reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

abryz pisze:
WCZEŚNIEJSZE WPROWADZENIE POSIŁKÓW DODATKOWYCH

W niektórych okolicznościach decydujemy się na wprowadzenie dodatkowych posiłków przez ustalonymi skończonymi 6 miesiącami i będzie to wówczas gdy :
-niemowlę dwukrotnie zwiększyło masę ciała i przyrost nadal charakteryzuje się dużą dynamiką,
-stwierdzamy mniejsze niż wymagane przyrosty miesięczne ( poniżej 400g),
-niemowlę jest stale głodne i jego wymagania co do karmienia piersią są zbyt duże.
W takich sytuacjach pierwszym posiłkiem uzupełniającym są potrawy zbożowo-owocowe (kleik ryżowy z jabłkiem), lub zbożowo -jarzynowe (zupa jarzynowa, papka jarzynowa z kleikiem ryżowym).

to my sie chyba do tego zaliczamy! Hafsa podwoila z nawiazka wage urodzeniowa juz gdy skonczyla 3miesiace!calycza by wisiala na cycku. nie wiem co mam robic!w Piatek id e na szczepienie to moe mi cos poradza?

reklama
głuszek pisze:
a jak się uczy dziecko jeść łyżeczką? tez jest trudno? To idzie tak od razu czy tez sie trzeba tego uczyć? Jak moja nie akceptuje butli t oco będzie jka nie zaakceptuje łyżeczki? Boze mam wizję że moja nie bedzie jadła nawet z łyzeczki i będzie głodowac zanim matka wróci z pracy i poda cycka.  :mad: :mad: :mad: :mad:

O kurcze Gluszku ty tez to masz?moja Hafsa nie chce jesc z butelki!!ile ja sie nameczylam zeby ja nauczyc a cos ty!gryzie smoczek, wysuwa jezyk-jak do piersi; pluje!robi babelki! jak byl upal ii non stop na cycu wisiala, to daam jej troche wody z lyzecki -raz i wiesz co?zauwazylam ze jak ja posadze to jest ok a jak kladlam na ramieniu jakbym porzygotowywala da karmienia piersia to wtedy nie chce pic, wiec to troche od ulozenia zalezy chyba? to mysle samo przychodzi. na razie nie podaje wody bo u nas juz zimno wiec 100 procent cyca u nas:) a poza ty w niedz za tydz do polski lecimy wiec nie chce w polsce jej zamieszania dodatkowego robic, bo i tak bedzie mila jazde!odmana na calego, kraj otoczenie wszystko!

czyli co tak na siedząco radzisz butle podawać? czy na siedząco łyżeczką mi radzisz bo nie zrozumiałm dokładnie
Kurzce ja się ja boję jeszce sadzac - bo jest za mała (tak mi ise wydaje przynajmniej). A ty już swoją sadzasz? No w sumie ona jest starsza o 1,5 miesiaca .

No tak jak Hafsa miala 2mies to tez nie sadzalam, pierwszy raz posadzilam na chwilke tak mniej wiecej(ale tylko tak na pollezaco) jak mila 12tygodni. A radze, zeby podawac butelke na siedzaca, czy na pollezaco, i tak zeby nie kojazyla tego z karmieniem piersia. A lyzeczka to smo przez sie lepiej wychodzi na siedzaco. Po prostu je wtedy z tej lyzeczki jak kot ;D

:laugh: :laugh: :laugh:
wiesz jak ja ja posadzę to trzymam obydwoma rękami pod paszkami i w sumie to ona nie siedzi tylko ja ją tak trzymam w powietrzu ale jakby tak na siedząco - no nie wiem czy ci dobrze wytłumaczyłam. Czyli musiałbym miec trzecią rękę żeby zapodac łyżeczke - ale poczekamy, poczekamy bedzie większa to isę skorzysta z rady cioteczki Tamaruni ;D ;D ;D

A ja chciałam czekać jak najdłużej z wprowadzaniem pokarmów - ale wczoraj dałam mojemu - łyżeczkę soczku marchewkowego - smakowało mu bardzo :D

głuszek - też mi sie tak zdaje ;D - dzisiaj jak jadłam zupę na obiad to się tak rzucał, żebym mu dała że szok - a jak zobaczył, że koniec i nic nie dostał to się normalnie rozpłakał. Chyba będę musiała zacząć jeść jak on śpi ( do tej pory brałam sobie go do kuchni i on sobie siedział w siedzaczku i mni eobserwował jak jadłam) ;D

reklama
Noi idobrze Gosike niech facecik poznaje cos innego. Kurcze a moja Marysia nie chce cycka!!! Juz drugi dzień płacze jak jej daje pierś - niby je, ale mam wrażenie że mało.... co to moze być?????Miała tak któras?

Do góry