reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

To ja nie wiem jakby taka delikatna skóra maluszka się zachowała. Jestem w szoku [emoji46] powinni to od razu wycofać

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
To ja nie wiem jakby taka delikatna skóra maluszka się zachowała. Jestem w szoku [emoji46] powinni to od razu wycofać

thgfikgneziy9g6d.png
Podobnie było z Palmolivem dla dzieci, syn się uparł i płakał w sklepie ,bo królk był na opakowaniu. To myśle dla dzieci to zaryzykujemy jeszcze tanio było jak za 500ml z pompką. Tylko że oboje wygladali jak by w pokrzywy wpadli

Dlatego zastanawiałabym się mocno czy zastosować taki kosmetyk dla świeżo narodzonego Maluszka, pisałam już kiedyś ze stawiamy (o ile potrzeba nawilżania istnieje) Emolium i tego wyboru nie zmienię.
W składzie Dove wchodzi Phenoxyethanol, który faktycznie do pożądanych nie należy. Dlatego zaskoczyło mnie, że to kosmetyk dla takich maluszków. Myślałam, że na testy załapałam się z racji starszej córki.

Na codzień (do starszej) stosujemy Nivea dla dzieci, które zdaje się mieć mniej "naturalne" składniki niż Dove (pomijając dwa syfne składniki). Zobaczymy jak się sprawdzi w temacie nawilżenia.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
A no widzisz a ja czytalam zeby emolientow nie uzywac...i badz tu czlowieku madry :)

p19u9jcg81ehxczt.png

A no widzisz a ja czytalam zeby emolientow nie uzywac...i badz tu czlowieku madry :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Aaa bo to się tak zmienia. Jak Karola się urodziła 5 lat temu to wszyscy doradzali emolienty. I była kąpana od urodzenia w emilientach. wszystko było ok, ale ona chyba nie ma jakieś wrażliwej skóry. Teraz odradzają jeśli skóra nie ma problemów.
Tak jak z tym rozszerzeniem diety. Zwariować można. Karolci rozszerzyłam po 4 mcu, takie były zalecenia, teraz po 6.... Tak jakby żołądki u dzieci były inne niż 5 lat temu [emoji19]

thgfikgneziy9g6d.png

Z drugiej strony jeśli dziecko ma suchą skórę to ja wolę emolient dodać do kąpieli niż smarować kremem. To już raczej z lenistwa :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Z drugiej strony jeśli dziecko ma suchą skórę to ja wolę emolient dodać do kąpieli niż smarować kremem. To już raczej z lenistwa :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Ja właśnie oliwke z babydream dolewam:) Mialam kiedyś Emolium, bo babcia się uparła i kupiła. Wlałam do wody (tak jak bylo napisane) to włosy wyglądały jak bym je smalcem wysmarowała :D ,a na twarzy wyszły mu pryszcze, nie uczulenie, tylko takie normalne , jak by efekt zapchanej skóry.

Ja właśnie oliwke z babydream dolewam:) Mialam kiedyś Emolium, bo babcia się uparła i kupiła. Wlałam do wody (tak jak bylo napisane) to włosy wyglądały jak bym je smalcem wysmarowała :D ,a na twarzy wyszły mu pryszcze, nie uczulenie, tylko takie normalne , jak by efekt zapchanej skóry.
Dla nas to był ratunek. Amelia chciała skórę po porodzie zmienić [emoji23] schodziła jej wszędzie. Najpierw też próbowaliśmy z oliwką, ale nic nie pomogło.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Kupiłam ostatnio Mustelę z nowym składem do smarowania brzucha i mogę powiedzieć tylko , że nie polecam. Słabo Nawilża, średnio się wchłania a do tego zostawia plamy na ubraniach. Ja często smaruje brzuch przed snem i miałam plamy nawet na pościeli :/ używałam 4 kremów i z żadnym nie miałam takich problemów jak z tym a był najdroższy.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Dla nas to był ratunek. Amelia chciała skórę po porodzie zmienić [emoji23] schodziła jej wszędzie. Najpierw też próbowaliśmy z oliwką, ale nic nie pomogło.

f2w3rjjgwqepia0h.png
Własnie do suchej czy atopowej skóry jest bardzo dobre. Moj mial za to trądzik niemowlęcy.
Sprało Ci się to wogóle?

Do góry