reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzisiaj mały bardzo często jest aktywny,chyba rośnie po tym moim częstym podjadaniu.Mój apetyt jest wielki i nie mogę sobie z nim poradzić:szok:.Znowu czuje jak brzuch mnie zaczyna swędzić i chyba już nie ma się gdzie rozejść,właśnie smaruje się mustelą.

reklama
Nie ma za co:-D. Taką radę dał mi mój GIN i przyznam że to strzał w dziesiątkę. A glukozę wypiłam tak szybko że się sama zdziwiłam i mogłabym teraz powtarzać badanie co miesiąc. :-D:-D:-D

Moja siostra jest w ciąży i dopiero rodzi 4 miesiące po nas , jest na etapie senności i zachcianek, tak się cieszę , że mam już ten etap za sobą szczególnie tą senność.:-)

Dzisiaj kupiłam sobie dwa staniki już D:szok: ale ładnie trzymają biust i jestem zadowolona na dodatek kosztowały grosze,mój budżet jest w opłakanym stanie:no:,ale zamówiłam sobie żakiecik wiosenny i dwie bluzki ciążowe, brzuch ciągle rośnie,a ja nie mam co włożyć:no:Fajne te wiosenne kolorki w sklepach z odzieżą,aż czuć wiosne:tak:

Czy zauważacie u siebie zmiany w wyglądzie ciała (oprócz rosnącego brzuszka oczywiście:-)) bo u mnie to już posladki poszły w dół,chyba mam cellulit i uda mi przytyły, a zaczęło się to chyba przez ten bardziej siedzący tryb życia i apetyt,kupiłam sobie płytke z ćwiczeniami dla kobiet ciężarnych ale nie chce mi się ćwiczyć:no:

wlaśnie rozmawialam z położną na temat tych ruchów - uspokoiła mnie ponieważ moje Dziecię nie jest zbytnio ruchliwe i ma swoje humorki. Wczoraj za to przez cały dzień mnie kopało i było bardzo aktywne, ale dzisiaj wróciło wszystko do normy i znowu jest spokojne. Położna powiedziała mi, że jeżeli to bylo tylko przez jeden dzień i dzisiaj jest ok - to wszystko jest ok - widocznie Dziecię miało taki dzień. Natomiast jeżeli by się to powtarzało to należy udać się do doktorka (chodzi tu o np. sprawdenie czy Dziecię pępowiną się nie owinęło). Oczywiście jedne Dzieci są bardziej ruchliwe a drugie mniej - ja mam tutaj na myśli wszelkie odstępstwa od normy - ja np. jestem wyczulona na punkcie obserwacji mojego Malucha i stąd moje pytanko do położnej.
Co więcej, mam nie liczyć ruchów ponieważ powiedziała mi, że to raczej zalecA się babeczkom, które np. lądują w szpitalach bo ni czują ich wcale. Tak więc tutaj mnie uspokoiła i utwierdziła w tym, że każda ciąża i każde Dziecko jest inne i nie można porównywać z innymi :-)
Dlatego też Aniknulka nie nakręcaj sie ponieważ wszystko jest na pewno ok.

Julia, jak nawet nie chcę myśleć o tych zmianach u mnie. Małż mówi, że mam piękną piłkę, a ja widzę całą masę innych nadmiarów. Oby tylko potem tego się pozbyć i będzie dobrze.
Ja ćwiczę od tygodnia, od kiedy zaczęliśmy chodzić na ćwiczenia ze szkoły rodzenia.

reklama
oj widzę widzę :-( do tej pory byłam bardzo aktywna, codziennie ćwiczyłam i do tego byłam wspaniale rozciągnięta - a teraz... hmmm ... przemilczę. Po ciąży chciałabym zapisać się na jakieś specjalne ćwiczenia. A, możecie sobie wrzucić w przeglądarę hasło: aktywne 9 miesięcy - niestety w Szczecinie tego nie ma :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry