mama kończy "coca cola"

Był taki zadowolony potem wszystkim opowiadał że cola jest dobra na brzuch :)

Agnieszka

Do góry