reklama

Cycowe mamy :)

Chodzi nie tylko o tą zupkę,wiem,że są jeszcze inne połączenia i nie wiem kiedy je mogę podac??
w ogóle to mięsko w jakim miesiącu się dzieciątku podaje??bo widzę,że w niektórych słoiczkach jest też mięsko.
Co do owocków,to jak to jest??kiedy powinno się podawac np banana,malinę itp.
szukam kalendarza zywieniowego i kurcze znalezc nie moge :eek:
nam lekarka kazała podawac już wszystkie owoce od 4 mc...oczywiście pomału :tak: podajemy i nic się nie dzieję :tak: mięska na razie nie...zresztą chyba nie ma w słoiczkach od 4mc mięska ?

reklama
My z mięskiem czekamy jeszcze 2 tyg jak Piotr pół roczku skończy, niuech oswaja sie z warzywkami i owocami:-) i tak dużo nowości dostaje taki mały żołądek.

NeSSi, ja kilka lat temu audytowałam Gerbera jak należał jeszcze do Amerykanów, i Nutricie (porównawczo), pod względem jakości produktów ;-) Zresztą jeśli chodzi o branże food&drink to przeprowadziłam sporo audytów i naprawdę nie jest w PL źle :-p
Produkty generalnie są lokalne, poza oczywiście owocami egzotycznymi, i oprócz tego, że muszą spełniać szereg norm żywieniowych polskich, UE, WHO to jeszcze korporacyjnych, które de facto są najbardziej restrykcyjne;-)
Ja nie mam 'swojego źródła' warzyw i owoców więc do 1 roku na pewno będę podawała słoiki ;-) tak zresztą zalecała nam też nasza pediatra, która ma wnuczkę o 2 miesiące starszą od Maćka i takie same zalecenia dała jej rodzicom...
no właśnie ! Pisałaś o tym już wcześniej i powiem szczerze,że brałam Twoją wypowiedź też pod uwagę zanim zdecydowałam się na słoiczkowanie :tak:

A uważasz, że te jabłka przetworzone w słoiczkach nie zawierają chemii ?:) i jabłka nie były pryskane ?:) takie są wymogi UE a firma Nestle jest Szwajcarów :) oni mają Gerbera i bobo frut .... nie zdziwię się jak skupują od Szwajcarów modyfikowane genetycznie owoce :>
Zdrowe nie znaczy w słoiczku ;) BTW. chyba mało kto słyszał i jadł Szwajcarskie banany albo pomarańcze ;)
Fabryka nie ma wpływu na to jakie zakupuje owoce .... jabłka mogą być z odrzutów, nikt tego nie sprawdzi :)

Tak na marginesie dodam, że kupiłam dzisiaj słoiczek gerbera i śmierdzi strasznie chemią :/ no ale mały się nie skarżył :)
ale słoiczki są robione i tak w Polsce a u nas są surowe wymogi, co do żywienia dzieci...zreszta nie jestem mądrzejsza od lekarzy, więc skoro zalecają to daję :tak: dla mnie jabłko gerbera kojarzy się z prawdziwym jabłkiem od babci z sadu ...serio serio ;-)

Witajcie dziewczyny

...tylko nalezy pamietac o popiciu po kaszce, czy to cycem, czy wode;-) po kaszy suszy w gardle;-) I na nocne pobudki radzę powalczyc kilka dni z wodą:tak:

Marta czy zawsze trzeba dac jeszcze popic po kaszce, bo ja o tym nie wiedzialam i nigdy nie podawalam wody lub piersi po i nie zauwazylam, zeby jej tego brakowalo. Moja corka przesypia cale noce juz od 2 m-ca, zasypia ok 21.30 i spi do 7 oczywiscie po butli, ale po kaszce wcale nie spi dluzej tzn czy dostanie same mleko czy kaszke to nic nie zmiania:-DCo prawda nie narzekam, bo jest super.

A mam jeszcze jedno pytanko do was:tak:Dziewczyny jak zatrzymac laktacje??? Podobno bierze sie jakies tabletki i jak?? Ja staram sie mniej przystawiac moja coreczke, ale to marnie wychodzi a ja sie potem mecze z nadmiarem:-(:-(Chcialabym juz zakonczyc karmienie, bo niestety mam mleko tylko w jednej piersi i jest to dla mnie bardzo niekomfortowe, wrecz czuje sie z tym bardzo zle:-(.Pomozcie!!!

Mężatko najlepiej do lekarza iść po te tabletki..nie wiem czy się nie mylę ale chyba jedna dziewczyna pisała że jej pediatra przepisał..ale nie jestem pewna...a jak nie to pewnie ginekolog!

A takie odstawianie od cyca to bardziej czasochłonne jest....

Co do popijania kaszki..Tomek też nie chce ani cyca ani wody

A uważasz, że te jabłka przetworzone w słoiczkach nie zawierają chemii ?:) i jabłka nie były pryskane ?:) takie są wymogi UE a firma Nestle jest Szwajcarów :) oni mają Gerbera i bobo frut .... nie zdziwię się jak skupują od Szwajcarów modyfikowane genetycznie owoce :>
Zdrowe nie znaczy w słoiczku ;) BTW. chyba mało kto słyszał i jadł Szwajcarskie banany albo pomarańcze ;)
Fabryka nie ma wpływu na to jakie zakupuje owoce .... jabłka mogą być z odrzutów, nikt tego nie sprawdzi :)
Tak na marginesie dodam, że kupiłam dzisiaj słoiczek gerbera i śmierdzi strasznie chemią :/ no ale mały się nie skarżył :)
powiem Ci,że ja chce wierzyc,że sa zdrowsze :tak:
poza tym słoiczki które kupuję nie smierdzą mi chemią jak np brokuła którą chciałam kupic dzisiaj w sklepie.także ja póki co będę dawac małej słoiczki.
mężatko dobrze Ci radzą dziewczyny.śmigaj do lekarza po tabletki,tak będzie nalepiej.tutaj w Ie nie przypisują tabletek na zasuszenie pokarmu także kobiety męczą się z strasznie.ostatnio moja znajoma jak mi opowiadała to aż mnie skręcało na samą myśl z bólu.no ale jak cosik to ja wale od razu do polskiego gina po tabletki :-) męczyc się nie będę.wystarczająco mnie cycki bolały jak miałam nadmiar i zapalenie jednej piersi :-(
Kinia też rzadko popija :-)

Witajcie dziewczyny

A mam jeszcze jedno pytanko do was:tak:Dziewczyny jak zatrzymac laktacje??? Podobno bierze sie jakies tabletki i jak?? Ja staram sie mniej przystawiac moja coreczke, ale to marnie wychodzi a ja sie potem mecze z nadmiarem:-(:-(Chcialabym juz zakonczyc karmienie, bo niestety mam mleko tylko w jednej piersi i jest to dla mnie bardzo niekomfortowe, wrecz czuje sie z tym bardzo zle:-(.Pomozcie!!!
Witam.
Jest bromergon, ale chyba tylko na receptę.

reklama
Witajcie dziewczyny

Marta czy zawsze trzeba dac jeszcze popic po kaszce, bo ja o tym nie wiedzialam i nigdy nie podawalam wody lub piersi po i nie zauwazylam, zeby jej tego brakowalo. Moja corka przesypia cale noce juz od 2 m-ca, zasypia ok 21.30 i spi do 7 oczywiscie po butli, ale po kaszce wcale nie spi dluzej tzn czy dostanie same mleko czy kaszke to nic nie zmiania:-DCo prawda nie narzekam, bo jest super.

Kinia też rzadko popija :-)

Co do tego popijania to nie ma co tak tego do siebie brać;-) Nie każde dziecko musi popijac po kaszce ale często tak jest że po około 3 godzinach po zjedzeniu kaszy dzieci budzą się, daje im się wtedy jeśc a im zwyczajnie może chcieć sie pić bo maja sucho w gardle;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry