reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
U nas nianki biorą od 600 do 800 złotych zależy jeszcze gdzie ja płacę 600 miesięcznie ale siedzi mi z małym siostra M :sorry2:
Joanna gratulacje :-D

reklama
Aaaale się dzisiaj znowu rozpisałyście!!! Dopiero przebrnęłam przez te 9 stron :-)

Gratulacje dla Jasia i dla wszystkich szczęśliwych posiadaczy nowych ząbków!
U nas na razie cisza z zębami - 4 grudnia wyszły dwa i od tej pory nic :tak:

Śniegu w Kołobrzegu jak na lekarstwo - temperatura też niewiele poniżej 0, w nocy ma być -4, teraz jest -3, więc do przeżycia :-)

Czasami mam takie dni, że trochę Wam zazdroszczę po cichu tych wychowawczych - ja tak naprawdę to miałam wolne kilka dni na początku ciąży, kiedy byłam przeziębiona, potem znowu kilka dni w maju i pierwszy tydzień po urodzeniu Lenki - a odkąd na dobre wróciłam do pracy, to już nawet nie marzę o dłuższym wolnym :-( Tzn ogólnie mi to pasuje, bo nie wyobrażam sobie na dłuższą metę siedzenia w domu i sama chciałam szybko wracać do pracy - ale czasami po prostu mam już dosyć; rano wcześnie pobudka, potem wariactwo w firmie, biegiem do domu, a później do wieczora sama z Małą, a jak już ją położę spać, to jeszcze kilka godzin przed kompem załatwiania służbowych sprawek... No i to wieczne mijanie z Jackiem to też nie jest nic fajnego. Ale to tylko takie chwilowe momenty słabości, bo chyba nie chciałabym tego zmieniać ;-)

Co do drzemek w dzień, to Lenka od początku śpi mało - dwie, czasem trzy drzemki, rzadko dłuższe niż 30-45 min. Tylko jak była chora, to potrafiła pospać nawet 3h. Z jednej strony szkoda, bo wyobrażam sobie, jaki to luksus, mieć wolne tak długo w ciągu dnia i móc spokojnie posprzątać czy zrobić obiad - a z drugiej nie chcę narzekać, bo przynajmniej w nocy ładnie śpi i lepiej, żeby jej się to nie zmieniało :-)

Dobrej nocki!

Aaaale się dzisiaj znowu rozpisałyście!!! Dopiero przebrnęłam przez te 9 stron :-)

Gratulacje dla Jasia i dla wszystkich szczęśliwych posiadaczy nowych ząbków!
U nas na razie cisza z zębami - 4 grudnia wyszły dwa i od tej pory nic :tak:

Śniegu w Kołobrzegu jak na lekarstwo - temperatura też niewiele poniżej 0, w nocy ma być -4, teraz jest -3, więc do przeżycia :-)

Czasami mam takie dni, że trochę Wam zazdroszczę po cichu tych wychowawczych - ja tak naprawdę to miałam wolne kilka dni na początku ciąży, kiedy byłam przeziębiona, potem znowu kilka dni w maju i pierwszy tydzień po urodzeniu Lenki - a odkąd na dobre wróciłam do pracy, to już nawet nie marzę o dłuższym wolnym :-( Tzn ogólnie mi to pasuje, bo nie wyobrażam sobie na dłuższą metę siedzenia w domu i sama chciałam szybko wracać do pracy - ale czasami po prostu mam już dosyć; rano wcześnie pobudka, potem wariactwo w firmie, biegiem do domu, a później do wieczora sama z Małą, a jak już ją położę spać, to jeszcze kilka godzin przed kompem załatwiania służbowych sprawek... No i to wieczne mijanie z Jackiem to też nie jest nic fajnego. Ale to tylko takie chwilowe momenty słabości, bo chyba nie chciałabym tego zmieniać ;-)

Co do drzemek w dzień, to Lenka od początku śpi mało - dwie, czasem trzy drzemki, rzadko dłuższe niż 30-45 min. Tylko jak była chora, to potrafiła pospać nawet 3h. Z jednej strony szkoda, bo wyobrażam sobie, jaki to luksus, mieć wolne tak długo w ciągu dnia i móc spokojnie posprzątać czy zrobić obiad - a z drugiej nie chcę narzekać, bo przynajmniej w nocy ładnie śpi i lepiej, żeby jej się to nie zmieniało :-)

Dobrej nocki!
własnie naj ważniejsza nocka :tak:

Bardzo dziękujemy za gratulacje:tak:. Nie chciałam, żeby mały za szybko ząbkował. Ale jak już ząbek się pojawił, to strasznie się z niego cieszę:-).
Krzyś nakarmiony, kolejna pobudka jak dobrze pójdzie za 3 godziny. Ja zmykam spać. Spokojnej nocy.

To ja też mówię dobranoc
ChomikImage.aspx

A ja mówię dzień dobry ;-):-D

Krzysiu gratuluje ząbka :-)

u nas kiepska nocka... mała po 23 się już wybudzała, to wzięłam ja do karmienia. Potem nie mogłąm zasnąć, a jak juz usnęłam, to mala się zaczęła wiercić i między 24 a 4 było z 4-5 pobudek, ale na szczęście mała usypiała. Po 4 już się obudziła :baffled: udało mi sie ją ululać, położyłam się, ale mała po 40 min się już na dobre obudziła, a ja nie zdążyłam jeszcze usnąć :sorry2: czyli w skrócie zęby znów atakują :dry:

teraz pije pierwszą kawkę i coś czuję, że nie ostatnią :sorry2:

miłego dnia :-)

Witam goraco choc na dworze zamrazarka
U nas noc tez jakas taka do niczego Wojtek budzil sie co 3 godziny i nie usnal dotad dopki mu nie posmarowalam dziasel czy li zeby ida. Niech juz wyjda bo ja nie przyzwyczajona do takiego wstawania.

reklama
Witam cioteczki Joann-a gratulacje ząbka
Gratulacje dla 7 miesięczniakow
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Głuszka:-)

Do góry