reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

współczuję :( ja na razie nie odstawiam bonjesty do końca trymestru. nie chcę sobie dokładać w razie czego, bo już te choróbska dają nam w domu ostatnio do wiwatu.

ucieszyłam się, że przeszłam tę okropną zarazę dość szybko i tylko na paracetamolu, a dziś w nocy obudził mnie taki pisk w uchu i okropny ból, że już wiedziałam że antybiotyk jak nic :( strasznie dalej boli i pulsuje, słabo na nie słyszę. córeczka ataki suchego kaszlu w nocy co minutę. także dziś dwie wycieczki do przychodni nas czekają.

dobrego poniedziałku dziewczyny 😘
Jezu, strasznie współczuję. Chyba faktycznie bez antybiotyku się nie obejdzie :/ ból ucha to jeden z moich koszmarów :/ mi też przeszło przeziębienie, a w sobotę poczułam okropny ból migdała i ciągnęło do ucha. Ale na wieczór już przeszło
A jak wysypka u córki? U mnie syn już zdrowy, ale zostawiłam go w domu bo w żłobku combo. Owsiki i jelitówka 🤡

reklama
Witam sie z rana na szybko. Wspolczuje chorob. Od 3 tyg meczy nas to dziadostwo. W weekend przeszedl katar za to wrocil bol gardla i suchy kaszel.
Za godzine mam wizyte i badania krwi. Trzymajcie kciuki. Odezwe sie po.

Edit po wizycie.
Wszystko super nie ma odchylen jesli chodzi o rozwoj. Dziec bardzo ruchliwy bo fikal koziolki az milo :)
Przed swietami mam przyjechac na pobranie krwi na badania genetyczne. Nastepna wizyta 9 stycznia i juz beda wynika.
1000035445.jpg

Edit po wizycie.
Wszystko super nie ma odchylen jesli chodzi o rozwoj. Dziec bardzo ruchliwy bo fikal koziolki az milo :)
Przed swietami mam przyjechac na pobranie krwi na badania genetyczne. Nastepna wizyta 9 stycznia i juz beda wynika.
Zobacz załącznik 1729547
Super, że dobre wiadomości 😁
Mi ostatnio lekarze powiedział, że te „ruchy” na ten moment nie są świadome. Dziecko rusza się dlatego, że tworzy się układ nerwowy i przez to prostuje ciało, wygina itp 😊

Jezu, strasznie współczuję. Chyba faktycznie bez antybiotyku się nie obejdzie :/ ból ucha to jeden z moich koszmarów :/ mi też przeszło przeziębienie, a w sobotę poczułam okropny ból migdała i ciągnęło do ucha. Ale na wieczór już przeszło
A jak wysypka u córki? U mnie syn już zdrowy, ale zostawiłam go w domu bo w żłobku combo. Owsiki i jelitówka 🤡
Te choroby są najgorsze. U mnie córka zeszły tydzień przesiedziała w domu bo miała katar i biegunke :/ dziś poszła do żłobka, ciekawe na jak długo ….

Dziewczyny zdrówka życzę!!! Kurcze my się trzymamy ale jak tak
Piszecie to aż strach mnie ogarnął że tyle chorób teraz dookoła 🫣
Gratuluję kolejnych udanych wizyt 😍

wysypka do obserwacji w kierunku bostonki ale raczej zwykła, infekcyjna 🙈 podobno się zdarza u dzieci przy chorobach, nam pierwszy raz. tydzień w domu zostaje, więc łączenie wszystkich ról łącznie z pracą wystartowało 😆 trzymajcie kciuki.

moje ucho słyszy podwójne dźwięki, z pogłosem 😂 ratunku. ale paracetamol pomógł na ból i się teraz zastanawiam czy to nie jakieś uszkodzenie trąbki związane z katarem i zatokami. o 15.45 się dowiem mam nadzieję u lekarki.

dobrze, że u Ciebie z infekcja lepiej, dbaj o siebie ❤️

Super, że dobre wiadomości 😁
Mi ostatnio lekarze powiedział, że te „ruchy” na ten moment nie są świadome. Dziecko rusza się dlatego, że tworzy się układ nerwowy i przez to prostuje ciało, wygina itp 😊
Ja tam mialqm badanie w 13t i dzidzius normalnie ruszał nóżkami rączkami i skakał i lekarz mowil że w tym wieku dzidzius już się normalnie rusza itd:)

Jak u was brzuszki ja zaczynam rosnąć (14+1 tc) 🫣😅 ale to już moja 3 ciąża

Dziś mam wizytę już się nie mogę doczekać zeby zobaczyć córeczkę 🩷

Załączniki

• IMG_0015.jpeg
    IMG_0015.jpeg
    609,2 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Jak u was brzuszki ja zaczynam rosnąć (14+1 tc) 🫣😅 ale to już moja 3 ciąża

Dziś mam wizytę już się nie mogę doczekać zeby zobaczyć córeczkę 🩷
U mnie pierwsza ciąża i dopiero 9+5 i co prawda zapinam się w spodnie ale jest mi już ciasno, wiem że to pewnie głównie wzdęty brzuch i wydaje mi się że woda mi się wezbrała, chciałabym umieć sobie odpuścić bo źle się przez to ze soba czuję 🙈

Do góry