reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
My już mamy za sobą jabłuszko, marcheweczkę, banana, ziemniaczka, była też zupka ziemniak+marchewka+pietruszka zielona, wcinamy kaszkę (była już z banankiem, malinkami). Wczoraj pociumkała też biszkopta w sumie było mało jedzenia, jeśli o biszkpta chodzi, znalazła sobie za to świetny sposób na swędzące dziąsła:)

Wiecie co?sprobowalam dac dla Hafsy kaszke ryzowa, czy kleik ryzowy raczej to byl, i jadla ze smakiem, smiala sie smakowala :) ale ...na koniec dnai miala takie wzdecie, popierdywala sobie niezle :) :D i nie dlaa rady zasnac , w koncu mega odlewanko zrobila, wiec w sumie raczej na razie chyba za wczesnie jest i sprobuje kiedy indziej, i w sumie lekarka powiedziala, ze mleczko z cyca wystarczy, i nie widzi nic zlego w tym ze tak szybko przybiera na wadze ze wzgledu na to ze wzrost idzie w parze, ze tak powiem:) a wiec jednak poczekamy, trudno bede karmic czesto najwyzej, jak na zadanie to na zadanie, a tym bardziej, ze ostatnoi Hafsa tak fajnie gaworzy do mnie i sie usmiecha zaraz po tym jak skonczy jesc z cyca i tak patrzy pieknie w oczy:):::):):):):)

A Mireczek po prostu wyglada rewelacyjnuie:) a tez robi minki podczas podawanuia papeczek:)????

Ja zaraz tez zalacze zdjecie:)
:)

Sliczne zdjecie Hafsinki! Moze daj jej owocki albo warzywa, a nie kaszke tamarunia, bo kaszka jeszcze bardziej tuczy i daje sie ja by dziecko jeszcze bardziej przybralo na wadze, a owoce z odwrotnym zamiarem - kiedy dziecko duzo przybiera... No i zacznij od malutkich ilosci, zeby sie brzuszek przyzwyczail - ja zaczynalam od lyzeczki dla Ali - tez miala gazy, ale po paru dniach brzuszek sie przyzwyczail i jest ok.

Ale fajnie dziewczyny że już karmicie łyżeczką, ja też chce .... :) Tylko wogóle nie wiem jak się do tego zabrać i od czego zacząć. Oprócz tego nurtuje mnie pytanie czy już zaczynać czy czekać itd.... Gosiek a ty sama proporcje wymyśliłaś, że 30 ml na dzień czy wg wskazań lekarza?
Jeszcze nie wiem, ale też wydaje mi się że uwielbiam karmić łyżeczką ;D
Fajnie wyglądają wasze dzieciacki taki brudne z jedzonka........ bobaski jak z reklamy :)

ewe - ja tak podałąm ilość orientacyjna ( sama wymyśliłam) - przeważnie to jest około 2 - 3 łyżeczek i nie dostaje jedzonka codziennie. Dostaje jedzonko sporadycznie.
Tamarunia - Hafsa śliczne wyglada jak wcina

reklama
ja wczoraj probowalam dac kaszke i masakra...wogole nie chce wspolpracowac:( Macie sie fajnie...:)
Wsumie ja dopiero bede probowac jak skonczy 4 ale nie moglam juz wytrzymac hihi:) (kiedys marchwianke jakos jadla)Ogolnie dostaje juz kaszki dodakowo i rzeczy marchewkowe:)kaszke daje z bananami i wczoraj o 21 wypila takiej polplynnej 100 i obudzila sie na jedzenie dopiero o 5:)

Do góry