Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wiecie co mi jeszcze przyszło do głowy- to apropo glutenu. Skoro karmimy piersią a jemy np. pieczywo, makarony itd. to nie jest czasem tak, że dziecko już dostaje trochę tego glutenu w formie przerobionej w mleko???????
oczywiście że jest przykre dla matki dlatego ja po mału już oduaczam od cycusia póki Alanek jest mały i jeszcze głupiutki bo chyba bym nie zniosła jak by miał z roczek albo i więcej i szarpał by mnie za bluzkę że chce dydusia a ja nie chciałabym mu dac chce sobie i jemu zaoszczędzic takiego stresuMężatka co do bremergonu to niestety takie są skutki jego brania i nic innego oprócz homeopatii na zasuszanie niema jednak niejest ona tak skuteczna jak bremergon
(jestem farmaceutką i wrazie jakiś pytań dotyczących leków służe pomoca)
A moja przygoda z cycem niestety dobiega końca moja córcia za mało przybierała na wadze i musiałam ją dokarmiać modyf. Jak poznała butlę tak niechce już jej się ciągnąć. Cyca traktuje teraz jako zabawę, Chyba chodzi jej o bliskość ze mną bo trzyma ale nie ciągnie a jak jej zabiore to płacze...
Tak jak powiedizała mi moja przyjaciółka rozstanie z cycem nietylko jest przykre dla dziecka ale i matki
przynajmiej w moim przypadku tak jest...
stopniowe odstawianie;-) I to prawda, ze im starsze dziecko, tym trudniej to zrobić, ja karmiłam Antosia rok, ale pod koniec karmienia on dostawał cyca już tylko raz dziennie, od kiedy skończył pół roku nie było juz karmienia na żądanie. Teraz tez tak robię, to dobra metoda bo dziecko stopniowo sie odzwyczaja i później nie ma problemów a i dla mmausi lżej bo nawału pokarmu nie ma.Ola co do odstawiania od piersi najlepsza i najskuteczniejsza jest tylko jedna metodastopniowe odstawianie;-) I to prawda, ze im starsze dziecko, tym trudniej to zrobić, ja karmiłam Antosia rok, ale pod koniec karmienia on dostawał cyca już tylko raz dziennie, od kiedy skończył pół roku nie było juz karmienia na żądanie. Teraz tez tak robię, to dobra metoda bo dziecko stopniowo sie odzwyczaja i później nie ma problemów a i dla mmausi lżej bo nawału pokarmu nie ma.