reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Hej dziewczyny :) Chciałam się pochwalić że wczoraj słyszałam serduszko!!!!!!! :))))) Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień, chociaż z moich wyliczeń wychodziło na 5-ty. Krwiak niestety się nie wchłonął, tylko powiększył :( Lekarz ocenił moją sytuację na umiarkowanie optymistyczną. Powiedział że najbliższe 4 tygodnie pewnie ostatecznie wszystko wyjaśnią. Następna wizyta 17.11. Małymi kroczkami do przodu :)

reklama
Ritnes gratuluje:*

Ja tak sobie myślałam żeby może już zacząć coś kupować po badaniach prenatalnych, tzn nie po usg a po amniopunkcji:) w sumie to będzie to dopiero jakiś 18 tydz to może faktycznie za wcześnie.

Ritnes super :-) będzie dobrze

Jak będzie synek to ciuszki mam po starszym a jak dziewczynka to po coreczce koleżanki. A wózek, materacyk i inne rzeczy kupię pod koniec ciąży :-)

Dzięki dziewczyny :) Ja ciuszki chyba zacznę gromadzić w 9 miesiącu, żeby nie zapeszyć. Mam jedynie łóżeczku po synku, a poza tym nic.

Ritnes, gratulacje :-)

Ja wszystko mam po małej, właściwie tylko drobne zakupy przed nami- jeśli będzie druga dziewczynka. Do poznania płci więc się wstrzymuję. Ale w ciąży z Alą, to przyznaję- kupowałam dużo i od początku ciąży, kiedy były gorsze chwile, układałam te maluśkie ciuszki na płaskim jeszcze wtedy brzuszku i mówiłam, prosiłam... Mąż na to patrzył i zgadzał się na wszystko, wiedział, że to taka moja walka, zaklinanie rzeczywistości...

Ostatnia edycja:
reklama
Ritnes gratulacje. I trzymamy kciuki :tak:

No miałam wizytę, miałam, ale tak jak myślałam, pogadanka. Lekarz z tych, co czeka tak do 8 tygodnia. Więc kazał przyjść za 2 tygodnie na badanie i usg. No ale idę do innego, pro KP ;-) wizytę mam na 18.11., co by nie brać wolnego, tylko skoczyć przed pracą.
Skierowania dostałam, po które poszłam. No i niestety TSH trochę za wysokie. Konsultowałam już z internistką, która się specjalizuje w chorobach tarczycy. Idę do niej w środę, przepisze mi małą dawkę leków. FT3 i FT4 ok, więc jestem dobrej myśli :tak: Do tego dostałam gratis bete i progesteron (bo karmię:confused:). Beta potwierdza, progesteron w normie.
Lekarka na mdłości poleca moczone pestki z dyni.... podobno niekiedy niedobór potasu powoduje je w ciąży. W poniedziałek gnam po pestki :-p będę testować.

Jeszcze nie kojarzę po nickach, ale podziwiam Was mamy. Te, które urodziły chore dzieci, bo to kawałek ciężkiego chleba. I te, które zdecydowały inaczej, bo to na pewno najtrudniejsza decyzja w życiu.

A moja wyprawka po córce była w większości po siostrzenicy i poszła do siostry, gdyż rodzi w lutym. Ciężko będzie ogarnąć przekazanie przy odległości jaka nas dzieli, ale damy radę;-)

Galaxia a ile Twój starszak ma? Moja jeszcze nie ogląda, ale pewnie będzie. Mam nadzieję, że uda się z umiarem ;-)

Do góry