reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Magda czekam na fotkę kiecki może mnie jakoś zainspirujesz. Bo ja dalej nic nie mam:szok: A do wesela dwa tyg.
Kurcze coś te nasze dzieciaczki niespokojne i ciągle coś im jest. Ja tam już Kuby więcej nie będę chwalła. bo jak tylko to zrobię to jemu wszystko się odwraca.
Podobno do ukończenia 3 m-ca zycia wszystko się normuje. Zobaczę ile tym prawdy.
U mnie pogoda się poprawia. Ale rano jak wiozłam Kacpra do przedszkola to była potworna wichura i lał deszcz:szok:. A ja mądra wzęlam parasolkę żeby Kacpra ochronić i nie doszłam nawet do auta jak parasolka już byla połamana. Na szczęscie teraz przebija się słoneczko i mniej wieje

Dostarczyłam akt urodzenia do pracy . Już się nie denerwuję bo jak już dostałam kaskę to będę dostawać .Ja po prostu była 2 miesiące przed porodem na zwolnieniu i dopiero w ostatnim miesiącu tak naprawdę powinien mi płacić zus i dlatego to tak dług o trwa tym bardziej że zus z innego miasta bo pracowałam w stolicy a mieszkam poza .

A my wczoraj bylismy u pediatry z tymi krostkami,no i okazalo sie,ze to tradzik niemowlecy.Jednak nie moze wykluczyc skazy,bo moze to od niej,wiec w razie czego mam byc na diecie bezmlecznej.Zaraz ide wykupic recepte na jakis specjalny olejek do kapieli i mleczko do smarowania.
Tylko jak ja sie w takim razie dowiem czy to skaza czy nie?
Magdziarka-a u Antosia na podstawie jakich objawow stwierdzono skaze (oprocz wysypki)?

maajeczko zaognione zgięcia pod kolanami zgięcia w łokciach..początki ciemieniuchy( podobno wszystko razem= alergia)

A no i ja teraz się obserwuję...tzn wprowadzałam to czego mi pani doktor zabraniała i widzę że sypie. Najbardziej czekolada.

O to u mnie mały chyba ma alergię. Ma ciemieniuchę, krostki na ramionach, za uszami,na karczku. Teraz na szczęscie powoli znikają ale ciemieniucha na całej główce. Wczoraj trochę łusek zczesałam.
A jakie jecie owoce?
I jak ubierać dziecko jak w pokoju 26 stopni?
Czy dziecku zimno jak ma zimne rączki??

Ale zadałam pytań:-)

A jakie jecie owoce?
I jak ubierać dziecko jak w pokoju 26 stopni?
Czy dziecku zimno jak ma zimne rączki??

ja jem jabłka winogrona banany czasem sparzoną brzoskwinie i arbuza.małego ubieram w body na krótki rękaw i skarpetki:tak: u mnie też jest tak ciepło w domu:sorry2:
zimne rączki o niczym nie świadczą-sprawdzaj raczej kark jak chłodny to małemu zimno jak spocony ciepły znaczy się że za ciepło jest ubrany:tak:

Jem tylko jabłka...
Małej jak jest za gorąco, to okropnie płaczę, więc rozbieram ją do skutku :-D a tak na poważnie, jak były upału i nawet w body była cała gorąca, to zostawiałam jej pampersa i ewentualnie brzuszek nakrywałam jak rączki i nóżki miała chłodnawe, a jak jej się całkiem chłodno robiło, to pod flanelkę, żeby szybko zareagować jakby np. podczas snu zrobiło jej się za ciepło, bo wtedy tylko zsuwałam flanelke :tak:
Ja się nigdy nie kieruje tym, że dziecku zimno jak ma zimne rączki, bo mała może mieć zimne rączki a poza tym może byc jej za gorąco :tak: (prosty przykłd, mała miała chłodne rączki jak były upały, a mimo to spal sobie w najlepsze z rączkmi do góry ;-) a jak jest jej zimno i ma chłodne rączki to zauważyłam, że zaciska piąstki albo apie jedną dłonią drugą dłoń)
ja zawsze sprawdzam karczek i brzuszek. Jak robią się chłodne, to dziecku tez jes już chłodno :tak:
hihi ale sie rozpisałm o moich sposobach sprawdzania czy dziecku dobrze :-D ale moja to po tatusiu, babci i pradziadku taka zimnolubna, więc nie wiem czy też tak mają inne dzieciaczki :sorry2:

reklama
Do góry