reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

Dzieki musze sie zoriętowac ja mam większość a raczej wszystko z Aventu dlatego moze nie trafiłam na takie smoczki.
Teraz wyjezdzamy ale jak wrócimy to spróbuje te kaszki.

a jeszcze jedno czy do jabłuszka dodajecie juz jakies inne owoce?
moja zjada całe jabłko i chyba bede próbowała i i dokładała jej bananka zaczniemy od plasterka.

reklama
Moja jadla jabluszko, jabluszko z marchewka, jabluszko z marchewka i winogronkami, a ostatnio sama marchewke. Jutro dostanie wlasnie babananka z jablkiem, a za pare dni gotowanego ziemniaczka z marchewka mam zamiar jej dac, bo mam od znajomych i babci z ich wlasnych dzialek.

a+t tak szybko chcesz wejść w obiadki??
Ja owszem planuje ale dopiero we Wrześniu jak mała bedzie blizej końca 4-m-ca
to wprowadze takie obiadki. A powiedz jak tak wprowadzasz to ile dajesz Aluni posiłków mlecznych??

caly czas tylko raz dziennie daje jej owocki, i to tylko pol tego sloiczka (= ok. 7 lyzeczek) i wtedy pol porcji mleka, a raczej najpierw 60 ml mleczka i potem 7 lyzeczek papki. Z warzywkami zrobie tak samo. Tak tylko dla poznania przez nia smakow. Wlasciwie to nie wiem ile potem mleka powinno zostac - gdzies w ulotkach, ktore mam - widzalam taka tabelke - musze znalezc i poczytac.

to ja całkiem inaczej ok 13 mała wypija 200ml soku z marchwi o 16 mleczko 120 i o 18 całe jabłko i o 19 mleko i o 22 wychodzą mo 4 posiłki mleczne boje sie ze mało ale kiedy mam jej dawac??
a jak dojdą obiadki to zostaną 3 posiłki mleczne to chyba coś nie tak??
Jak mam to rozłożyć.

A tak mój MIrek wygląd ajak zjada zupkę jarzynową ;D ;D

mirek150820061he8.jpg

a+t - ponieważ za ponad miesiąc wracam do pracy i chcałabym aby podczas mojej nieobecności moja mama karmiła go z łyżeczki - właśnie jakąś zupką lub kaszką na moim mleczku - ewentualnie raz na dzień mleczko z butelki (jak za dużo będzie pić z butelki to może nie będzie chcieć wtedy cycka)
Jak na razie dostaje niewiele - tak po 30 ml na dzień

reklama
Do góry