reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Też byłam przeziębiona i do tej pory mam lekki katar. U mnie pomogły herbaty owocowe malinowe z cytryną, pastylki na gardło i proszek dla ciężarnych :) No i oczywiście mleko z miodem.
Herbatki pije, co do pastylek to staram sie zadnych lekow nie brac bo troche sie boje...a mleka niestety nie lubie [emoji1787]

reklama
To cieszyć się trzeba:)))

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czym i czy w ogóle nawilżanie buźki swoich dziesiątek? Mój synek ma ogólnie nawilżona skore, ale na policzkach taka jakby lekko przesuszona i wypieki zaczęły się od czasu do czasu robić:/. Wiem, ze teraz chłodniej i to jest ze sobą powiązane,ale czy w domu np po kąpieli nawilżacie buziaki dzieciom? Szczególnie tym mniejszym, tak do 1.5, 2 lat? Szlyszalam, ze na spacery dobra jest mustella w sztyfcie i bardzo wygodna w uzyciu( używałam nivea baby na każda pogodę ale oczywiście gdzieś zgubiłam i chwilowo przed wyją jem z domu niczym się nie smarujemy na twarzy)
My smarujemy a i tak wyszly właśnie teraz na policzkach takie brzydkie plamy. Mamy krem z tołpy bodajze dla dzieci. Teraz przerzucam się na emolient. Smaruje zawsze przed wyjsciem i w domu już teraz częściej skoro sie pojawily te wypieki

Babydream na wiatr i zimno...ale to jak wychodzimy na spacer. Ostatnio mieliśmy problem w okolicy warg-syn chyba w przedszkolu musiał oblizac/podraznic tam skórę, a potem spacer na mrozie i miał czerwona i suchą skórę w okolicy ust. 2dni posmarowalam mu alantanem i przeszło.
Jak był mniejszy to używałam w sumie tylko olejku z migdałów. Jestem minimalistka w kwestii kosmetyków dla dzieci ;-) Na początku zero mydlo, płynów, szamponow...tylko olejek po kąpieli ;-)
U nas tez bylo bez kosmetyków :)
Jedynie nadmanganian potasu czasami do kapieli a tak to tylko woda i ew. Jak miałam njakies sciagniete mleko to dolewalam.
Pozniej tylko smarowalam kremem w ramach masazu po kąpieli

Ja tez długo bez jedzenia nie moge rano wytrzymać. Na szczesciw osatnio mialam skierowanie na te nadania na które nie musialam byc na czczo. A co do kolejek. To wpadam w piatek do przychodni o 6.50 od 7 przyjmuja material do badan. Masakra ile ludzi chyba z 30. Ale u nas pobiera sie bilecik z automatu i jest opcja "pobranie krwi " i "uprzywilejowani" w tym kobiety w ciąży no i byłam 2. Dobrze ze tak zrobili bo przynajmniej nie trzeba sie wpychac i mówić że jest sie w ciąży chociaż jeszcze nawet nie widac brzucha [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny!
Dzisiaj w nocy spac nie moglam. Ciągle mnie jakies koszmary wybudzaly. Chyba jednak boję się tych prenatalnych.
Śniło mi sie ze pappa wyszla zle i lekarz do mnie na fb pisał.
Eh za godz muszę wyjść a my w proszku i dopiero wstajemy.

Do góry