reklama

Cycowe mamy :)

Czołem dziewczynki : )
My nadal wcinamy jabłuszko, jestem super - hiper- mega zadowolona, gdyż się bobki w ciągu dnia normują dzięki temu : )
Kupiłam Sinlac dla małego alergika ale zastanawiam się jak go wprowadzić :/ i kiedy .... wkurzyło mnie, że to jest takie wielkie opakowanie a na produkcie pisze: spożyć po otwarciu do 14 dni :/ toż ja bym tego nie zjadła tyle a co dopiero niemowlę ehhh :/ Firma wie jak się bogacić .... w tym miesiącu mamy wprowadzić gluten, i chciałabym jeszcze marchewkę :) ale jak jedno to nie drugie ... mam pytanko ..........kupiłam butelkę Lovi z łyżeczką zamiast smoczka, czy ona się nadaje do kaszek ? jeszcze nie testowałam, ale boję się trochę, że ta dziurka w łyżeczce się zapcha :/

reklama
Cześć.
Dlaczego te soczki są najgorsze? Producent "Pysia" deklaruje, że nie ma w nim cukru ani słodzików. Czy z innego powodu są złe?

Nie będe pisac, wystarczy ze weźmiesz do ręki takiego Pysia i np sok bobofruta i sprawdzisz skład tych soków i zawartość owoców:tak: I bedziesz wiedziała dlaczego pysiów i kubusiów lepiej nie podawac:tak:

I jeszcze dodam, ze są tańsze odpowiedniki kubusiów itp soczków, do do mam które mają starsze dzieci;-)
Np w LIDL-u są soczki takie jak Kubusie, kosztują złotówkę i mają dużo większą zawartość procentową owoców w soku, po prostu nie płacisz za reklamę;-)

Czołem dziewczynki : )
My nadal wcinamy jabłuszko, jestem super - hiper- mega zadowolona, gdyż się bobki w ciągu dnia normują dzięki temu : )
Kupiłam Sinlac dla małego alergika ale zastanawiam się jak go wprowadzić :/ i kiedy .... wkurzyło mnie, że to jest takie wielkie opakowanie a na produkcie pisze: spożyć po otwarciu do 14 dni :/ toż ja bym tego nie zjadła tyle a co dopiero niemowlę ehhh :/ Firma wie jak się bogacić .... w tym miesiącu mamy wprowadzić gluten, i chciałabym jeszcze marchewkę :) ale jak jedno to nie drugie ... mam pytanko ..........kupiłam butelkę Lovi z łyżeczką zamiast smoczka, czy ona się nadaje do kaszek ? jeszcze nie testowałam, ale boję się trochę, że ta dziurka w łyżeczce się zapcha :/

NeSSi w kazdej chwili możesz wprowadzić nestle sinlac, najlepiej go dodawać do zupek, zagęścisz nim zupki :tak: bo sam w sobie to tak srednio dzieciom smakuje.

Jak podajecie witaminę D w słoneczne dni?:confused:
Ja daję 1 kropelkę Vigantolu codziennie, ale Maciek jest:
1. dokarmiany kaszką na mleku mod, więc tam też są witaminy
2. bierze codziennie 3 krople Cebionmulti --> witaminy
No i w związku z tym nie wiem czy mam mu nadal codziennie ją podawać:sorry2:
No i tak się jeszcze zastanawiam... smaruję Macola filtrem 50 i czy ta witaminka przy tak dużym zabezpieczeniu też się 'wytwarza':sorry:

No i tak się jeszcze zastanawiam... smaruję Macola filtrem 50 i czy ta witaminka przy tak dużym zabezpieczeniu też się 'wytwarza':sorry:
Ja tez podaje codziennie 1 kropelkę Vigantolu i tylko to i jak byłam ostatnio u pediatry kazał dalej podawac.

Ja podaję kapsułkę bez względu na pogodę. co do Twojego pytania- nie, nioe wytwarza się je sli wszystkie odsłonięte części smarujesz faktorem. Nawet jeśli się coś wytwartza to minimalne ilości. Sama kiedyś smarowałam się antheliosem 50 i wtedy trzeba uważać właśnie na niedobór wit. D
Co do filtrów-my się osłaniamy od słońca a nie smarujemy- pani dermatolog powiedziała że dzieci do pół roku nie nalezy smarować filtrami

Ja podaje tylko 4 kropelki Cebionu multi i zaznaczam ze my jestesmy na piersi:tak:wiec ja zmniejszylabym dawke na twoim miejscu:tak:przedawkowanie moze byc tak samo grozne jak niedobór:tak:a co do kremu to nie wiem,ja osobiscie nie smaruje malego:no:corki tez nie smarowalam:no:

reklama
Ja pierwszego synka karmiłam butelką, Klaudiuszek to cycuś. Ale soków i herbatki jakoś ciężko, ciężko tem temat mu zacząć- nie chce i już.
Deserki, zupki i kaszki je aż uszy mu się trzęsą ;-)
Może z piciem jeszcze poczekamy- chyba że będę wychodzić z pokoju i tu mąż się wykaże ;-)
Co do cukrów- to śladowe ilości i wcale mnie to nie przeraża ;-) jest jaki piszą dziewczyny- tego nie da się obejść ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry