Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czytalam, że osoba, ktorej BMI przed ciaza byla w normie czyli 21 moze przytyc 12-16 kg. Nie wyrobie sieJa czytałam,że widełki to 8-12 kg więcej w ciąży. Czym szczuplejsza osoba tym więcej moze przytyć.
Tak więc zając nie martw się, bo Ty przecież chudzina przed porodem.
Produkcja laktacji spała nam od 300-nawet do 500 kcal dziennie. To tyle co 2 porządne treningi. Dla mnie jednak problem był jeden. Przy laktacji byłam głodna tak, że konia z kopytami bym zjadła. Teraz myślę, żeby jednak ograniczyć to wpiep...słodyczy po porodzie i samo spadnie.
Ja wagi w domu na szczęść nie mam bo obawiam się że stres spowodowany pomiarem mógłby rozpocząć poród![]()
A co do porodu...to ponoć odwieczną zagadką dla lekarzy jest co go wywołuje. Mowię oczywiście o tych donoszonych. Ja mam teorię, że wszystko zależy od owulacji. Że przy zdrowej ciąży natura ma wyliczone jak w zegarku i nic co byśmy robiły nie przyspieszy. Więc jeśli ktoś ma dużo pózniej owu to właśnie przenosi ciążę.
Z synkiem miałam w punkt. I tak też się urodził. Teraz Zosia była robiona z
premedytacją 3-5 dni przed owu. Więc powinna się urodzić 3-5 dni przed terminem, czyli 4-5 czerwiec. Zobaczymy czy moja teoria się sprawdzi[emoji848]
Ja mam 72,5 ale z tego 4,5kg przytyłam. Chyba taka gruba nie byłamWazylam sie i mamy... 71 kg [emoji33] plus 13 ... nie wyrobie sie w tych 16
![]()