reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Witaj :) jak to mówią najważniejsze że zdrowe ;)
Mój tata też chciał chłopaka by był jak on mechanikiem a tu masz 3 córki :D Mi się poszczęściło ,bo mam tak jak marzyłam czyli starszego chłopca a teraz będzie dziewczynka (oby :p)

Nie to,że coś, ale moja znajoma ma synka, a teraz miała być dziewczynka. Dopiero przy porodzie okazało się, że to jednak chłopak ;p Chodził cały na różowo przez pierwsze parę dni

Zawsze tak piszą. Jesteś np w 29 i 3 dni to piszą 29/30 bo teoretycznie to już 30 tydzień.
A USG samo wylicza wagę dziecka na podstawie obwodu główki , obwodu brzucha,długości kości udowej i i wymiaru dwuciemieniowego główi. :)
Tyle ,że ja jestem w 29tc,dokładnie 28skończony i 5 dzień na dziś,więc nie wiem skąd ten 30.

Dobrze ze na koniec dnia choć troche dobrych wiadomosci.1650g w 30tyg. to chyba duzo..?
U mnie w 29 tc 1600-1700. Ciut ponad normę w siatce centylowej na ten tydzień

Od 3 dni jestem znów przeziebiona ale dziś to już na maxa. Nie chce iść do lekarza bo znów mi da leki a ja już ich brałam w ciąży za dużo. Pije stodal, biore wit. C i psikam tamtum verde. Mam też tabletki *spam* na gardło ale nie działają. Jakiś domowy sposób na nieziemski ból gardła ?

w57vyx8dubspq12k.png

Czosnek! czosnek! czosnek! najlepiej mikstura z mleka i czosnku i miodu. Zagrzej mleko by było bardzo gorące ,ale nie wrzące. Czosnek przez praskę albo rozdrobnić i zgnieść,do kubka z czosnkiem dodaj miód i gorące mleko.Chwilę pod przykrywką i pić gorące. Nie jest może co dla niektórych jakieś mega przyjemne ale skutkuje. Czosnek to naturalny antybiotyk,więc nic dziecku nie będzie a ty b edziesz zdrowa. Na mnie działa rewelacyjnie,więc Tobie też nie zaszkodzi spróbować.To na przeziębienie.
Na gardło płukanki albo tabletki Pre..len,są super.

Cześć dziewczyny, jestem Zuza i mam termin na 18 czerwca. Będę miała trzecia córkę :) Starsza jest z 12, a druga z 15 roku. Szczerze to miałam nadzieję na synka, to była nasza ostatnia próba, ale nie wyszło ;) Mi to było wszystko jedno, tylko mąż trochę był podlamany, że ma same baby i na podpaski nie zarobi.

Hej :) mam taki sam termin jak Ty :)

A u nas malowanie sypialni i już 2 dzień śpię na kanapie w salonie :D tragedia,mąż niewyspany,narzeka,ale że to wesołek to i humor Go nie opuszcza. Jeszcze jeden dzień na kanapie i powrót do swojego królewskiego wyra :)

Jaka u Was pogoda? ciepło,słońce? czy tak jak u mnie pochmurno,ale temperatura ok?

A ja będę miała parkę [emoji6] fajnie , że syn , ale dlaczego same kobiety się rodzą wśród znajomych i rodziny. W najbliżeszej rodzinie urodzą się kolejne 3 baby. Basia ma termin za tydzień[emoji173] :D Rodzyneczek mój[emoji8]

A ja dziś zaczynam SR. Ciekawe jak będzie tym bardziej , że idę sama. Mąż będzie z Melią siedział i nawet nie mamy ,gdzie ją podrzucić- moja mama w pracy dziś jest do 18 a u teściów remont i mega Sajgon. Mam nadzieje , że nie będę tam sama bez pary.

f2w3rjjgwqepia0h.png

A u nas malowanie sypialni i już 2 dzień śpię na kanapie w salonie :D tragedia,mąż niewyspany,narzeka,ale że to wesołek to i humor Go nie opuszcza. Jeszcze jeden dzień na kanapie i powrót do swojego królewskiego wyra :)

Jaka u Was pogoda? ciepło,słońce? czy tak jak u mnie pochmurno,ale temperatura ok?

U mnie pada deszcz i wieje wiatr. Nawet burza przechodziła , ale poszła bokiem.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Jestem po badaniach. Generalnie mały faktycznie ten brzuszek ma mniejszy, ale raz tylko im wyszło na 25tydz. A potem 27, raz 26 takze nie stwierdzili hipotrofii (czyli tego, ze dziecko nie rośnie). Przepływy mam wszystkie ok, takze nie zostawili mnie na oddziale. 7 kwietnia mam kontrole tu w Bizielu w poradni by zobaczyć czy Marcelek rośnie i wtedy będą decydować. Ciąża moja ma ryzyko tego ze względu na moje choroby towarzyszące - ale ja liczę na to, ze maluch mój się opamięta i urośnie przez te kilka dni. Dwie lekarki mnie badały by mieć pewność takze diagnoza na dzisiaj jest trafna uwazam. Trzymajcie kciuki by Marcelek rósł zdrowo

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry