reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa i oczywiście się ważyłam. W ciągu 1.5 miesiaca( czyli od ostatniej wizyty ) przytyłam 4 kg. Ogólnie od początku ciąży 6.5 kg. Z Synem też nagle miałam taki skok wagi chyba z 5 kg i ogólnie z nim przytyłam 13 kg, ale już 3 dni po porodzie nie miałam 11kg. Tylko wtedy nie byłam ma diecie I tak się zastanawiam, czy w obecnej sytuacji to i3dnak nie za dużo przybieram. Lekarze nie widzą tu nic dziwnego🤷
Jak u was już na dalszym etapie?

reklama
Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa i oczywiście się ważyłam. W ciągu 1.5 miesiaca( czyli od ostatniej wizyty ) przytyłam 4 kg. Ogólnie od początku ciąży 6.5 kg. Z Synem też nagle miałam taki skok wagi chyba z 5 kg i ogólnie z nim przytyłam 13 kg, ale już 3 dni po porodzie nie miałam 11kg. Tylko wtedy nie byłam ma diecie I tak się zastanawiam, czy w obecnej sytuacji to i3dnak nie za dużo przybieram. Lekarze nie widzą tu nic dziwnego🤷

U mnie 4.5kg i to dopiero teraz mam wiekszy apetyt czyli Maly potrzebuje wiecej:-) (35+3) mysle ze to nie ma reguly.
Wazne z jakiej wagi startowalas bo im mniejsza tym przyrost jest spoko. Standardowo sama ciaza duzo tez wazy przeciez :-) i dziecko i lozysko i wody i zwiekszona objetosc krwi itp.

Ja Ci mogę napisać za tydzień bo diabetolog mnie zważy 🤦‍♀️
Najlepsze, że u niej na wadze mam zawsze 2-3 kg więcej niż w domu.
Abstrahując od tego między 10.03 a 7.04 (25+5) przytyłam tylko 0,5 kg, a teraz będzie na pewno więcej bo tak czuję i widzę 💁
Właśnie się zastanawiam czy nie za dużo, ale się wyjaśni po majówce.

Serio tak wcześnie zasypiacie?🙂
Jem o 21-21.15 , kładę się około 24 i niezależnie od tego czy zbadam cukier o 7.30 jak dzisiaj czy o 8.30 wyniki są do siebie zbliżone.

U mnie 4.5kg i to dopiero teraz mam wiekszy apetyt czyli Maly potrzebuje wiecej:-) (35+3) mysle ze to nie ma reguly.
Wazne z jakiej wagi startowalas bo im mniejsza tym przyrost jest spoko. Standardowo sama ciaza duzo tez wazy przeciez :-) i dziecko i lozysko i wody i zwiekszona objetosc krwi itp.
Tak tak, sama ciąża waży sporo. Piersi też u mnie jak balony 🤣
Ogólnie te 6.5kg to tak standardowo w ciąży nie jest dla mnie dużo. Tylko zastanowiłam się właśnie pod kątem stosowania diety.
Ale wiadomo, że trzeba przybrać trochę, wiec juz nie analizuje 🤷

Tak tak, sama ciąża waży sporo. Piersi też u mnie jak balony 🤣
Ogólnie te 6.5kg to tak standardowo w ciąży nie jest dla mnie dużo. Tylko zastanowiłam się właśnie pod kątem stosowania diety.
Ale wiadomo, że trzeba przybrać trochę, wiec juz nie analizuje 🤷

Ale to pozory bo to nie tyle co Ty tyjesz, tylko Twoje dziecko i Twoje cialo zmienia sie. Samej masy tluszczowej zapewne tyle to nic nabralas wiec mysle ze te przykladowe 11-15kg na sam koniec to normalka :-) takze dieta dziala :-)

Abstrahując od tego między 10.03 a 7.04 (25+5) przytyłam tylko 0,5 kg, a teraz będzie na pewno więcej bo tak czuję i widzę 💁

Jem o 21-21.15 , kładę się około 24 i niezależnie od tego czy zbadam cukier o 7.30 jak dzisiaj czy o 8.30 wyniki są do siebie zbliżone.
No pewnie, dawaj znać!🙂
Właśnie dlatego, że są takie rozbieżności pomiędzy wagami, ja się sugeruje tylko ta jedna u ginekologa, wtedy jest to w jakoś sposób miarodajne.
U mnie tak na początku szło, albo przybrałam tylko 0.3kg albo jakos kilogram, a tu nagle bum 4 kg, ale chyba w końcu musiało to nastąpić. Poza tym właśnie oprócz piersi to brzuch mam przeogromny. Wszyscy myślą, że zaraz rodze, a jak mówię, że nie to pytają, czy bliźniaki 🤣więc serio jestem jak pletwal 😁

O 24 to ja obracam boczek na druga strone 😂 wzyciu nie dalabym rady wytrzymac. Ledwo co udaje mi sie do 22.... 🤷‍♀️

reklama
Ja zasypiam jakoś około 23. Czasem zdarza mi się, że wcześniej odlecę. Ale wtedy już mąż czuwa nad insulina i kolacja nocna, bo jak przysne to już mi się ciężko podnieść 🙈

Do góry