reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
milka trzymamy za Ciebie kciuki, oby wszystko było dobrze

dziewczyny, ból w brzuchu się nasila. ktoś wspomniał że no spa jest bezpieczna w ciąży. a w jakich dawkach? pół tab, całą tabletkę mogę? ile razy na dobę? pomóżcie :(
Ja wczoraj wzięłam jedną ze zwykłą dawką (nie forte) i po jednej przeszło :-)

hchy3e3krs38v3l0.png

Milka...w mojej pierwszej ciąży (zagrożonej przedwczesnym porodem)przy większych skurczach w połowie ciąży
wolałam do męża ze chce do szpitala. Położna zawsze kazała brać nospę i leżeć w domu. I czekać. Ze w szpitalu, po pierwsze naczekam się kilka godzin w niewygodnych warunkach, a poza tym zestresuje się sto razy bardziej. Z perspektywy czasu przyznaję jej rację.
Twoja ciąża jeszcze jest młodziutka, więc ja patrząc na tamte moje doświadczenia poczekałbym w domu.
Trzymam kciuki i dużo siły życzę.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Masz rację. Wiem jak było z moją ciążą poronioną. Kobietka kazała mi wrócić do domu dała silne leki przeciwbólowe i kazała czekać w domu na poronienie. Powiedziała mi wtedy, że lepiej aby to się stało samoistnie niż oni mieli by mnie łyżeczkować. Mężowi powiedziała żeby mnie obserwował i jak by był krwotok to wtedy do szpitala.

Dla lekarzy to jest normalne, tylko my kobiety przechodzimy przez to wszystko.

cb7wyx8d867elviu.png

Na tym etapie ciąży oni nie są w stanie nic innego zrobić jak czekać. To nam potrzebne jest potwierdzenie od pana/pani w białym kitlu, że wszystko będzie dobrze. Siła białego fartucha.
Ja moze fartucha nie mam, ale wierzę, że będzie dobrze :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja się zastanawiam nad zwolnieniem lekarskim mam prace w biurze ale dość stresująca, usypiam, mdli mnie czy któraś z was jest na zwolnieniu ? Czy czekać do 12 tyg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się zastanawiam nad zwolnieniem lekarskim mam prace w biurze ale dość stresująca, usypiam, mdli mnie czy któraś z was jest na zwolnieniu ? Czy czekać do 12 tyg

ja poprosiłam o zwolnienie, mam pracę ciężką, w terenie, i bardzo stresującą. powiedział że na razie tylko na dwa tyg, że w tak wczesnej ciąży dłuższego nie może, ale w międzyczasie ma wizytę i mi przedłuży. nie żałuję, bo takie mdłości , bóle jak teraz mam a dodatkowo ta senność- nie dałabym rady w pracy. a w doku przynajmniej mogę odpocząć, przespać się

Jak sie zle czujesz to popros o zwolnienie...
U mnie objawy ciazowe pełna para... Przegryzam leczo czekolada... Masakra

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę nie jest to dla mnie łatwa decyzja ponieważ na chwile obecna nie ma mnie kto zastąpić w sumie nic nie robią w tym kierunku żeby to zmienić mam czasem wrażenie ze czekają na to ze może a nóż znowu się nie uda

Do góry