reklama

Cycowe mamy :)

Mężatko najlepiej do lekarza iść po te tabletki..nie wiem czy się nie mylę ale chyba jedna dziewczyna pisała że jej pediatra przepisał..ale nie jestem pewna...a jak nie to pewnie ginekolog!

A takie odstawianie od cyca to bardziej czasochłonne jest....

Co do popijania kaszki..Tomek też nie chce ani cyca ani wody

mężatko dobrze Ci radzą dziewczyny.śmigaj do lekarza po tabletki,tak będzie nalepiej.tutaj w Ie nie przypisują tabletek na zasuszenie pokarmu także kobiety męczą się z strasznie.ostatnio moja znajoma jak mi opowiadała to aż mnie skręcało na samą myśl z bólu.no ale jak cosik to ja wale od razu do polskiego gina po tabletki :-) męczyc się nie będę.wystarczająco mnie cycki bolały jak miałam nadmiar i zapalenie jednej piersi :-(

Kinia też rzadko popija :-)

Witam.
Jest bromergon, ale chyba tylko na receptę.

Dzieki dziewczyny za pomoc.:-) Tak myslalam o bromergonie, tylko ja go juz kiedys bralam i niezbyt dobrze sie po nim czulam, ale zapytam lekarza.

Co do tego popijania to nie ma co tak tego do siebie brać;-) Nie każde dziecko musi popijac po kaszce ale często tak jest że po około 3 godzinach po zjedzeniu kaszy dzieci budzą się, daje im się wtedy jeśc a im zwyczajnie może chcieć sie pić bo maja sucho w gardle;-)

Marta - Cos w tym jednak musi byc, bo w sumie mala ostatnio dosyc czesto sie kreci w nocy po kaszce a wczoraj obudzila sie ok 3 (ona zawsze przesypia cale noce) no i wypila 50ml herbatki z kopru.:tak:

witam się serdecznie powiedzcie kochane czy ja taką zwykłą kaszkę bananową mogę zrobic rzadką taką żeby z butli pił czy tak nie wolno robic
tak sobie właśnie myślę że czas na kaszkę bo znowu się częściej w nocy budzi

Ola - ja zawsze robie rzadsza, zeby coreczka mogla latwo pociagnac z butelki. Po kapaniu juz jest za bardzo zmeczona i nie wyobrazam sobie jej podawac ok 200ml lyzeczka :tak:

no i już definitywnie zakończyłam karmienie piersią, brakło mleczka :sad:. ale przynajmniej mam teraz najedzone dziecko, bo wcześniej nie za bardzo się najadał moim.

Cherie - Nie martw sie. Nie jedna matka chcialaby choc przez chwile karmic swoje dziecko:tak:Ty i tak dlugo karmilas:tak:

...a mój synus dziś zastrajkował i jak dostał o 16 deserek to dopiero po 20 po kąpaniu pił mleczko i w szoku jestem bo wypił tylko 100ml.
tak normalnie to je z cycusia jeszcze o ok. 18 ale pewnie to dlatego że dostał cały słoik deserku a normalnie to pół zjadał

Ola - A jak wielki jest ten sloiczek, bo moja corka zjada ok 100ml deserku:tak:

reklama
Cherie..a masz kaszkę ryżową czy mleczno ryżową..bo ja już zgłupiałam czy mam moją mleczno ryżową na mleku czy na wodzie robić?

mleczno-ryżową Daniel się nie najada :eek: dlatego dostaje ryżową na Nanie i chyba najbardziej lubi o smaku owoców leśnych.

dzięki dziewczyny, i tak jestem z siebie dumna że tyle karmiłam, bo łatwo nie było :tak:

Maciek dostał wczoraj pierwszy raz, przed kąpielą, kaszkę ryżową na mleku modyfikowamym i spał bardzo niespokojnie:-( Oczywiście po kąpieli wciągnął 150ml mleka i cycola:-)
Troszkę marudził przez sen i się wiercił:sorry: Ostatecznie zasnął o 23 ;-) Prawdopodobnie kaszka była dla niego troszkę za ciężka :no: Za to wstał dzisiaj o 8.30, ale w nocy i tak musiałam mu zrobić 2 pobudki na zmianę pampola:-p

dzięki za odpowiedzi dotyczące kaszek :-) już teraz trochę mnie oświeciło....czyli będę mogła podać kaszkę ryżową na swoim mleczku bo z dodatkiem modyfikowanego nie chcę eksperymentować ze względu na tą skazę.....;) i chyba podam łyżeczką bo niestety nie posiadam takich specjalnych smoczków narazie :P

dzięki za odpowiedzi dotyczące kaszek :-) już teraz trochę mnie oświeciło....czyli będę mogła podać kaszkę ryżową na swoim mleczku bo z dodatkiem modyfikowanego nie chcę eksperymentować ze względu na tą skazę.....;) i chyba podam łyżeczką bo niestety nie posiadam takich specjalnych smoczków narazie :P

Shu, kleik ani kaszka ryżowa nie gęstnieją na mleku cycowym:no: więc myślę, że spokojnie możesz podać przez zwykły smoczek 6+ ;-) Ja przynajmniej tak robię, że na 180ml mojego mleka daję 5 kopiastych łyżek kleiku i taka mieszanka bez problemu przechodzi przez zwykly smoczek 6+ :tak:

MĘŻATKA deserki są u nas w słoiczkach 125g
dziś dam mu pół i zobaczymy
a na obiadek Alankowi jak zwykle marchew z ziemniaczkiem i trochę brokuła dałam a on za nic nie chce usteczka zaciśnięte i się "kłóci" że niechcę więc ja zgodnie z nim stwierdziłam że może nie ma ochoty na taki obiadek wiec otworzyłam mu słoiczek-banana and rice puding- ale mu smakowało aż sam bużke otwierał a jak mruczał kochany jest jak tak robi
i teraz tak kolejny dylemat skoro dostał dziś pierwszy raz tego bananka z ryżem a wieczorem miałam mu dac pierwszy raz kaszkę to pewnie lepiej poczekac z tą kaszką chociazby do jutro, bo jak by go coś meczylo to nie będę wiedziała po czym, a pozatym na obiadek ryz i wieczorem kaszka ryżowa ta mogłoby go znowu zapchac jak myslicie?

reklama
Ja robię kaszkę na noc do butelki..jako że to kaszka mleczno ryżowa to robię ją na wodzie..na 210 ml wody wsypuję 8 miarek od mleka kaszki..

Wow 8 miarek kaszki i przelatuje Ci przez smoczek? Jak ja dałam 5, to smoczek mi się zatkał i mała ryczała, że nie leci.

Wiecie co, od kilku dni Maciek pod koniec karmienia przekręca się na moim brzuchu na swój brzusio :-D i tak sobie ciągnie cyca od góry :-D komicznie to wygląda, a jaki Macol jest zadowolony ;-)

Heh śmiesznie to musi wyglądać.

Właśnie dziewczyny mam pytanie- jak długo posiłki mleczne muszą być podstawą diety? Bo tak rozszerzamy te diety, ale jednak cały czas głównym posiłkiem jest mleko, ale do kiedy? RDo roku? Czy trochę szybciej?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry