reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joaś odruch ssania ma chyba dobry bo aż rzuca rączkami i szybciej oddycha jak przystawiam pierś później intensywnie ssie przez 10 min a potem trochę przysypia więc muszę mu drażnić palcem brodę żeby zaczął znów ssać. Opędzluje tak jedną w międzyczasie kupa potem druga pierś i tak samo 10 min intensywnego ssania póżniej przysypianie drażnienie brody zmiana pieluchy znów pierś i bujanie żeby się odbiło a potem przysypia jak dorwie go czkawka to znów dopajanie i mam z głowy 2 godzinki. Z początku się denerwowałam, bo myślałam, że mam coś nie tak z pokarmem ale mama mówi, że to taki łakomczuszek i musi się poprostu najeść żeby spokojnie przespać te 2 godz

reklama
Joas mam nadzieje ze Dzidzia sama bedzie chciała wyjsc ;-):-)
Wilmek głowa do góry- musi byc dobrze!!!!
Magdziarka mocno trzymam kciuki za Twojego Maluszka!!!!

No u mnie torba spakowana- tylko jak sie zacznie wrzuce klapki i kosmetyki.... no to Kasiau wrzucac juz mam i jedziemy rodzic? ;-):-D:-D:-D tylko nie kupiłam jeszcze nic na przekąskę :szok::-D:laugh2:

Aninulka, mowilam o silnym odruchu ssania - czyli potrzebie. Sprobuj ze smoczkiem jak Cie to meczy. On potrzebuje ssac i miec Ciebie blisko siebie. Zreszta do tej pory ssie - tylko ze kciuka a ma prawie 6 lat. Tak wlasnie to wyglada - jak u mojego Marcina...

Kształt smoczka tez mu może nie odpowiadać. Być może mu się nie chce jeść a cycole same wiedzą co tam ma lecieć czy gęste mleczko czy bardzie woda . Musisz spróbować może innego smonia ? Jak tak będziesz miała go cały czas przy cycach to potem będzie ciebie molestował

Aniknulka - ja uwazam tak samo - a w ogole nie ma czegos takiego jak tlusty i nietlusty pokarm. Pokarm jest najbardziej tresciwy w nocy, na poczatku kazdego karmienia jest bardziej wodnisty - aby zaspokoic pragnienie - a chwilke potem - tresciwszy - aby zaspokoic laknienie - tak aby maluszek ktoremu chce sie tylko pic nei byl przekarmiony

Jasiowi dobrze jest przy Tobie i lubi sobie przysypiac ssajac - ale musisz wywazyc rozsadnie - wiem ze to mile - ale wkrotce mozesz nie miec w ogole dla siebie czasu. Mnie polozne zawsze kazaly budzic podsypiajace dziecko - jedzenie trwalo 20-40 minut, potem przerwa 1,5-2 godzinki - choc o zegarku tutaj tez nie moze byc mowy - bo to w koncu karmienie na zadanie...tylko tak orientacyjnie pisze jak polozna uwazala ze pownno byc. A bywalo roznie

Smoczek mam Nuka najmniejszy rozmiar uspokajający silikonowy, a co do cyca to może on potrzebuje tych 1,5 godz żeby się najeść bo jak go wsadzę do wózka (a przerwę po 30 min karmienie) to po 5 min się budzi i znów chce. Czy to możliwe że z głodu czy raczej dawać smoka?

no i sa tez dzidzie nie tolerujace dydolkow - np moja Jagoda nigdy nie ssala smoka

Nuk ma bardziej anatomiczne
Avent - imitujace piers

wycieczka do apteki...pelna sakwa - kupic kilka - moze ktorys mu spasuje

Czyli po 40 min przerwać karmienie? A jak będzie marudził? On strasznie się wtedy denerwuje rzuca rączkami i nóżkami a czasem to nawet ssie sobie te rękawiczki. Wiem, że mogę nie mieć dla siebie czasu ale chcę mu dac wszystko:tak: może rzeczywiście spróbuję z tym smokiem może tylko chce possać.
Dzięki za rady dziewczynki :-)

reklama
Aniknulka - jesli slyszysz jak polyka, ssie intensywnie przez kilkanascie minut i potem zaczyna sie faza ciumkania - zmien piers - aby polecialo znow mocniej - niech sie nasyci jak taki maly zarloczek - i powinien byc juz najedzony. Jak z drugiej piersi bedzie znow intensywniej ssal - znaczy ze potrzebowal. Jak ciumkanie - prawdopodobnie nawet moze sie zaczac krztusic - bo z piersi bedzie leciaolo mocno - a on bedzie juz podsypial - to znak ze jest najedzony - tylko chce sobie possac, byc przy Tobie - wez go do odbicia i wg mnie powinien byc najedzony i miec pore odpoczynku

Choc dziecko to nie srubka - nie zawsze pasuje do teorii

Do góry