• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cukrzyca ciążowa

jak mówi Aga, nie wolno popijać >:D maź będzie rozcieńczona w wodzie, ale to wszystko na ten temat ;)

a ja czuję się podle... po tym, jak miałam nie jeść słodyczy, ze względu na podwyższony cukier, nie wytrzymałam dziś i zakupiłam 10 dkg ptasiego mleczka waniliowego i 10 dkg galaretki w czekoladzie i wszystko zeżarłam od razu :( i teraz czuję do siebie obrzydzenie >:( słabą wolę mam...

reklama
Leyna.. mi nie wolno smażonego a dziś się na kaszankę z grill a skusiłam ( niby pieczone a nie smażone ale ciężkie) ..
w sumie nasze dzieci sa szczęśliwe wtedy kiedy i mamy są szczęśliwe nie :)

Margolis ale jak popijesz to próba jest "do bani"...a podobno w bliźniaczej ciąży zagrożenie cukrzycą ciążową wzrasta więc lepiej mieć rzetelkny wynik....może chodziło mu o to, że nie jesz proszku tylko go rozrabiasz w wodzie....hmmmm....a ile masz dawkę glukozy 50 g czy 75 g? bo ja 75 ze względu na podwójną ciążę....

blee, ja dostałam od razu 75, bo babcia chorowała na cukrzycę, ale po tym jak przeczytałam co piszecie o tym paskudztwie to nawet nie chce mi się iść do apteki, no ale w końcu nie dla siebie to robię :)

reklama
Margolis to niesamowicie dziwne...po pierwsze, że masz tylko próbę 50 g ...ja takiej nie miałam a po drugie przeciez jeśli się popija to już nie masz wyniku poprawnego .....to ja nie wiem po co w ogóle wtedy robić taką próbę....hmmmmmmmm....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry