reklama

Cukrzyca ciążowa

Ale lezenie to 'lek' na skracajaca szyjke bo ja odciaza 🤔 ja bym lezala jeszcze 2 tyg przy Twoim tc a ten 37 juz bym sie oszczedzala po prostu tak jak mowi Twoj lekarz :-) ale to juz Twoja decyzja.
Rozumiem, wezmę sobie do serca, ale też staram się nie panikować i robić, jak mówić lekarz. U mnie jeszcze 4 tyg do 37 ;)
Liczę na tę luteinę, że spowolni, jak na nikogo w życiu chyba 🙄

reklama
W 34 tez grozi porod przedwczesny - warto.
Donoszony dzidzius jest od 37tc i wtedy masz pewnosc ze zdrowy i rozwiniety w pelni.
Wiem, nie to miałam na myśli. Tylko jeśli lekarz kazał się tylko oszczędzać a nie leżeć plackiem to myślę że wie co robi. Kurde zjadłam jajecznicę z dwoma kromkami tak jak zawsze i dziś cukier ponad 150. Ale się wkurzyłam.a normalnie mam 110 max po tym śniadaniu. Ehh.

Dzisiaj sobie trochę pospałam i finalnie zmierzyłam cukier ok 40 min- 1 h później niż zwykle i 92 !!
I teraz najlepsze, zrobiłam dwa łyki wody siedząc w tym samym miejscu i zmierzyłam jeszcze 2 razy- 79 i 80. Czyli tak jak zwykle u mnie.

Wnioskuje więc, że za długa przerwa, jednak prawie godzina więcej.

Dziewczyny a Wy dużo pijecie? Bo ja to 2-3 litry dziennie średniogazowanej akurat.

Dzisiaj sobie trochę pospałam i finalnie zmierzyłam cukier ok 40 min- 1 h później niż zwykle i 92 !!
I teraz najlepsze, zrobiłam dwa łyki wody siedząc w tym samym miejscu i zmierzyłam jeszcze 2 razy- 79 i 80. Czyli tak jak zwykle u mnie.

Wnioskuje więc, że za długa przerwa, jednak prawie godzina więcej.

Dziewczyny a Wy dużo pijecie? Bo ja to 2-3 litry dziennie średniogazowanej akurat.
Ja 1,5l spokojnie wypijam do tego mięta ,herbata ,myślę,że 2l z hakiem pije .
Dietetyk powiedziała,że będzie łatwiej z załatwieniem się i gin ostatnio też powiedziała,że mocen parcie nie jest wskazane.
Mam do was jeszcze pytanie,bo jesteście w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja 😁
Myślę,że mój brzuszek nie jest już taki twardy jak był,odpoczynek i leki dają radę 🙏
Ale się schizuje ,bo nie czuje takiego kamienia twardego w brzuchu,ale mimo wszystko czuje napięcie skóry i brzucha,ale czy to nie jest normalne ?🤔 No bo wszystko tam przecież rośnie ,macica,dzidzia itp. Nie jest to takie nieprzyjemne jak wcześniej,ale ten brzuszek jest troszkę inny niż rano jak się obudze . Nie chcę się wkręcać,ale myślę o tym 😏

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry