reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Aniknulka czemu ten Jasio nie śpi . no niech nie spi ale czemu tak krzyczy - nic mu nie dolega..coś mam przecucie że go przyzwyczaiłaś do tej piersi...sama nie wiem jak Ty dajesz radę..masz cierpliwości za pięć.trzymaj się kochana!!

reklama
Ja też ją podziwiam , mam nadzieję Aniknulka że twojemu Jasiowi się wkrótce odmieni i będzie grzecznie słuchał mamusi i nie wisiał jej ciągle na cycu :-)

Mój Bartus juz od kilku dni nie spi w dzien, tylko kilka drzemek ok. 10 minut po karmieniu :baffled: ale za to w nocy nawet normalnie spi
wydaje mi sie ze tez go przyzwyczailam do cyca :baffled:
Magdziarko jesli moge zapytac ile kosztowala Cie ta przyjemnosc

Moja po 2,5 godzinki śpi na dworze a w nocy budzi się co 2-3 godziny i jak do tej pory tylko raz 2 dni temu obudziła się w nocy tylko raz.
Zastanawiam sie tylko czy to taka natura że śpi tak czy kwestia pokarmu.
Na razie nie dawałam jej niczego poza moim mlekiem :-)więc dopóki jej nie nakarmię sztucznym to się nie dowiem

Moja do aniołków nie należy,a le jest badziej niespokojna przez upały, dlatego w dzień jest tylko w pampersie i często jej zmieniam pozycje do spania i dzisiaj nawet mi godzinkę przespała :tak:

co do pampersów... 2 z pampersa są za małe, bo odciskają się jej na nóżkach,a le za to 3 są za duże, bo są bardzo luźne przy nóżkch :baffled: zastanawiam się czy nie spróbować z inną firmą, może lepiej by leżały... tylko nie wiem, które będą dobre... może bardziej doświadczone mamusie coś doradzą :sorry2:

daruunia 90 zł wydałam!

mata ja uzywam Huggisów ale jest tak ajk mówisz 2 i za małe ciut a 3i przyduże widać tak ma byc

kasiau anoś się wyregulował na sztucznym je co 4 godziny 120 ml...raz moje rz sztuczne..ale widze że mojego zje więcej niż 120 czasem nawet 150 ml czyli sztuczne bardziej treściwe - zamulacz

Mata ja tez 3 pampersy i nie wiem czy ta ziutka tak szybko urosła bo nie zdążyłam całego opakowania użyć (96 jumbo pack) a teraz wydaje mi się że już są dobre , lepiej za duże troszkę niż za małe moim zdaniem . Tak szybko te szkraby rosną
Magda ja to się jakoś boję jej nakarmić tym sztucznym bo koleżanki mała jak ją nakarmiła to zaczęła strasznie wymiotować aż wzywała karetkę . Wiem , że to są pewnie wyjątki ale z drugiej strony jak nie muszę - a znowu jakby mi spała po sztucznym dłużej to by mnie pewnie korciło żeby częściej dawać

Dobrusia takie kupki sadzi, jak cały dzień czy noc się pręży, że pampersy muszą być w sam raz, bo z za luźnyxh wszystko wypływa :sorry2: a w mniejsze się nie mieści :-D

mała dzisiaj tak nam zwymiotowała, że aż się wystraszyliśmy, poleciało z 30 cm do przodu buźką i noskiem :-( ale to przez jej żarłoctwo, bo wisiała 3 godziny z przerwami na cycu... szkoda mi jej... żeby smoka akceptowała byłoby ok, a tak tylko cyc...

ostatnio znalazłam jeszcze jeden sposób: zginam palec wskazujący i kostkę wsadzam jej do dziuba, possie i się uspokaja :sorry2: na szczęście robi postępy w celowaniu piąstką do buzi (chociaż często wygląda to tak jakby się boksowała :-D)

Hej dziewczyny!
Dzięki za wsparcie rzeczywiście nie potrafię mojemu małemu niczego odmówić i pewnie wykorzystuje to :tak: mały cwaniaczek :tak: ale jak go odzwyczaić on od początku uspokajał się tylko przy cycu - dobrze że w nocy jako tako śpi :tak:
Magdziarko brzuszek ma miękki i nie ma temp. nie wiem co mogłoby mu jeszcze być boję się o niego bo często aż się zanosi nawet po kąpieli przy wycieraniu i ubieraniu drze się w niebogłosy o dziwo w kąpieli nie :no:
Kasiau jak Ty przyzwyczaiłaś swoją malutką do takiego karmienia i spania ja nie wiem już co mam robic a niedobrze, że Jasiek nie śpi w dzień - może robię coś nie tak - doradźcie kochane :-)

reklama
Aniknulka kochana u mnie to kwestia przyzwyczajenia też do smoka bo gdyby nie smok to tez by pewnie wisiała. U mnie jak za dużo zje mała to się zaraz jej ulewa albo wymiotuje i to znak że przedobrzyła , jeśli twój Jasio je a mu się nie ulewa to może twój pokarm jest mniej treściwy może , sama nie wiem, to tylko moje gdybanie . Dawałaś mu jakieś sztuczne ?
Mata u mnie były za małe 2 to się małej wylewało a w 3 parę razy też a teraz jest już ok

Do góry