reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata dzieci teraz zmieniają swoje plany bo i moja za każdym razem zanim poszła spać to musiała zjeść i zaraz po obudzeniu a teraz karmiłam ją 0 9 tej , poszłam do sklepu i z mamą moją pogadała i za godzinę po aktywności zasnęła, ogólnie jakoś rzadziej je ale to chyba dobrze bo nie wisi na cycu i dłużej wytrzyma bez jedzenia co daje nadzieję na przespane noce ( dziś spała po3 godzinki 2 razy a potem co godzina )

reklama
Ciekawe czy Aniknulka odzyskała swoje zakupki ? Mam nadzieję że tak:-)
Poskakałam na stepie ale to nie robota w domu bo i Werci się spodobało a mam tylko jeden, no nic może będę miała ochotę jak uśnie i jedna i druga

Majeczko, przykro mi... Trzymaj się dzielnie!

Wszystko możliwe Monia .Może cos go swędzi.A czujesz pod palcem jakieś zmiany w dziąsłach Stasiowych.

No własnie nie bardzo... sama nie wiem.
Stas znów mi się budził w nocy. Jego prawo.

Mata
, aż strach z tą kupą :-), a raczej jej brakiem...

Ostatnia edycja:
Witam po przerwie!!
szkoda ze nie ma nikogo w ciąży:tak:! Wszystkie byśmy sie cieszyły z kolejnych czerwcowych dzieciaczków.
jak czytam was to zazdroszcze z tym spaniem. Mójmały budził sie w nocy co godzine. pare łyków cycy i spokój. Śpi ze mną więc jakoś to mi mocno nie dokucza. Ale niestety nadal robi kupki ze śluzem i coś ostatnio tego śluzu więcej. :-:)-:)-(. Sama nie wiem co mam robić. Ma około 3 kupek w ciągu dnia więc nie można tego podpiąć pod biegunke, ale coś jemu dolega. Ad 2 dni i w dzień jest marudny i nie można go uspokoić do spania. Czyli ogólnie jest ciężko ale napewno lrzej niż po urodzeniu. I tym się pocieszam.
Ze swoich starszych dzieci jestem dumna. przynoszą same 5 i 6 ze szkoły. No i są lubiane przez inne dzieci. Mąż mój pracuje jak szalony wraca po 19 , więc prawie sie nie widujemy:-:)zawstydzona/y:. A ostatnio miał stłuczke i czekamy na wieści z firmy M czy trzeba za to płacić. :baffled:.

Ale cisza :baffled:

Azile moze lepiej idz do lekarza, jak Cie niepokoi ta kupka ze śluzem? Gratulacje dla starszysz pociech za dobre oceny!!!

Bartek juz śpi, a ja jestem zmęczona i źle sie czuje :baffled: dlatego uciekam do łóżka
Spokojnej nocki życzę wszystkim!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny widze że wszystkie dzieci jedza w nocy, nie chca jeśc w dzien i maja sranie na potęge. Mnie sie wydaje że to zęby.
u nas zabkowanie pelna para, dziąsła czerwone, rozpulchnione, Michał marudzi, uspokaja sie tylko na rękach i jak mu paluchem jezdżę po dziąslach.
No i jestem po wizycie u alergologa. Mały nie ma pokarmowki ufff, najprawdopodobniej jest to alergia kontaktowa, pani doktor mowi że chyba na sline ale może byc na smoczek, na skaze bialkowa to nie wyglada ale z racji tego że jestesmy a Marysią alergikami to oczywiscie mam go obserwowac pod kątem alergii pokarmowej. Myślę ze dalej powykluczam alergeny ale nie bede stosowac drastycznej diety. Mam pokarmy wprowadzac pod koniec 5 miesiaca życia czyli za miesiąc i trochę. I pani doktor na przyklad uważa że wczesna ekspozycja na gluten to bardzo dobra sprawa. no nie wiem sama. Ja chyba nie będe ryzykowac. Powiedziala mi też ze na szczesce kończy sie szaleństwo i ciśnienie na karmienie piersią. Ona uwaza ze karmic powinno sie do roku, wylaczne do pół i potem rozszerzanie diety. Nawet 8-9 miesięczne dziecko moze byc już odstawione bez szkody.
Powiedziała mi ze trudno będzie mi Michałka na samym mleku trzymac do pół roku bo jest za duzy po prostu. Zasadniczo prawie zemdlała jak jej powiedzialam ze ma 3,5 miesiące hihi.
Dostał Fenistil i Protopic.
ja mam isć na testy skorne a Marysi mam dac normalne świeże mleko i zobaczymy co będzie ....ale jakos sie boje szczerze mowiąc...

Głuszku moja starsza sama to sobie wyregulowała z tym cycem . Po prostu z dnia na dzień zaczęła jeść nie z 1 ale z 2 cyców i stopniowo była coraz bardziej głodna ,że od razu wiedziałam że się nie najada. Miała 4,5 miesiąca.
Daruunia ale masz się z tym okresem - tak szybko :szok:
Mam pytanko do tych co już mają @ czy was coś przed tym faktem zabolało?
Czy tak złapało ?

Darunia to dzidzi nie będzie ;-)

Azile my też mieliśmy kupkę ze śluzem, a czasem śluz zamiast kupki:szok:, ale po powrocie ze szpitala szybko minęło, a dawaliśmy małej i dalej podajemy esputicon. Spróbuj, może zadziała, bo u nas świetnie się sprawdza, bączki idą na potęgę, w kupce śluzu zero, tylko kupka już rzadziej... dzisiaj już 3 dzień jak nie ma... rekord małej to 5 dni :sorry2: no nic, czekamy...

Głuszku to fajnie, że Misiek nie ma alergi pokarmowej i mocno trzymam kciuki, żeby się nie pojawiła :tak: a z wprowadzaniem pomału innego jedzonka, to chyba też będę musiała się zastanowić (zobaczymy co na to pediatra), bo wydaje mi się, że mała już się z cyca nie najada, a tu dopiero będzie 4 miesiące, gdzie jeszcze dwa :szok: no chyba, że będę karmić co godzinę po trochę...

Mała mnie dzisiaj zaskoczyła, bo na spacerku spała ponad 1,5 godziny jak zazwyczaj śpi 30 min :szok: normalnie czułam się jak wariatka jeżdżąc wózkiem w kółko, bo myślałam, że zaraz się obudzi :sorry2: no i jeszcze w domku spała też ponad 1,5 godz. z małą przerwą na cycusia :szok: jakby ktoś mi dziecko podmienił ;-):-D no i tak się w dzień wyspała, że teraz usnąć nie może na dobre, wierci się i wybudza :baffled: ale może dłużej pośpi, bo ostatnio wstajemy po 6 :baffled:

reklama
Ja byłam od 15 stej u mamy i też Ola była inna - leżała spokojnie na łóżku ( ale i ja byłam spokojna bo nic nie musiałam robić ) i nawet się przekręciła parę razy na boczek i na plecki - wyciągałam jej rączkę żeby się nie męczyła choć sama pewnie by sobie poradziła , potem spała grzecznie i długo choć było dużo ludzi i było głośno , obudziła się troszkę , przyniosłam ją do domu , dostała cyca i teraz śpi

Mnie rozbawiła dziś moja starsza bo dostała duży antybiotyk do łykania bo taki długi i gruby i jak go łyka to wkłada sobie jak najgłębiej na język i twierdzi że takim sposobem jej się łatwiej połyka - ogólnie zabawnie to wygląda

Ostatnia edycja:
Do góry