wlaśnie rozmawialam z położną na temat tych ruchów - uspokoiła mnie ponieważ moje Dziecię nie jest zbytnio ruchliwe i ma swoje humorki. Wczoraj za to przez cały dzień mnie kopało i było bardzo aktywne, ale dzisiaj wróciło wszystko do normy i znowu jest spokojne. Położna powiedziała mi, że jeżeli to bylo tylko przez jeden dzień i dzisiaj jest ok - to wszystko jest ok - widocznie Dziecię miało taki dzień. Natomiast jeżeli by się to powtarzało to należy udać się do doktorka (chodzi tu o np. sprawdenie czy Dziecię pępowiną się nie owinęło). Oczywiście jedne Dzieci są bardziej ruchliwe a drugie mniej - ja mam tutaj na myśli wszelkie odstępstwa od normy - ja np. jestem wyczulona na punkcie obserwacji mojego Malucha i stąd moje pytanko do położnej.
Co więcej, mam nie liczyć ruchów ponieważ powiedziała mi, że to raczej zalecA się babeczkom, które np. lądują w szpitalach bo ni czują ich wcale. Tak więc tutaj mnie uspokoiła i utwierdziła w tym, że każda ciąża i każde Dziecko jest inne i nie można porównywać z innymi :-)
Dlatego też Aniknulka nie nakręcaj sie ponieważ wszystko jest na pewno ok.