• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć dziewczyny ;)

@Suelen - dlaczego tak źle wspominasz CC? u mnie jeszcze nic nie wiadomo, ale chciałabym rodzić naturalnie, bo stan "po-operacyjny" wspominam jak najgorszy sen (operacja endoskopowa jajników).
Boję się przeciętych mięśni, ran, bólu. Wprawdzie poród to też niezbyt przyjemna i lekka atrakcja ;) ale chciałabym zapytać kogoś, kto powie mi coś "z pierwszej ręki" ...

U mnie dzisiaj bezsenność.
Zakończyłam pracę zawodową w piątek i poszłam na spoczynek, bo nie wyrabiam z bólu więzadeł, stawów, pachwin, krzyżu i mostka. Boli tak mocno, że nie mogę czasami wstać i dojść do toalety. Ból nie jest niepokojący, jest fizjologiczny. Jednak siedzenie jest dla mnie niewskazane. Jestem pracoholiczką i dla mnie siedzenie w domu jest torturą. Wciąż nie odrywam się od maila... muszę się z tym oswoić... nowa sytuacja... ale niestety prosto na głęboką wodę z tym odpoczywaniem :(

Wróciłam od mojej prowadzącej i złe wieści. 27 tydzień ciąży - Skrócona szyjka macicy - 3 cm miesiąc temu, dzisiaj 23 mm. Mówi "oszczędzać się!" ... Za 2 tygodnie kontrola i jeśli nic się nie poprawi, a co gorsza znów skróci - do szpitala! :(
Niestety mój teść (jest branym ginekologiem) nawija mi przez telefon - "szyjka już się nie wydłuży! Musisz leżeć! nie łazić, nie siedzieć, nie kombinować, a leżeć! ... bo jak teraz nie poleżysz, to za chwilkę będziesz musiała do szpitala jechać i przeleżeć prawie 3 miechy."
Ja, Pani Przygoda z ADHD, jestem po 1 dniu, ba! kilku godzinach "leżenia" (z przerwami) i już wszystko mnie boli, irytuje, mam z nerwów mokre dłonie. W głowie brzmi cały czas: "Przecież w pracy jeszcze ten kontrakt, a tam maila miałam napisać, jak mam to zrobić na leżąco? O cholera! Muszę napisać sprostowanie do szefa! A tu tyle zakupów online, szyja mnie boli jak próbuję to zrobić w pozycji horyzontalnej, przecież tu szafka, tam łóżeczko, koszulka, srulka, wyprawka, wózek, fotelik - wprawdzie mój M. to załatwi, ale ja też chcę w tym uczestniczyć! a chwila! przecież miałam ten czas poświęcić na zaniedbaną pasję i wrócić do pisania i rysunku, ale jak teraz? ... co za bałagan, drażni mnie!" ...
Po całym egoistycznym koncercie w mojej głowie nagle pojawia sie : "To dzieje się na prawdę, Ty głupia! To nie są żarty ani jakaś zabawa! A co jeśli nie poleżysz? A co jeśli zechce urodzić się już za chwile? A co jeśli rzeczywiście coś zacznie się dziać? Przybędzie biedny, słaby, niezdrowy, bo nie zdąży dojrzeć? i potem będzie się męczył przez Ciebie? a co jeśli stracisz synka? " ...

Tak się to nakręca, nakręca w mojej głowie... i nie śpię... już 3 godziny wiercę się po łóżku...
Za 3h muszę wstać i jechać na badanie.
Powiem Wam... pic na wodę z tym "błogosławionym stanem"!

Jak Wy się macie? Również psychicznie...
Mama ginekolog napisała fajny artykuł na temat "leżenia" w ciąży. Warto sobie poczytac.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Ja miałam 32 po 2h za pierwszym razem. Nie panikuj.
Jak się czułaś po tym badaniu? Bo ja normalnie, a niby powinno być nam słabo czy coś.
Kazała mi powtórzyć glukoze i ta powtorzona wyszła 75 65 73. Powiedziała że mam taką nadpobudliwa trzustke i mam jeść co 2h, jakieś jabłko, marchewkę, suchara żeby podjadać.

Jak masz możliwość zdobyć glukometr to zmierz sobie wyrywkowo w ciągu dnia cukier. Mnie to uspokoilo jak zobaczyłam że normalnie w ciągu dnia nawet te 2h po słodkim nie ma takiego spadku i spokojnie doczekalam do wizyty kilka dni. Bo w końcu spożycie na raz 75g cukru to nie jest normalna codzienna sytuacja.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja też miałam jak Aleksandrax i zalecenia jako ona. Faktycznie jak nie zjem czegoś po 2-3h to gotowa jestem zabić za jedzenie [emoji12]

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ja? Po 2 cc dotrzymanie rany do porodu to bedzie cos ..o sn nie ma mowy[emoji52]

Nie to bym namawiała, ale 2cc same z siebie nie dyskwalifikują porodu naturalnego. W Polsce trudno jeszcze znaleźć odpwiedniego lekarza, ale w grupie naturalnie po cesarce jest trochę takich babeczek :)
Jednak taka decyzja powinna wyjsc od samej zainteresowanej, bo wiadomo, że nic na siłę

7u223e3kwboc3bjp.png

Młodamama rozumiem że sn nie wchodzi w grę bo jest strach że macica puści??
Kto zlecił Wam te badania?? Dopytuje bo mój Malec chyba jest alergików po tacie. A jego katar który już trwa i trwa doprowadza mnie do szału!!
Wiesz co mala chorowala, chorowala i antybiotyki lecialy..karat kaszel szpital...i tak ladowali..poszlam prywatnie do alergologa i na prywatne badania dopiero..tak to do dzis bysmy tkwily w takim podlym kole zabijajacym moje dziecko..

Nie to bym namawiała, ale 2cc same z siebie nie dyskwalifikują porodu naturalnego. W Polsce trudno jeszcze znaleźć odpwiedniego lekarza, ale w grupie naturalnie po cesarce jest trochę takich babeczek :)
Jednak taka decyzja powinna wyjsc od samej zainteresowanej, bo wiadomo, że nic na siłę

7u223e3kwboc3bjp.png
U mnie to nie wchodzi w gre samo przez to ze mam zrosty i cisnienie..zreszta nie moge czekac na termin bo mam nawracajace gestoze kolo 37 tyg w kazdej ciazy a ww pierwszej o malo nie sytacilam dziecka przez to..teraz ba granicy 37/38 tyg mam ciaze rozwiazywana przez cc

Juz po 1 cc jak chcialam rodzic sn to bylam z lekarzem super nastawiona..a pod koniec cisnienie swirowalo i blizna nie nadawala sie do porodu sn bo sie rozlazila w jednym miejscu..oczywiscie lekarz mowil.ze moge probowac ale musze mu podpisac papiery ze znam ryzyko jakie za tym idzie..pierdziele takie akcje..teraz i tak musze zrosty poczyscic bo mam masakre w macicu i ocenic czy nadaje sie wgl do uzytkowania jeszcze[emoji52] glupiego usg polowkowego nie dalo sie zrobic bo mam same "czarne dziury" [emoji52]

U mnie to nie wchodzi w gre samo przez to ze mam zrosty i cisnienie..zreszta nie moge czekac na termin bo mam nawracajace gestoze kolo 37 tyg w kazdej ciazy a ww pierwszej o malo nie sytacilam dziecka przez to..teraz ba granicy 37/38 tyg mam ciaze rozwiazywana przez cc

Oczywiście rozumiem, nie ma co za wszelką cenę dążyć do porodu sn jeśli są wyraźne wskazania do cięcia. Bardziej chodziło mi o to, że sam fakt 2cc nie jest bezwzględnym wskazaniem do kolejnej

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Wiesz co mala chorowala, chorowala i antybiotyki lecialy..karat kaszel szpital...i tak ladowali..poszlam prywatnie do alergologa i na prywatne badania dopiero..tak to do dzis bysmy tkwily w takim podlym kole zabijajacym moje dziecko..

Bo lekarze pieewszego kontaktu to się znają chyba tylko na przeziebieniach i grypach.
Ja wpadłam na to ze mam alergię dopiero w gimnazjum, myślałam że jestem po prostu non stop podziebiona :/
Tak samo gdybym sama nie wpadła na to żeby pójść do pschiatry to pewnie do tej pory by mi ekg robili i sie glowili czemu mnie boli.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry