reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczynki. Póki co leżę i mam lenia...... Muszę wstać i zacząć sprzątać [emoji21]

Ja na mojego chłopa też nie mogę narzekać. Pracuje ciężko, a w domu jeszcze pomoże ile może [emoji4] z dzieckiem się pobawi i zaopiekuje. O mnie się troszczy. Z kolegami nie wychodzi chociaż czasem sama go namawiam. Alkohol okazjonalnie.... Czasem myślę że mam za dużo szczęścia [emoji7]

Mam pytanie do dziewczyn które zaczęły drugi trymestr. Bierzecie jeszcze kwas foliowy czy już tylko witaminy? wczoraj zapomniałam zapytać gina [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png

reklama
Hej dziewczynki. Póki co leżę i mam lenia...... Muszę wstać i zacząć sprzątać [emoji21]

Ja na mojego chłopa też nie mogę narzekać. Pracuje ciężko, a w domu jeszcze pomoże ile może [emoji4] z dzieckiem się pobawi i zaopiekuje. O mnie się troszczy. Z kolegami nie wychodzi chociaż czasem sama go namawiam. Alkohol okazjonalnie.... Czasem myślę że mam za dużo szczęścia [emoji7]

Mam pytanie do dziewczyn które zaczęły drugi trymestr. Bierzecie jeszcze kwas foliowy czy już tylko witaminy? wczoraj zapomniałam zapytać gina [emoji19]

7v8rikgnfeynrbw6.png
ja mam brać dalej

w57vyx8dubspq12k.png

To nie teściowa a jakiś znachor :) mi się nikt nie wtrąca bo ani moja mama ani teściowa nie żyje.
Co do kwasu foliowego ja biorę witaminy w których jest taka sama dawka kwasu jak bym go brała oddzielnie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ja sie ciesze ze mieszkam sama, tesciowa mam 50km a mame 15km od siebie. Jeszcze nie wiedza o ciąży, powiemy w swieta oficialnie. Ale ja ani z mama, ani z teściową niemam dobrych relacji. Moja mama ma moją siostre za kochana idealną córeczkę, a ja hyyy tu nie bede sie rozposywala ;/. Ale ja mam swoją rodzine ; męża , córkę i mam gdzies relacjie z rodzicami. Jezdze do nich bo musze, nigdy nikt mi w niczym nie pomógł. Moja mama nawet robi poblem jak musi zostać raz na miesuac z moja córka jak niemam co z nia zrobic ;(

Hahahah lepiej nie wywołuj wilka z lasu :-)))
I nie przejmuj się jej głupimi tekstami. Rób swoje a jej nawet nie mów o zaleceniach lekarza.
Dokładnie mniej wie tym lepiej. Ja jestem taka chlapa że powiem zanim pomyślę a potem żałuję. Teraz liczę się że słowami i nic prawie nie mówię teściowej. Czasem tak lepiej. Chociaż np jak nie znała szczegółów np wizyty na SORze to bagatelizowala mój stan a ja byłam przerażona. Zapytała - i jak? ja na to że dobrze (no bo ostatecznie odesłali mnie do domu) to dla niej dobrze i koniec tematu. Moja teściowa ogólnie jest nietaktowna i zawsze powie to czego nie powinna. Jak poronilam pierwsza ciążę i wróciłam z zabiegu pytała jak sie czuje powiedziałam że brzuch boli i krwawie jeszcze, to ona na to że to jeszcze nic, ze poród to dopiero jest ból... A ja właśnie straciłam dziecko. Poczułam się jakbym policzek od niej dostała. Ale ona już taka jest. Mieszkamy razem i już się może przyzwyczaiłam.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Bellax... no to już mniej więcej wiem o co chodzi z Twoją mamą, po prostu ja zawiodlas ale tylko i wyłącznie w Jej egoistycznym rozumieniu tego...

Mnie ostatnio mąż zadziwil bo mieli imprezę wyjazdową z pracy (wiecie, korpo, hotel, chlanie, balety) a ten do mnie, ze nie jedzie bo prZeciez jak to tak mnie w ciąży zostawić i jeszcze z 6 latkien, a jak się coś stanie :D myślałam, ze zwariował i nawet Go namawialam żeby pojechał ale się nie ugiął.

Odwołuje moje wczorajsze marudzenie... dziś mam jeszcze większy bebech :O coś musi tam jednak rosnąć :p

Tynka ale czad z taką rodziną choć nie wątpię, ze na głowie czasami za duuuuzo :)

Justyna- też wczoraj myślałam co jakiś czas jak Ci pójdzie rozmowa z tesciami. Dobrze, ze mimo łez jednak ogólny wydźwięk pozytywny! :)

7v8rikgnfeynrbw6.png
Ja biorę pregan plus tam jest kwas foliowy.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja nadal biorę kwas foliowy. Bralam przed ciążą i teraz tez będę brała bo to jest witamina która w pokarm ach ciężko zastąpić.

m3sxrjjg5qsluqq6.png

reklama
Do góry