reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziaro tera tak bardzo barszo osobiscie ci wspolczuje. Ja sama jestem dzieciem z tz. zwiazku niesakramentalnego i wiem ile lez moja mama wylala z tego powodu. Masz szczescie bo teraz kosciol juz tak nie potepia jak kiedys. A moze warto by bylo sprobowac uniewarznic slun koscielny. Wiele jest teraz takich przypadkow.

reklama
Ten temat mam przewałkowany od A do Z , od prawej do lewej i nie wiem jeszcze jak. I w zasadzie to dobrze, że nie umiem się z tym pogodzić bo to świadczy o tym, że mam sumienie. Ale co mnie najbardziej denerwuje. Mam w pracy koleżanki, w sytuacji podobnej do mnie( zresztą daleko nie trzeba szukać w Polsce co 5 małżeństwo się rozwodzi.Tylko tu na BB jakoś statystyka się podnosi- tych trwających) więc moje koleżanki chodzą do spowiedzi i się nie spowiadają :szok:z życia w grzechu:szok:. I uważają to za oczywiste. Przystępują do Komunii świętokradzkiej. Albo inne przypadki. Znam taką co zapłaciła za unieważnienie i dostała od ręki. Wszystko to jest takie pogmatwane a w środku stoję Ja. I chcę tylko zyć spokojnie i szczęśliwie.:tak:

Eeeeeee niepotrzebnie się tak rozpisuję i otwieram przed Wami tak publicznie to jakiś emocjonalny striptiz . Chociaż skoro tak zrobiłam to pewnie taka była potrzeba chwili.

Nie ludzie i kaplani beda nas oceniac. Ta kwestia jest delikatna i nie jedna kobitka w zwiazku niesakramentalnym jest swietrza od ty najpoborzniejszych.
Magdziaro jestes swietna i tak dalej trzymac.

Magdziara, ale często tez jest tak, że to pary niesakramentalne (np. po rozwodzie) mogły by służyć za wzór tym sakramentalnym. Nawet jeśli para trwa w związku małżeńskim, to wcale nie oznacza, że jest ona dobrym małżeństwem!!!

kasiu udało mi sie :-).
Kochana alize powiem Ci coś kochana to ze ksiądz jest dla Ciebie fajny to nie oznacze ze jest ok moja Matka gotowala im i mam księdza w rodzinie tak że wiem co oni wyprawiają i nie ma co tu rozumieć to są faceci ktoży polecieli na kase i na nic wiecej :tak:

bole kosci lonowej moga okazac sie bardzo niebezpieczne
nie musza
ale moga
dlatego koniecznie powiedzcie o tym lekarzowi
w pierwszej ciazy nie mialam w ogole czegos takiego
w drugiej mialam - po 30 tc
a teraz mam juz
konieczne jest aby lekarz zbadal kosc lonowa - juz nie pamietam co jest norma a co ponad - chyba jak wlazi pomiedzy kosci lonowe palec czy dwa...sa przeciwskazania do porodu naturalnego - mozna miec pozniej probmey z chodzeniem
u mnie bylo w normie - po prostu kosci przygotowywaly sie do porodu
a po porodzie musialam miec ten gumowy pas poporodowy zakladany na biodra - aby kosc wrocila do stanu poprzedniego

A ja teraz z innej beczki!!!
Ide na odwiedki i nie wiem co kupic. To jest 2 dziecko u kolezanki i mowi ze wszystko ma.Mozemy wydac 200zl. POMOZCIE Bo nie przychodzi mi zaden pomysl do glowy.

Nie ludzie i kaplani beda nas oceniac. Ta kwestia jest delikatna i nie jedna kobitka w zwiazku niesakramentalnym jest swietrza od ty najpoborzniejszych.
Magdziaro jestes swietna i tak dalej trzymac.

To samo poswiedzieliśmy księdzu na kolędzie ale on nam powiedział że to co w domu i czy chodzi do Kościoła to nie ważne,ważne jest że nie żyją w grzechu:szok:
W domu mogą się pozabijać ale ślub kościelny mają!!!

reklama
Azile no tak pierwsza wizyta u koleżanki i co kupic dziecku to problem. Skoro ma wszystko to może tak praktycznie podejść do sprawy i kupic pieluch jednorazowych bo to sie zawsze przyda:-)

Do góry