• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Lilianko napisz mi ile razy twoja Nadia je i ile wypija. Antoś je 7 razy po 140ml fakt, że mleko z cycka, które jest chyba mniej tresciwe niz sztuczne. zastanawiam sie jak przejdę na Nutramigen to jak wygląda to sztuczne karmienie?

Głuszku a Ty czym Misia dokarmiasz....??czyli sciagasz i dokarmiasz czy jak

Mi to łączone karmienie nie odpowiada bo sama nie wiem kiedy antoś najedzony bo widze że by mógł i mógł ciagnąć. Głuszku a ja z cycka jednego ściągam 120 ml ostro co??

Ostatnia edycja:
reklama
Głuszku witaj!!! Trzymam kciuki, żeby wszystkie osobiste sprawy się poukładały :-)

Darunia juz po spacerku, byli raptem 20 minut bo zaczał padać deszcz, no i mał już się wybudza :eek:

ja powiem dzien dobry
zycze wszystkm sil i cierpliwosci dla swych pocieszek
u nas w dalszym ciagu dziecko tfu tfu grzeczne i ulozone - je, cyca, kupka, poczuwa i idzie spac - oczywiscie nie spi po 5 godzin - normalnie - 2-3 godzinki i sie budzi - ale ja jestem happy bo odpoczac mozna i zrobic cos w domku. W nocy je dwa razy. Troche mnie dziwi sposob jedzenia: chwyta i puszcza piers po kilka- kilkanascie razy krtzywiac sie i prychajac. napewno nie jest to brak mleka - wiec moze jakies gazy ja denerwuja i kloca sie z jedzonkiem..najgorsze jest to ze moje brodawki nie doszly jeszcze do siebie - na jednej mam jeszcze strup i jak ona ta piers chwyci - bol to okropny - jak chwyta ja po kilkanascie razy - sycze i zaciskam zeby i czasem mam dosc - o co jej chodzi???
Siostry zachwycone, Jagoda troche przekorna jest - ale nie mam za bardzo jak walczyc z nia bo wkrotce jedzie znow na wakacje do babci - i znow bedzie psuta. Od wrzesnia bede znow ja chowac po swojemu :-( Szkoda - bo fajna dziewczynka byla - rozumna - a teraz wymusza wszystko i uparta jest...nie da jej sie przegadac. W dodatku mowi: jestem uparta:zawstydzona/y:

Mata, Aniknulka a próbowałyście usypiać dzieciaczki np odkurzaczem albo suszarką do włosów? wiem, brzmi idiotycznie,:sorry2: ale ja zauważyłam że kiedy mała ma kolkę i "suszę" jej pieluche na brzuchu to momentalnie zasypia, więc może na wasze maluszki to też podziała ;-)

Ja już nie mam siły... mała już nie potrafi sama zasypiać i spać, tylko przy cycu :-( nawet do toalety nie mogę iść, bo się zaraz budzi :eek: ja się przy niej psychicznie wykończę, dzisiaj prawie cały dzień ryczę, ale już nie mogę się powstrzymać... do tego mała śpi najdłużej 3 godziny i to jak usnie po kąpaniu, a tak max 1,5-2 godziny... już wymiękam

Ja mam tak samo. Jestem zła i czuje sie matką która nie umie wykarmić i utulić swoje dziecko.
Byłam przedwczoraj u dokrora z małym. Powiedział że to zachowanie małego to typowe zachownie dziecka z nietolerancją laktozy. Nic na to sie nie poradzi , trzeba czekać aż dziecko do tego sie przyzwyczai i zacznie tolerować.
Po zatym mały mało mi przybiera na wadze:szok::zawstydzona/y:. Czuje sie z tym okropnie:-(:-(:-(. Bo przystawiam go kiedy tylko chce, a on raz ładnie ciągnie raz nie. Już nie wiem co mam robić. Czy mam go dokarmiać, czy nie. Tak bardzo chce go karmić tylko piersią .
KAsiau i mAgdziarko współczuję tych krostek.

Mata, Aniknulka a próbowałyście usypiać dzieciaczki np odkurzaczem albo suszarką do włosów? wiem, brzmi idiotycznie,:sorry2: ale ja zauważyłam że kiedy mała ma kolkę i "suszę" jej pieluche na brzuchu to momentalnie zasypia, więc może na wasze maluszki to też podziała ;-)

dzisiaj próbowałam suszarki, mała niby usnęła, więc wyłączyłam, a ona oczy jak 5zł i nici ze spania i jak drugi raz suszarkę włączyłam to już był ryk :eek:

teraz mąż jej śpiewa i próbuje nowego smoka jej w buzi trzymać, bo ledwo wyskoczy to się budzi z rykiem...

ja normalnie wysiadam:-(:-(:-(... a jeszcze niedawno było prawie super... no i mnie to dziwi, że na czuwaniu jest takim fajnym rozglądającym sie maluchem raptem kilka minut, bo potem zaczyna się marudzenie :dry:

dokarmiam nanem ha ale zaczelam sciagac po kazdym karmieniu zeby pobudzic laktacje i daje po cycach mole mlejko
maly dzis niespokojny - czy wasze dzieci tez tak reaguja na upały ?
Boże wspołczuje lipcówkom i sierpniówkom... lazic w ciąży całe lato...

witaj Głuszku!
Super że u ciebie dobrze i masz M przy sobie:tak:
ja Nan HA stosowałam u mojego Karola świetnie je tolerował:tak:
i jak będę miała wracać do pracy i dokarmiać butlą to właśnie od tego mleka zacznę.
mój maluszek ma kłopoty ze zrobieniem kupki- nie mam wyjścia i codziennie muszę robić mu herbatkę koperkową:sorry: jak tylko ją wypije po chwili piękna kupka:eek:
mata mam nadzieję że przejdzie to wszystko szybko malutkiej.Kurcze nie wiem co ci radzić-bidulko namęczysz się nie mówiąc o małej:-( może taka jej reakcja na ciepło:confused: w końcu te upały wszystkich nas męczą...

reklama
azile jesteś najlepszą mamą dla swojego maluszka więc nie zamartwiaj się tym:tak:
widocznie wszystkie musimy przemęczyć się przez ten okres kolkowy:sorry2: i nie ma rady na to tylko cierpliwość nas uchroni od nerwicy:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry