reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Ola po wakacjach pływa samodzielnie, bez rękawków. Na basen chodzi z wielką radością.jak tylko Adam przyjeżdża zaraz śmigają się kąpać.
A co do samodzielności. Alka to wielki leniuch. Pampers świetna sprawa nocnik be. Je samodzielnie, powoli się ubiera, sama śpi we własnym łóżku. Reszta to porażka. Z Olą bawią się świetnie. Z dnia na dzień jest coraz fajniej. Gorzej z relacjami Ala - moja podopieczna. Z tą smerfetką 1rok 6 mcy nie chce się bawić. Ala za to bardzo tęskni za Olą i jak tylko rzucam hasło, że idziemy po Olę leci po buciki i stoi już pod drzwiami.

Baśka - Bartek jest super. Bardzo samodzielny !!! Duże gratulacje!

reklama
Fredko, brawa dla Oli.:-)

Dziś pierwszy raz po wakacyjnej przerwie była u nas niania. Za dwa tygdnie wracam do pracy, więc chcę, zeby sie poznały. W sumie Mysia dobrze zniosła jej obecność. Czasem chciała do mnie,ale sporo czasu spędziła zadowolona z nianią. Jutro jak przyjdzie niania, to chcę się na chwile wypuścić w domu i zostawić je na godzinkę same.
Zapodałam tez Marysi pierwszą zupke, która niestety od soboty nie znajduje uznania. Mycha na mnie patrzy wzroskiem: co ty mi tu za kit wciskasz, ja chcę mlesiooo! Musi się dziewczyna przekonać, bo chciałam dawać jej jedne posiłek bezmleczny, jak wrócę do pracy.

Wygląda na to, że udało nam się ustalić termin chrztu na 6.11.

Fredka, super, że rodzeństwo się dogaduje - to bardzo ważne:tak: Znam to z autopsji
Brawo dla Marysi! Co do zupki, no cóż, mleczko mamci the best

Mamoot super, że chrzciny wkrótce. Rób, rób bo malutka rośnie jak na drożdżach i groziłyby Ci chrzciny w Naszym wydaniu. Goń, łap i uciekaj. Oto motto naszej uroczystości :)

Fredka z tego co napisałaś to Ala jest samodzielna!!! przecież jedzenie i próby ubierania w tym wieku to bardzo dużo, a i na pampersa przyjdzie czas...no i podziwiam bardzo że ładnie się z Olą bawią i że się o zabawki nie kłócą bo u mnie niestety niezbyt różowo w tej kwestii, Bartek ma etap że wszystko jego, wczoraj się po kąpieli o szlafrok tak szarpali (chociaż leżały dwa) że z łóżka spadł i płaczu było...i co do pływania Oli to gratulacje bo w końcu sama się nauczyła:) Karol to jakiś gadżet-jak to Mamoot mówi- musi mieć - albo deskę albo rękawki albo makarona - wtedy może i dore kilkanaście metrów przepłynąć...ale niestety co my chodzimy kurcze na ten basen, w tym tyg jeszcze laryngolog nie pozwoliła niestety

reklama
Do góry