Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Szkoda ze nie toleruje wody bo wiesz, takie przyzwyczajanie do picia soczku to bardzo żły nawyk, ząbki sie szybko psują, teraz może nie ale jak bedzie miała 2 latka może byc juz problem:-( Próbuj z wodą, może smakową np jabłkowa, widziałam taka z żywca;-)A jak zamierzasz go tego nauczyć?
Moja wody nie toleruje. Ewentualnie woda z odrobiną soczku to już przejdzie, ale sama nie bardzo :-(.
Martuś mam jeszcze jedno pytanie
Maciek już chyba wykluczył sobie to wstawanie o 4... za to wstaje teraz o 6;-) No i daje mu już wtedy cyca, po którym dosypia do 8![]()
No i właśnie nie wiem czy dobrze robięWydaje mi się, że o tej 6 ma prawo być już głodny (ostatni posiłek o 19.30+popicie ok. 20.30-21) a poza tym docelowo (powrót do pracy) będzie to jego pora wstawania;-)
Co o tym myślisz?
ale tylko z własnej wygody;-) Dzisiaj wstał o 6.30 i go nakarmiłam;-) I pewnie już tak zostanieNo ma prawo byc głodny o 6 i w zasadzie powinien byc juz głodny, jednak jeżeli nie jest- zostawiłabym to takale tylko z własnej wygody;-)
A powiedz jak z przybieraniem wagi? Lepiej jest??

W ciągu 4tyg. przybrał 500g (dobił do 7730g) więc idzie książkowo;-) 
niestety nie wiem,bo ciocia wysyla mi zawsze na kilka miesiecy.Ale za dużą paczkę Falvitu czy małą?
Ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam małej kaszkę na mleku modyfikowanym.
Mam nadzieję,że z brzusiem będzie ok.
Powiem wam,że zastanawiam się komu będzie trudniej się rozstac z karmieniem piersią mi czy małej...hmmm...
Stawiam na siebie.
u mnie też dzisiaj tylko jedna pobudka była o 4 :-)No ja też sie zastanwiałam, a mała bardzo dobrze radzi sobie bez cyca ;-). Dziś tylko raz piła w nocy o 5:30.
nie nooo z tą wodą smakową to chyba był żart ;-) Przecież to najgorsza chemia jaka może być !Szkoda ze nie toleruje wody bo wiesz, takie przyzwyczajanie do picia soczku to bardzo żły nawyk, ząbki sie szybko psują, teraz może nie ale jak bedzie miała 2 latka może byc juz problem:-( Próbuj z wodą, może smakową np jabłkowa, widziałam taka z żywca;-)
A moja nauka wyglada tak, że daje mu wode zamiast cyca, różnie może być, bo może nie chcieć pić, może mieć problem z zaśnięciem, może trzeba będzie go troche usypiac itd. Przez kilka nocy może trzeba bedzie troszke powalczyć;-) Czekam z tym do jesieni, teraz w wakacje jakos krócej spimy, szybciej wstajemy zatem poczekam;-)

Noto super ze jest poprawa:-)Dzisiaj wstał o 6.30 i go nakarmiłam;-) I pewnie już tak zostanie
A z wagą jest już lepiej... Maciek wskoczył między 10 a 25 centylW ciągu 4tyg. przybrał 500g (dobił do 7730g) więc idzie książkowo;-)
Przyjaciółka-pediatra powiedziała mi, że gdyby miał niedobór masy tj. był poniżej 3 centyla to wtedy oduczania nocnego jedzenia nie powinno się stosować
Dzięki Marta za pomoc;*
nie nooo z tą wodą smakową to chyba był żart ;-) Przecież to najgorsza chemia jaka może być !
Ja jak uczyłam Małą pic z kubeczka to dla zachęty dawałam soczki...później coraz bardziej je rozcieńczałam aż do momentu gdzie była sama woda i jak były upały to Gabrysia samą wodę pięknie piła...ale soczek 120ml dziennie też dostaje...oczywiście te dla niemowląt![]()
niestety nie wiem,bo ciocia wysyla mi zawsze na kilka miesiecy.
ale raczej pakowane po 30 szt.
Mexi tylko pozazdrościc.
Moja ząbkuje i ciężko sypia.
Wczoraj zasnęła po 21 i wstała o 5.
Narzekałam na pobudki o 6 to teraz mam o 5 :-)
.Noto super ze jest poprawa:-)
Wiesz Eliza, można samemu troche dodać np miety do wody, no ale jak dziecko wogóle nie chce wody tylko soczek to w takie upały nie widze innego rozwiązania jak taka smakowa woda, przynajmniej sie nie ze psuje po godzinie spaceru.