reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

HahaxD tak będzie i zaczną się liście malin i schody :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Olejek rycynowy [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja mam zaplanowana przeprowadzkę na 1 czerwca. Ja myślę że do tego momentu dorwam później tylko się popakuje, umebluje i rozpakuje i idę na porodowke. I nie biorę pod uwagę zmiany planów :D

Ja czekam do 38 i startuje ostro z seksem i ze wszystkim. Moja macica już od kilku tygodni ćwiczy więc mam nadzieję że jak ruszy to szybko pójdzie. Na pewno nie doturlam się tym razem do końca 42tygodnia. Już dawno przekroczyłam wagę z tamtego okresu i zaczynam tracić cierpliwość [emoji26]

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app

Już za chwilę, już za momencik wszystkie bedziemy jęczały że chcemy rodzic i szamańskim sposobami próbowały to przyspieszyć. Bardziej niecierpliwe od 36, a te jeszcze w miarę w dobrej kondycji od 38.
Dla każdej nas końcówka bedzie mega męcząca a wizja nawet nie wiadomo jak bolącego porodu wybawieniem.
Ja czasami już mam dosyć [emoji58] ale dla dziecinki trzeba dotrzymać

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Moi chłopacy zrobili mi dzisiaj niezłą pobudkę! Nawet włosy mokre miałam ;) synek śmiał się w głos hehe od razu wystartowałam pod prysznic. Za rok jak Marcelek dołączy to dopiero będzie ;)

Ballax super wieści! Trzymam kciuki by unormowalo się na tyle byś mogła zaliczyć potrzebne przedmioty - nauczyciele na pewno cię wesprą w takiej sytuacji i zaproponują dogodne dla wszystkich warunki zaliczenia.

Co do tycia to ja mam 9 z przodu... ale przytyłam dotąd 4kg... z tym, że przy takiej tuszy to ja nie muszę wcale tyć, w sensie najlepiej by było tylko tyle co wody, łożysko i dziecko. Zobaczymy jak to pójdzie bo w I ciąży w ostatnim miesiącu spuchłam jak balon i 9kg na plus samej wody - z tym, że jesli to woda to faktycznie po porodzie szybko schodzi - z tłuszczem już trudniej

Co do porodu to ja ze względu na te komplikacje ze wzrostem małego liczę, że posiedzi zdrowy do 40tyg. by urósł jak najbardziej i by się rozwijał pięknie.
W pt jadę do Bydgoszczy na patologię na kontrolę, mam nadzieję, że mnie nie zatrzymają. Od 8 maja idę z synkiem do szpitala na wazne badania i nie ma opcji by odbyło się to beze mnie - to będzie znowu trauma i dla synka i dla mnie, także nawet mowy nie ma by mnie z nim tam nie było. Martwi mnie to bardzo, bo jak nie pozwolą mi chodzić czy nawet każą zostać w szpitalu to badania synka będe musiała przełożyć, ale potem z noworodkiem to juz całkiem trudno będzie mi towarzyszyć starszakowi w szpitalu... boję się tego :/

74703e3kkwoaumma.png

Mi to jest obojętne czy w 38 czy w 40. Żeby tylko poród zaczął się sam, bez wywoływania w szpitalu. Dopóki nie ma upałów mogę chodzić z brzuchem.

reklama
Do góry