• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja daję Kacpra na wakacje do przedszkola dlatego, że widzę w weekendy jak mu brakuje kontaktu z dziećmi. A ja teraz nie mam siły już siedzieć z nim w piaskownicy bo brzucho przeszkadza, czy przez cały dzień wymyślać zabawy. Zmęczenie daje znać a później będzie jeszcze więcej obowiązków. Nie ukrywam, że daję go też trochę dla własnej wygody. Żebym mogła chwilkę odsapnąć.

reklama
U mnie też na podwórku - brak placu zabaw i brak koleżanek i kolegów. Moja siostra wypuszcza małego 5 lat na podwórku i cały dzień lata po osiedlu ale oni mają ogrodzone osiedle więc zupełnie inaczej. Ach ...może i ja się doczekam placu zabaw.

Dobrze mam z tym domem, ale jest jeden minus w okolicy nie ma dzieci:-(. Więc często słyszę nudzi mi sie mamo. I wiadomo, ze wtedy dzieci mają dość ciekawe i nie konieczne mądre pomysły. Ale jakiś to znosimy.:-)

Ja nie mieszkam w domku, ale w dzielnicy domków i faktycznie mniej dzieci ze względu na brak placu zabaw. Tak to każdy swoje skarby "wyrzuca" do ogrodu i dzieci same się bawią. A co za tym idzie szybko się nudzą.

Dziewczynki na nudę polecam Wam kilka pozycji z wydawnictwa Papilon.Kupiłam Olkowi i lubi się tym zajmować ale w Empiku było taniej niż na internecie. Składanie pierdółek z papieru bez uzycia kleju bomba:

33729-450.jpg

44751-180.jpg

44750-450.jpg

22935-450.jpg

Jak zbudować poduszkowiec? Jak działa kompas? Dlaczego latawiec fruwa? Kto wymyślił bumerang? Na te i wiele innych pytań odpowiedzi udzieli Ci sam Pomysłowy Dobromir. A kolorowe ilustracje krok poinstruują jak przeprowadzić eksperyment lub też zbudować prostą konstrukcję. Ta książka: - wprowadzi Twoje dziecko w interesujący świat fizyki i chemii, - w przystępny sposób wyjaśni dlaczego coś się dzieje, - to doskonała inspiracja dla rodziców, którzy poszukują ciekawych pomysłów na zabawy dla swoich dzieci

agusiu u mnie to taka stara dzielnica i wszystkie dzieci juz powyrastały. Dyżo starszych ludzi mieszka i wiele domów stoi pustych(bo sie sypią). Nie narzekam bo niby centrum miasta a wygląda za oknem jak na wsi.do najbliższego plcu zabawa mam ok 20 minut drogi i to piechotą, bo autobusem tam nie dojadę. Więc czasem zaglądają do nas znajomi z dziećmi, ale nie jes to zbyt często przecież każdy pracuje.
Madziu ta ostatnia książka mi sie spodobała. Wszczególności dla mojego syna. On ma teraz etap odkrywania wszystkiego.

zazdroszczę wam tych przedszkoli - przynajmnije macie chwilę luzu... ja mam tylko dwie godziny jak Marys śpi - a w piaskownicy z nią siedzę nadal - okrakiem - ludzie sie na mnie dziwnie patrzą - ale mam to gdzieć.
Magdziarko ja mam takei bóle od 4 meisiecy
Mata dobre to o tych dzieciach - az się popłakałam ze smiechu
Pestka - zwolnienie mozesz mieć do dnia porodu. Ja urodziłam Marysię po terminie 11 dni i miałam L4 do dnia porodu.

Azile właśnie tak to jest ludzie pracują i nie mają zbyt dużo czasu. Każdy zaganiany. Ja mieszkam w tej okolicy od roku i jeszcze jakoś nie zdąrzyłam się poznać bliżej z sąsiadami z domków, a i druga strona tego, że każdy jakoś tak barsziej dla siebie żyje. Jakieś tam zdawkowe dzień dobry, co słychać i na tym koniec. Może jak tu dłużej pomieszkam to będzie inaczej, ale póki co nie narzekam.

reklama
Głuszku to ja Ci współczuję tych miesięcy z bólem a ja tu psioczę na kilka dni....ból kręgosłupa to coś okropnego...ale taki ciężar nie ma się co dziwić, że nas boli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry