reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja też chodzę sama na zwykłe wizyty bo mąż w pracy ale teraz na prenatalne 5.12 jedziemy razem i już się nie może doczekać 🥰 nawet rozmawialiśmy że gdyby nie mógł wejść a będzie widać już płeć to lekarz ma mi na kartce napisać bo musimy zobaczyć „TO” razem ☺️
Super dziewczyny że u Was wszystko dobrze po prenatalnych 😊trzymam kciuki za resztę i czekam do następnego piątku na swoje 🥹

reklama
Hej dziewczyny! W sobote mam USG prenatalne ale 1 raz robię na NFZ ze skierowaniem. Czy Wy też robiliście na NFZ? Czy lekarz coś tłumaczył w trakcie i czy coś mówił o płci? Czy po prostu kazał czekać na opis USG i nic sie nie dowiedziałyście o przezierności itp w trakcie badania? To będzie 14 tydzień zastanawiam się czy jeśli to na kasę chorych to mogę liczyć na to że będzie odpowiadał na moje pytania i może podejrzy wyrostek płciowy :do prywatnie to wiem że wszystko się odbywa super ale na kasę chorych mam jednak zle doswiadczenia

Hej dziewczyny! W sobote mam USG prenatalne ale 1 raz robię na NFZ ze skierowaniem. Czy Wy też robiliście na NFZ? Czy lekarz coś tłumaczył w trakcie i czy coś mówił o płci? Czy po prostu kazał czekać na opis USG i nic sie nie dowiedziałyście o przezierności itp w trakcie badania? To będzie 14 tydzień zastanawiam się czy jeśli to na kasę chorych to mogę liczyć na to że będzie odpowiadał na moje pytania i może podejrzy wyrostek płciowy :do prywatnie to wiem że wszystko się odbywa super ale na kasę chorych mam jednak zle doswiadczenia
nie wyobrażam sobie nie prowadzić rozmowy z lekarzem bez względu na to czy płacę za badanie czy nie. za zus też płacę 😂 jak lekarz nie będzie chciał się rozpraszać i opowiadać na bieżąco wszystkiego to z całą listą pytań wyskoczę na koniec. mamy prawo przecież wiedzieć jaki jest wynik badania :)

Wydaje mi się, że powinnaś dostać kartkę ze wszystkim pomiarami jakie lekarz zebrał. Moje koleżanki, które robiły badania prenatalne na nfz właśnie tak miały. Po tygodniu czy dwóch dostawały pełny opis z uwzględnień pappy. Taki chyba mają standard lekarze z certyfikatem fmf 😅

@czubaczeq mi lekarz wszystko mówił na prenatalnych w piątek, nic nie musiałam dopytywać poprostu to co widział na ekranie to mówił:) o płci nic nie wspominał , ja nie dopytywałam uważam że to za wcześnie a już inna sprawa to to że płeć chcemy poznać przy porodzie. I tak jak @matkaniewariatka mowi zawsze możesz sama dopytać :)

Jeśli oleje Twoje pytania to najpewniej lekarz burak, niezależnie od tego czy prywatnie czy nfz ¯\_(ツ)_/¯ szczerze to miałam możliwość prowadzenia ciąży prywatnie (Luxmed), ale po doświadczeniach z prywatnymi wizytami wolałam dużo bardziej fundusz...

Hej zawsze w każdej ciąży miałam badania prenatalne na NFZ i za każdym razem razem lekarz bardzo szczegółowo mi wszystko wyjaśnił także spokojnie myślę że bèdzie ok😘

Ja miałam na NFZ w prywatnej klinice, wszystko super wyjaśniał. Miał świetny sprzęt (na słabym nie wyobrażam sobie tak dokładnej diagnostyki), będzie dobrze:)

reklama
Jak tam się dziewczyny czujecie?? Jak wasze samopoczucie??

Ja wchodzę jutro w 10 tydzień i czuję się średnio, jeden dzień jest w miarę, a drugi tragiczny. Jeszcze perspektywa grudnia w pracy i tego ile mnie tam czeka stresu, wręcz mnie dołuje. Mam wrażenie, że wchodzę w tryb przetrwania i już bym chciała święta, bo wiem, że wtedy będę już poza pracą, po prenatalnych i w 4 miesiącu. Jak przetrwać najbliższe 3 tygodnie??

Do góry