Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Przerwa między ostatnim posiłekiem a zmierzeniem cukru na czczo nie może przekraczać 8/9h bo inaczej wyniki wychodzą zakłamane.Hej. Mam pytanie czy muszę mierzyć cukier na czczo po 8h czy może to być np.10 h?
Jem ostatnia kolacje czyli jakaś kanapkę mniej więcej o godz 22-23 i pytanie czy ja muszę wstać te 8h później i zmierzyć cukier czy mogę np wstać o tej 8-8:30 i wtedy zmierzyć cukier?
Dostałaś jaką kolwiek rozpiskę jak powinna wyglądać dieta cukrzycowa ? Byłaś może u diabetologa albo w poradni?Hej. Mam pytanie czy muszę mierzyć cukier na czczo po 8h czy może to być np.10 h?
Jem ostatnia kolacje czyli jakaś kanapkę mniej więcej o godz 22-23 i pytanie czy ja muszę wstać te 8h później i zmierzyć cukier czy mogę np wstać o tej 8-8:30 i wtedy zmierzyć cukier?
Nie dostałam żadnej rozpiski. Zalecenie to sprawdzać cukier na czczo i 2 h po posiłku przez 2 tyg. I potem kontrola u lekarza pierwszego kontaktu. Jeśli przekroczę normy 3 razy w ciągu tych 2 tyg to wtedy wizyta u diabetologa. Mieszkam w Norwegii. Sprawdzałam teraz cukier po 8h i jest 4.9Dostałaś jaką kolwiek rozpiskę jak powinna wyglądać dieta cukrzycowa ? Byłaś może u diabetologa albo w poradni?
I teraz mierząc cukier 4.6Nie dostałam żadnej rozpiski. Zalecenie to sprawdzać cukier na czczo i 2 h po posiłku przez 2 tyg. I potem kontrola u lekarza pierwszego kontaktu. Jeśli przekroczę normy 3 razy w ciągu tych 2 tyg to wtedy wizyta u diabetologa. Mieszkam w Norwegii. Sprawdzałam teraz cukier po 8h i jest 4.9
Ale tez sprawdzę za Ok 2h dla porównania przed śniadaniem. Bo chyba nie muszę odrazu jeść teraz? Trochę czuje głód ale może jeszcze pospie z 2h![]()