reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cos innego niz mleczko...

kropeckano moja podobnie robi, wiesz czasem daje jej te lyzezke (sama tez trzymam oczywiscie i jej pomagam) i probuje jesc sama!! polowe powywala ale zazwyczaj trafi do buzi
tyle ze moja malo zjada, denerwuje sie po 15 minutach i chce cycka, ale sie ciesze ze chociaz male porcje zjada codziennie, u nas to raczej jest jeszcze nauka jedzenia z lyzeczki niz prawdziwy posilek.

reklama
Witam
Trini z cieleciną są problemy ale ja pracowałam w sklepie gzie własciciele maja tez mięsny i od czasu do czasu sprowadzaja a poza tym poprosiłam no i wzięłam wiekszy kawałek poporcjowałam i zamroziłam.(gorzej z królikeim:-D )
MY jemy wszystko ostatni na deser było kiwiz bananem a w czoraj dostała danonka i zadnych rewelacji a na obiadek kalafiorowa z koperkiem.
Daje wszystko tylko ze na zmiane. nie powrazam raz w tygodniu taka zupka i z cukini juz jadła i z kabaczka teraz na dniach chce wprowadzic zółtko.
Czytałam o barszczu czerwonym ze od 10m-ca moja jadła tą zupe jako jedną z pierwszych(ze wzgl na anemie) i nic sie nie działo. wiec przestałam czytac co od kiedy.

Maxin ja podaję deserek przed mleczkiem :-)
Heksa a można podawać danonki takim małym dzieciom ? ja myślalam że danonki są na mleku krowim :szok:

my zaczelysmy eksperymentowac, no i nie za bardzo!po marchewkowej papce Hafsa mial zatwardzenie, tzn prze 1,5dna nie robila kupki, a wiec dis sprobowalam dac kleik ryzowy, bo tu mowia ze od tego sie powinno zcazynac, ale plakala dzis Hafsatak jakby ja brzuszek bolal wiec smam nie wiem , moze jeszce poczekam, kurcze ja sie boje ze jeszcze jej cos zrobie jak za wczesnie dam jedzenia, ale ona majzu 5mies a wy przeciez w sumei juz o wiele wiele wczesniej wprowadzalyscie jedzonko, wiec jzu samam nie wiem, eccchhhhhhhhh

Tamaruniu spróbuj podawać pomalutku po jednej dwie łyżeczki nowych potraw, mi lekarz polecił najpierw 2 łyżeczki jabłka a potem zaraz podać pierś, na następny dzień więcej. Następny nowy produkt wprwadzaj tydzień później, pomalutku. Zresztą dzieci karmione piersią mogą być a raczej powinny być dokarmiane jak zaczną 7 miesiąc

A ja sie pyzznaję bez bicia ze dałam małej tak troszeczkę jabłuszka ze słoiczka (Z doatkiem czarnej jagody - Gerbera od 4 miecha) - tak dosłownie odrobineczkę jedną dizesiatą łyzeczki i mała była zdziwiona ale się oblizywała bardzo !!!! - bałąm się co bedzie ale nic nie było - nawet o dziwo jej zbladła wysypka. Ale oczywiscie nie bede rozszerzać dietyt - tylko tak jej dałam bo bidulka tak sie patrzyła jak jadłam ten deserek ze az zal serce ściskał,. Podobno jednym z symptomów ze dzieci są gotowe na poszerzanie jadłsopisu jest to że interesują się tym co jedzą dorośli

a mój dzisiaj zjadł pierwszy raz kaszkę - ryżową z gruszkami na Bebilinie Pepti - zrobiłam mu tylko 60 ml a jak mu bardzo smakowało :-p:-p - a akurat to 60 ml to tyle ile trzeba mu było - bo ostatnie łyżeczki już jadł na siłe.

Kiedyś mu zrobiłam kaszkę z bananem - to nie dość, ze mu nie smakowała to jeszcze dostał wysypki.

Zobaczymy jak po tej - mi lekarka mówiła, ze mam zacząć od gruszek bo one najmniej uczulają. A więc trzymajcie kciuki - oby nie dostał wysypki.

reklama
Oj moja też upomina się o moje jedzenie :-)

Słyszałyście, że dieta bezglutenowa nie jest tak dobra jak do tej pory myślano? od nowego roku będą słoiczki z dodatkiem glutenu dla dzieci od 3 miesiąca :baffled:

Do góry