Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ale chyba skoro można podawać dzieciom , goskaaw pijesz i nic nie jest to ja też mierze cukier po śniadaniu i pije . Po jakim czasie działa ?
Wypiłam dwie łyżki stołowe,po przeglądnięciu ulotkiTo nie czysty alkohol tylko skladnik aromatu:-)
Mi pomaga 20-25 ml i po 2 h zaczynamy jazde...:-) bierz i poczuj ulge!![]()
No będę musiała pewnie znów podnieść, bo dziś 93. Podniosę o 2 jednostki bo już mnie to drażni. Ogólnie jak dla mnie zbijanie cukrów do 95 na czczo jest trochę bez sensu - z jednego palca 93 a zmierzyłabym pewnie z drugiego i by wyszło 88 także loteria. Nie raz tak już miałam. Teraz znudziło mi się marnowanie pasków i testowanie tegoTo Ty tylko insulina tak rano zbijasz cukier? W zyciu z lozka bym nie miala chyba mniej niz 90 jakbym nie wstala rano siusiu i ubrania sie. Musialabym chyba insuliny ladowac w kosmoszwlaszcza ze mam dodatkowo efekt brzasku
Ketopaski?
Wypiłam dwie łyżki stołowe,po przeglądnięciu ulotkiMam nadzieję,że będzie git. Jak się czujesz dziś?
No będę musiała pewnie znów podnieść, bo dziś 93. Podniosę o 2 jednostki bo już mnie to drażni. Ogólnie jak dla mnie zbijanie cukrów do 95 na czczo jest trochę bez sensu - z jednego palca 93 a zmierzyłabym pewnie z drugiego i by wyszło 88 także loteria. Nie raz tak już miałam. Teraz znudziło mi się marnowanie pasków i testowanie tegochyba w tym tygodniu co jestem już spokojniej podchodzę do tej całej cukrzycy, bo bawet gdybym miała te 95, to nie sądzę żeby to był poziom, który w 4 tygodnie zaszkodzi dziecku… szczególnie, że poposiłkowe mam w normie.
Cukrzyca to jest dziwny temat generalnie, bo niby krzywą robi się w okolicach 26-28tc. A co jeśli komuś cukry zaczną wariować w 31 tygodniu? Patrząc z tej perspektywy kobieta w ciąży powinna mieć weryfikowany cukier na czczo często a nie tylko na początku ciąży i potem przy krzywej. Tak samo te wszystkie wytyczne - teraz jest do 90 a nie wiadomo czy za 2 lata nie zmieni się do 100zabawne też jest to, że zdrowy człowiek ma normę na czczo do 99 a kobieta w ciąży do 92
czyli kobieta w ciąży nie jest zdrowym „normalnym” człowiekiem.
Zastanawiała mnie jeszcze jedna kwestia - co jeżeli ktoś całe życie miał cukier na czczo na poziomie nie wiem 93-94 i nagle zachodzi w ciążę i dalej ma te 93/94. Wpada od razu w cukrzycę ciążową - trochę absurd, bo wcześniej mieścił się w normachDiablo mojej znajomej też twierdzi, że kobieta w ciąży powinna mieć często weryfikowany cukier na czczo plus dodatkowo dieta każdej ciężarnej powinna być taka jak tej z cukrzycą. Diabetolodzy twierdzą też, że nie ma diety cukrzycowej - to jest dieta człowieka, który się zdrowo odżywia i każdy powinien tak jeść. Tak mi mówiły dziewczyny z cukrzycą typu 1 na pompach, które trochę pojęcia o tym mają i z wieloma diabetologami rozmawiały. A te wytyczne co są to często są wytyczne dawnego leczenia cukrzycy - lekko przestarzałe
Dobra, trochę się rozpisałam![]()
doposilkowa czyli do każdego posiłku ?U mnie wskoczyla na czas sterydow doposilkowa insulina i zwiekszenie o 1 j nocnej. Zoabczymy jak zadziala.
Druga dawka sterydow nie bolala nic w porownaniu z pierwsza i az sie smialam do stazystki 'gdzie pani wczoraj byla jak mi pupe rozrywalo? A tu nawet nie poczulam ze to juz i sie spinam i sciskam porecz niepotrzebnie'![]()