reklama

Cycowe mamy :)

Dzięki aga :* Byłam dzisiaj w sklepie i właśnie nie znalazłam z TT smoczków do kaszki tylko były z 3 i 4 kropelkami:sorry2: Wzięłam oba to popróbuję wieczorem :-D

reklama
Używa może któraś z was smoczków do karmienia TT? Tam w kategorii 6+ są z 3 i 4 kropelkami i tak się zastanawiam czy te z 4 kropelkami to są do kaszki:confused:
No i następne pytanie, jak szykujecie kaszkę mleczno-ryżową na noc w butli to bezpośrednio po przygotowaniu trzeba ją zjeść czy mogę przygotować, później kąpiel i jedzenie:sorry2: Nie zgęstnieje ta kaszka za bardzo?

To napisz potem jak się sprawdziły bo też muszę kupić :)

Ola o smoczku odpowiedziałam na butelkowym wątku.
moj wcale nie chce butli ode mnie.....:no::no::no:
ale od mojej mamy lub meza tak....:tak:
ale damy rade- spoko- wreszcie sie przekona....:-D:-D:-D
He he, Beata, bo dzieci są mądrzejsze niż nam się wydaje, on wie, że ty masz coś lepszego :-) Pamiętam, że Staś zasypiał zawsze ze mną, jak byłam poza domem to ponoć nie mieli problemów żeby go uśpić, ale jak byłam w domu to mój mąż nie był w stanie bo młody czuł, że ja jestem w pobliżu :-)
Używa może któraś z was smoczków do karmienia TT? Tam w kategorii 6+ są z 3 i 4 kropelkami i tak się zastanawiam czy te z 4 kropelkami to są do kaszki:confused:
No i następne pytanie, jak szykujecie kaszkę mleczno-ryżową na noc w butli to bezpośrednio po przygotowaniu trzeba ją zjeść czy mogę przygotować, później kąpiel i jedzenie:sorry2: Nie zgęstnieje ta kaszka za bardzo?
Ja czasami szykuję wcześniej i wydaje mi się, że nawet w instrukcji przygotowania jest napisane żeby chwilę kaszka postała i zgęstniała.

Mężatka co do bremergonu to niestety takie są skutki jego brania i nic innego oprócz homeopatii na zasuszanie niema jednak niejest ona tak skuteczna jak bremergon
(jestem farmaceutką i wrazie jakiś pytań dotyczących leków służe pomoca)
...

SUPER w razie potrzeby zapytam :tak:

..mam pytanie co do tych smoczków trójrzepływowych jak one wyglądają? czy to chodzi o to że mają trzy dziurki?

Ola ja mam smoczek trojprzeplywowy z LOVI. On ma jedna dziurke w ksztalcie litery I a na nim sa narysowane krople tzn 1kropla - wolny przeplym, 2krople - sredni przeplyw, 3krople - szybki (jego uzywam do kaszki). W zaleznosci jak chcesz, zeby lecialo tak ustawiasz smoczek a dokladnie te krolple pod noskiem dziecka.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewuszki za odp. co da smoków już wszystko wiem kupię Alankowi jak będziemy w Polsce ale jeszcze się rozejrzę za smokami Aventa może tu mają
a my dziś pierwszy raz kaszka no i nieciekawie zrobiłam mu ciut większą dziurkę i sama nie mogłam uciągnąc a Alanek ciągnął po 2 razy i odpoczywał więc ja szybko za nożyczki i zrobiłam taką dziure że hoho no i pociągnał troche ale go wkurzało że tak szybko, więc ja szybko akcja błyskawiczna i wołam męża żeby przyniósl smoka od 6 miesiąca no i ten był ok ale Alanek juZ się chyba wkurzył na to dzisiejsze cudowanie i nie chciał jeśc więc ja znowu akcja błyskawica i robię mu mleczko ale du..a mleczka tez nie i poszedł spac
i w sumie to zjadł 50 ml kaszki nie wiem czy to mało jak na pierwszy raz ale na pewno długo po tym spac nie będzie chociaz wczoraj zjadł tylko 100ml. mleka i spał do 12
czy brak apetytu mogę zgonic na skok rozwojowy?

właśnie doczytałam o skokach rozwojowych: dziecko gorzej je, gorzej śpi
zwalwm wine na skok rozwojowy
Alanek już drugi raz się wierci i marudzi a śpi dopiero od 2 godzin:no::no:
ciekawa noc przedemną

A moja się już chyba unormowała ze spaniem po tej kaszce i już śpi tak jak kiedyś. Czyli pierwsza pobudla jest po ok. 7 godzinach snu, a nie po trzech! To już nieźle jak na nią. I dalej pozostają dwie pobudki w ciągu nocy, ale to już zawsze tak miała, więc ok. Jakoś przywykłam :-).

:) hej, ja się przymierzam jak pies do jeża do podania kleiku na modyfikowanym.. Jakoś mam stracha bo nie dawałam jeszcze modyfikowanego, ale mała nie ma uczuleń więc chyba powinno być ok. Jeżeli akrmię piersią na żądanie to chyba mogę spokonie użyć do tego kleiku bebilonu 1, a nie 2 prawda ? Mam jeszcze jakieś całkiem nowe opakowanie kupione po narodzinach "na wszelki wypadek" :)

aga, zdaję relację z wczorajszych testów;-)
Ten smoczek z 4 kropelkami jest do gęstych napojów, czyli np. kaszek ;-) Ma on dziurkę w kształcie 3-listnej koniczyny, ale niestety dla Maćka jest jeszcze za duża ta dziurka... był bardzo zdziwiony, że mu tak szybko leci i co chwilę wyciagał butelkę z buzi:tak: więc z jedzenia nici :no: Przełożyłam mu szybko smoczek na ten z 3-kropelkami... i ten z kolei ma chyba za małą dziurkę:-p Maciek tak mocno ciągnął, że aż zasnął :-D Jak go zbudziłam to znowu chwilkę pociągnął i kima :szok: Zjadł chyba tylko 40ml kaszki:dry: dałam mu cyca do popicia i znowu strzelił w kimę:-) Nie mogłam go odbić, bo mi zasnął na ramieniu więc po 10 minutach odłożyłam Macola do łóżeczka:-D Pobudki były standardowo 2 o 3 i 6... ostateczne wstał o 8 ;-)

:) hej, ja się przymierzam jak pies do jeża do podania kleiku na modyfikowanym.. Jakoś mam stracha bo nie dawałam jeszcze modyfikowanego, ale mała nie ma uczuleń więc chyba powinno być ok. Jeżeli akrmię piersią na żądanie to chyba mogę spokonie użyć do tego kleiku bebilonu 1, a nie 2 prawda ? Mam jeszcze jakieś całkiem nowe opakowanie kupione po narodzinach "na wszelki wypadek" :)
agrafka, a może spróbuj od razu kupić kleik mleczno-ryżowy ;-) zalewasz go tylko wodą:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry