reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja poprzednią prowadziłam na Medicover ale teraz spróbuję na NFZ, też właśnie w takiej podmiejskiej dzielnicy mieszkam, przychodnie mam centralnie obok mojego domu, termin na za tydzień już można umawiać, także mam duże nadzieje, że będzie wszystko super i tutaj zostanę 🤞🏻
Na Medicoverze był problem na za 3 tygodnie się wcisnąć i przesiadywałam na poczekalni godzinami 🫣 No i dojazd… Aczkolwiek rozważam czy się nie zorientować w jednej prywatnej przychodni u mnie w mieście, czy jeden gin przyjmuje na medicover, bo to jest lekarz, który pracuje w szpitalu, w którym rodziłam i w którym chciałabym ponownie 😅 To wtedy bym miała podwójne prowadzenie. No ale zobaczymy.
Ja bym chciała na NFZ dodatkowo ale się trochę krępuje. Nie wiem jakby lekarka zareagowała na to, że mam drugiego lekarza prywatnego i 11 leków dziennie 😅

reklama
Ja bym chciała na NFZ dodatkowo ale się trochę krępuje. Nie wiem jakby lekarka zareagowała na to, że mam drugiego lekarza prywatnego i 11 leków dziennie 😅
Generalnie to nie musi wiedzieć że prowadzisz w dwóch miejscach u mnie nie wiedzą o swoim istnieniu a co do leków to ja miałam proste wytłumaczenie mam ciążę że stymulacji i to są zalecenia z kliniki 😅

prowadzi któraś z Was ciążę podwójnie? mam na myśli prywatnie i z jakiegoś pakietu?:) mam pakiet w luxmedzie i zastanawiam się jak to rozegrać. skoro od lat płacę za pakiet, choć mało kiedy korzystam, to fajnie byłoby chociaż w ramach niego robić bardziej kosztowne badania.
Ja prowadzę podwójnie! Chodzę do gina prywatnie i w luxmedzie, bardzo sobie chwalę, mogę się podzielić doświadczeniem :)

Ja po 1 wizycie na NFZ. W gabinecie nie ma usg 🥴 Także nic nie wiem. Pobrała cytologie, zleciła badania. Zasugerowała, że mogę gdzieś indziej też chodzić aby to usg było. Dała mi namiar na jakiegoś kolegę, który za 100 zł usg zrobi. Umówię się do niego na przyszły tydzień, no i będę szukać kogoś na medicover 💁🏻‍♀️ Tyle by było z NFZtu 🤣

reklama
Do góry