reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
mała nareszcie zasypia już powoli trace cierpliwość do tego mojego chorowitkaa ona wykorzytuje sytuacje na maksa :baffled::baffled: ale najpierw udam się do kuchni mój M piecze ciasto:-) ide się zakręcić może jakiś smakołyk mi się dostanie:-)

wiecie co spojrzałam na termometr i -12 stopni. Już dawno tu tak nie było. W końcu najcieplejszy rejon w kraju (miedź nas grzeje ;-))

reklama
Jasio gratulacje :-) kolejny 7-mio miesięczniak ;-):tak:

Jola ale macie z tą wodą :baffled: dobrze, że w kuchni jest :tak:
u nas już do -20 dochodzi :baffled:

Asiowo zazdroszczę, Ci tego usypiania Paulinki i ciszy w domku :sorry2: u nas jak mała uśnie, to spokój jest max z pół godzinki, a potem to już zaczyna sie wiercić i to na boczek trezba przekręcić, to smoka dać :baffled: i ciągle ktoś jest w pogotowiu i nasłu****e :dry:

co do wychowawczego to ja bezrobotna teraz jestem ;-) najgorsze, że już miesiąc temu pisałam do zusu w sprawie przywrócenia renty i cisza :-( ile mozna czekac na odp. z urzędu :dry: teraz jeszcze jakieś grosze dostanę za 5 dni grudnia i zostajemy na jedenj pensji :baffled: i jak renty nie dostanę, to muszę szukać pracy, a przez ten kryzys może byc ciężko :dry: kurcze... ja nawet ubezpieczenia teraz nie mam, bo nie pracuję i się nie zarejestrowałam w PUP-ie, łudzę się, że dostane tą rentę... legitymacja studencka też nie podbita... czyli norma... jescze nic mi w życiu prosto nie poszło, ciągle jakieś problemy i kompikacje :baffled:

my kąpiemy codziennie, chyba że mała padnie zmęczona kolo 18-19, wtedy wiem, że już zasnęła na noc i dajemy spokój (ale o rzadko się zdarza). Co dwa dni myjemy główkę. No i chyba juz przywykła, bo wieczorem po ostatniej drzemce już nie będzie jadła, dopiero po kąpaniu :sorry2: już nawe próbowałam zaraz przed kapaniem jej dawać, ale nic z tego, żadna siła jej nie zmusi ;-):-D

Ja jestem na wychowawczym od 18 listopada :-( i na jednej pensji jak na razie jest ok ostatnio dostała ćwiartkę świniaczka od teściów worek ziemniaków więc na 2 m-ce starczy :-)
Mata będzie dobrze a renta przyjdzie, poza tym powinnaś się zastanowić nad założeniem własnej firmy z ręcznymi robótkami myślę, że chętnych nie zabraknie na te cudeńka z włóczki :tak:

Aniknulka ale raczej z tego szydełkowania dużej kaski by nie było... na allegro cała masa za grosze, a ja robie wolno i np. jedna serwetkę 3-4 wieczory (bo jak mała usnie, to mogę coś zrobić w domku i jak już nic nie ma do roboty to siadam do szydełka) a może z 10zł za nia dostałabym :sorry2: także nic z tego...
a dzisiaj mnie trochę panika wzięła, bo pozwoliłam mężowi kupić w końcu wymarzony aparat, który sporo kosztował i na koncie się kaska uszczupliła...
przed chwilą sprawdziłam ofert pracy i jak przed nowym rokiem było ponad 50, to teraz ze 20 :baffled: i oczywiście w takich zawodach typu murarz, kieroowca... szkoda gadać... no nic, będzie co ma być :sorry2:

Aniknulka ale raczej z tego szydełkowania dużej kaski by nie było... na allegro cała masa za grosze, a ja robie wolno i np. jedna serwetkę 3-4 wieczory (bo jak mała usnie, to mogę coś zrobić w domku i jak już nic nie ma do roboty to siadam do szydełka) a może z 10zł za nia dostałabym :sorry2: także nic z tego...

Faktycznie niezbyt optymistycznie to się przedstawia :-( cóż w każdym razie życzę żeby coś sie pojawiło na horyzoncie :tak:

Mata najlepiej to pozytywnie myślec, przecież musi jakoś byc, napewno wszystko się ułoży i znajdziesz jakąś fajną pracę :tak:
Aniknulka dobrze Ci z tym świniaczkiem ;-):-) i ziemniolami
Zimno na zewnątrz... ja dzwoniłam do mamy żeby mojego psiaka na noc do domu wzięła, na szczęscie sama o tym pomyślała ;-)

Co do pracy, ja na wychowaczy idę od lutego, a od września idę do pracy tzn. chciałabym isc, musze znalesc jakąś dobrą i niedrogą nianię :sorry2: ale jak się zaczełam rozglądac to znalazłam najniższą która bierze za miesiąc 1500zł :szok::szok::szok::wściekła/y: no to po co ja mam isc do pracy??? Ale czasy nadeszły... szok, mogłoby w tej Polsce coś się poprawic, w Norwegii z 4 lata czy 3 macierzyńskiego :dry: ehhh co kraj to obyczaj :crazy:

Witajcie!
Daruuunia, najlepsze życzenia z okazji rocznicy:tak:
Aniknulka, gratulacje dla malucha z okazji kolejnego skończonego miesiąca:tak:.

Ja też na wychowawczym. Mam zamiar zostać w domu do końca sierpnia. My kąpiemy Krzysia codziennie. Wie, że jak go kładę po kąpieli spać, to już na noc.
Krzys jeszcze w ubiegłym tygodniu spał w dzień 3 razy po 40 min. Ale właśnie coś mu się poprzestawiało;-), od kilku dni rezygnuje z jednej dremki, dzis też spał tylko 2 razy po 30 min. Wieczorem był padnięty i położyliśmy go wczesniej spać. Nie mogę go jeszcze wyczuć, ale musimy ustawić sobie nowy plan dnia.

Dziś mój skarbek też dołącza do grona uzębionych:tak:, pojawił się pierwszy ząbek:-). Niestety nadal straszna z niego marudka i wygląda na to, że wkrótce pojawią się w buźce kolejne perełki.

Miłego wieczoru.

reklama
Do góry