A nie liczy się u Ciebie meldunek tymczasowy? W mojej szkole się liczyDzwonili. Godzina bez zmian nic nie mówiła ale z racji tego że jestem nie zameldowania i nie rozliczam się w W-wie to płacę 300 zl za kurs.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A nie liczy się u Ciebie meldunek tymczasowy? W mojej szkole się liczyDzwonili. Godzina bez zmian nic nie mówiła ale z racji tego że jestem nie zameldowania i nie rozliczam się w W-wie to płacę 300 zl za kurs.
![]()
Mi lekarz określił płeć na prenatalnych już w 11tyg+3dni i to w dodatku na 90% (dziewczynka).Później sie potwierdzilo chyba w 16tyg.że dziewczynka i teraz na połowkowych że na 100%.Duzo zalezy przede wszystkim od umiejetnosci i doswiadczenia lekarza ale tez od sprzetu.Ja bylam u b dobrego specjalisty ktory wykonuje tylko i wylacznie usg prenatalne i ktory uczy innych lekarzy.U mnie sprawdzal przepływy i jakies kąty i na tej podstawie określił płeć.Z tego co wiem to płeć dopiero w 14 można okreslić. Wcześniej chłopczyk i dziewczynka wyglądaja tam tak samo. U mnie w obu ciążach po 18 tyg Jak sprzet jest dobry i lekarz sie zna to raczej nie ma mowy o pomyłce, a jak na 3D sprawdzi to na 100%
![]()
Ja nie mam wątpliwości![]()
Edit: zdjecie dziweczynki nie chce mi się oddać więc link : http://www.katarzynamlodzianowska.pl/images/galeries/2/zdjecie2-dziewczynka.jpg
Mi lekarz określił płeć na prenatalnych już w 11tyg+3dni i to w dodatku na 90% (dziewczynka).Później sie potwierdzilo chyba w 16tyg.że dziewczynka i teraz na połowkowych że na 100%.Duzo zalezy przede wszystkim od umiejetnosci i doswiadczenia lekarza ale tez od sprzetu.Ja bylam u b dobrego specjalisty ktory wykonuje tylko i wylacznie usg prenatalne i ktory uczy innych lekarzy.U mnie sprawdzal przepływy i jakies kąty i na tej podstawie określił płeć.
Wiesz co... nie chce mi się biegać i załatwiać...A nie liczy się u Ciebie meldunek tymczasowy? W mojej szkole się liczytaki meldunek załatwiasz w urzędzie na podstawie umowy najmu (tylko że umowa musi być na Ciebie - tzn. u mnie jest na mnie i na męża).
Cytuję ze strony : "Narządy płciowe chłopca, czyli członek i moszna, powstają około 9 tygodnia życia płodowego, a jajowody, pochwa i macica – kilka lub kilkanaście dni później (w 10.–11. tygodniu). W 12 tygodniu od zapłodnienia (czyli w 14. tygodniu ciąży według obliczeń lekarza) zewnętrzne narządy płciowe są ukształtowane. I często już wtedy można je zobaczyć podczas badania USG. "
Wg mnie wcześniejsze sprawdzanie tylko moze wprowadzić w bład.