reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

no to szkoda Anuś,że takie ograniczenia ma Kubełek:(
co do mleka to Kiniuśka nie pije wcale,zjada rano kaszkę na modyfikowanym,ale ostatnio robię jej max 200ml kaszy manny i zjada i tak rano i wieczorem,więc wypija mleka max 400,a nie sądzę,że aż tyle:)wieczorkiem robię jej kubeczek niecałe 200ml kakao,tylko ja robię zwykłe mleko krowie i do tego max 2 łyżeczki takiego kakao granulowanego dla dzieci i wyżłopie:)pomodory to by zjadła ile byś jej dała:)a szynkę no cóż...dziś zjadła 3 plasterki,ale chleba do tego nie chciala:zawstydzona/y:a potem spostrzegła u ewy na tależy kawałek kiełbasy z grila i wpakowałą do papy...tożto nienażarte jest:)))))))))))))))))))jak ona wyczai,że gdzieśc oś ewa zostawiła to leeeeeeeeeeeeci i już tego ni ma:sorry:

reklama
laski,a co jedzą Wasze dzieci na obiadki???znaczy domyślam się,ze to,co Wy:),ale co lubią???bo moja Kiniuśka ostatnio tak marudzi,ze nie je prawie obiadu i zamiast tego zje np. 2 parówki...kur.wa pobiły się....

ja dzis zrobilam nalesniki,ale Natalka nie byla przekonana,podzubala i po obiedzie,a potem zjadla pulpety z ziemniakami i marchewka.
Maja lubi mecho,oprocz kurczaka,ostatnio jadla spagetti,wczesniej rybe z mizeria,roznie je,zup wogole sie nie tknie

no moja też ostatnio ma na zupy długie zęby,za to ewa mogłaby tylko zupy jeść i kurczaka of course spagetti też lubią obie,ale jaki sos robisz maxin do spagetti????

maxin sosik Dolmio jest najlepszy :tak::-) Pychotka, mniam, mniam. Ja robię spaghetti tylko z nim :tak:ALe u nas to tylko w Carrefourze on jest :-(Rzadko można kupić w normalnym sklepie... Na szczęście robimy sobie zawsze zapasy kilku sztuk ;-)Aha i u nas jest jeszcze Dolmio z pieczarkami także byś nie musiała już ich dodawać :tak:chyba, że ze świeżymi jest smaczniejsze :cool2:

BIEDRONKA odpowiem na temat co na obiad to znaczy co lubi ci napisze:
Krysia za zupami tez nie przepada chyba ze geste bardzo
jej ulubione przysmaki to: tortellini :-D, wszystkie gotowane warzwa: ziemniaki, brokula, marchwe, brukselka, szczaw, groszek, kukurydza, kalarepa kurde wszystko po prostu
do tego uwielbia makarony i ryz, kopytka itp,
ulubione sosy to: beszamelowy, pomidorowy, pieczarkowy, potrawka
miecho ulubione to: ryby, klopsy mielone, kurczak, schabowy tez i parowy
z surowych warzyw lubi najbardziej ogurka, tarta marchew zjabkiem tez wejdzie
jajecznice, omlety, nalesniki, wsio sie polozy wciama z predkoscia swiatla no nie wiem Biedronka co jeszcze na ten obiad ci wymyslec
a zupami robie taki manewr ze daje duzo warzyw do srodka, miesko itp a ta woda to taki jakby sos tylko dodatek jest dla niej hehe

przyklad dziesiejszy: ryz z kukurydza i posiekanym, podsmazonym lekko szypiorkiem zeby sie rozplywal w ustach do tego zoltko i sos beszamelowy, nie zostawila ani okruszka :tak:

reklama
Do góry