reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam spadek energii, ale to głownie dlatego, że endo odstawił mi jeden hormon, który był moim motorem napędowym (trudności z dobraniem dawki, wahania w wynikach mocne itd.) :/

74703e3kkwoaumma.png
Uuuuu bidulko no to masz utrudnione zadanie żeby się ogarnąć [emoji6]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uuuuu bidulko no to masz utrudnione zadanie żeby się ogarnąć [emoji6]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Noo, dopiero minął tydzień także organizm musi się przestawić - ale pamiętam jak dziś ten piękny dzień jak dostałam novothyral (tzn. najpierw miałam mega jazdę hehe ale jak organizm sie go nauczył to było bosko) - objawy zmiejszyły sie o 3/4, energia wróciła, humor, przemiana materii przyspieszyła - no jakbym odżyła. Teraz zaczynam odczuwać skutki odstawienia także efekt totalnie odwrotny... ciąża sama w sobie nie pomaga, jak i wymagający 3,8 latek [emoji85]matki powinny dostawać jakieś specjalne baterie hehehe

74703e3kkwoaumma.png

I pamiętam ,że przy drugim porodzie, mąż mnie zawiózł do szpitala,a że miałam takie bóle powiedzmy delikatne to najpierw poszłam na lody i ciastko francuskie z dżemamerem i dopiero potem do szpitala.Aj,fajnie się wspomina poprzednie porody ;)

w szpitalu miałam robione 3 razy usg w 7 , 10 ,13 tyg ciąży .Wczoraj miałam wizytę i byłam przekonana że po prawie 5 miesiącach idę na usg ale się myliłam .Badania prenatalne robiłam prywatnie w 14 i w 22 tygodniu .A ty Ile miałaś wizyt w szpitalu z usg ?
Ja jak na razie miałam 2 planowe USG i jedno nieplanowane załatwione przez lekarza podczas konsultacji a poza tym znamiennie co 2 tygodnie konsultacje w szpitalu tzn. ciśnienie ważenie obmacywanie brzucha i słuchanie serduszka i GP w sumie to samo co na konsultacjach

f2w3qqmz0qjoloi2.png

reklama
Mam pytanie jakie snaki bierzecie do szpitala ,orzeszki ,batoniki czy moze w ogole nic? Nie wiem co jest wskazane,przeczytalam tylko gdzies w papierach od poloznej zeby nie pic mleka ,ale tez nie wiem dlaczego ,musze sie podpytac aha i u nas zalecaja jakies energy drink bez kofeiny.Co u was podpowiadaja?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ale że w sensie po porodzie? :p Nie bawiłam się w jakieś batoniki i różne takie, wzięłam sobie gorzką czekoladę na zaspokojenie potrzeb mojego widzi mi się :p

Podczas porodu podjadałam żelki, pamietam że często miałam sucho w ustach, a to nieco pomagało. Ktoś pisał o landrynkach poleconych od położnej, tez myśle że to dobry pomysł :)

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Do góry