reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hello

ja dzis noc w domku - a to jednoznaczne jest z wieczorem przy kompie
poczytalam troche i powiem Wam ze u nas tez jakies krostki sie pojawily....na buzce, na lini wloskow i kawalek za nia, na szyjce. Czerwone z zolto-bialymi koncoweczkami. Schodza po krochmalu - oby to byly potowki...sama nie wiem
Jesli chodzi o cudowne kosmetyki - u nas hitem jest krochmal. Nawet oilatum z nim przegrywa - a tanie to nie jest - i butelka wystarcza na 2-3 tygodnie...Krochmal jest the best. Kapiemy sie w nim co 3-4 dni

Do lekarza w sobote z pepkiem nei doszlam...bo...przychodnia chyba byla nieczynna:angry: Nikt nie odbieral telefonow - a probowalam natretnie przez 2 godziny
Oddziela sie ten pepuszek, wiec nie panikuje. Tylko kurcze ona zaraz skonczy 5 tygodni:zawstydzona/y: i ciagle te pepowinke trzyma

reklama
Cześc dziewczyny!
Ja wpadam jak zwykle na chwilę a tu namnożyło się problemów :szok:
Witaj Ola - u mnie na brzuszek pomogły - masaż brzuszka zg ze wskazówkami zegara, i rowerek nóżkami maluszka - gazy odchodziły że hej :-D a nie stosowałam nic poza infacolem i sama piłąm herbatkę herbapolu
Agusia gratuluję poprawy maluszka i oby tak dalej :-)
Magdziarko ja też zła na swojego m ale powstrzymałam się od kłótni i stłumiłam złość w sobie- dziś jeździł Kubica i praktycznie cały dzień spędziłam z małym, na dodatek wczoraj mieliśmy gości i cały dzień przy garach, zmywaku i ogólnie... no cóż wczoraj chociaż trochę pomógł i przetarł podłogi ale wszystko na mojej głowie. Dziś jeszcze prasowałam mu koszule na cały tydzień a nie tknęłam maluszkowych ... poza tym na złość pomógł wyjazd (chwilowy) nad wodę chociaż mały darł się i cały czas cyc lub ręce to i tak jakaś odmiana dla mnie i moich nerwów :wściekła/y:
Mogę teraz być trochę rzadziej na BB bo brat zabiera laptopa.
Buziaki dla was wszystkich
Pozdrawiam :-D

HEJ!!!

Widze ze macie troche problemow z maluszkami, ich skorka, spaniem, aktywnoscia rytmem dnia. Ja to mam wszystko lacznie tylko pomnozone przez 4. Nie narzekam, ale tak jak pisalalm na "nieobecnsciach" musze zniknac na dluzej, zajac sie porzadnie i do konca dziecmi i domem. Moze w koncuw tym calym zamieszaniu znajdzie sie miejsce dla mnie. Bo poki co jestem na ostatnim miejscu.
Obecnie nie mam juz pomocy do dzieci ani pomocy w sprzataniu. Sciskam Was cieplo. Zycze wszelkich sukcesow z maluszkami i... mezami (badz tez partnerami - nie wazne sa szczegoly)

Witajcie mamusie.
Mój mały też jest uczulony na nabiał, miał całą buźkę w krostach, za uszkami, uszka, ramionka i zaczęły się kolki :no:
Zmiana diety trochę poskutkowała, przynajmniej nie drze się jak szalony. 3 tyg temu od dziadka złapał infekcję wirusową i to też ciągnie się za nami:no:.
Jak ma kaszelek i tak chrząka to można go zaszczepić?
Przypętała się też ciemieniucha:no:
Jak widzę że małemu ciężko zrobić kopę wsadzam go na 10 min do leżaczka i takie ułożenie sprzyja i jest kupa.
Dziś Arturek sam przekręcił się z brzuszka na plecki.:-):-):-)
Pozdrawiam Was mamusie i Wasze dzieciaczki:-)

Aniknulka dzięki, zaczynam etap z masażami. Lukasz nie jest zachwycony, ale on ogólnie nie jest dzieckiem promieniującym entuzjazmem :-) Widzę, ze Twoje Szczęście też nie jest najcichszym bobaskiem w okolicy. Ale i tak nic pewnie nie pobije mojego rozdarciucha - czekam tylko aż w końcu sąsiedzi zaczną mi zwracać uwagę :baffled:
patyk83 znam ten ból z krostami, ciemieniuchą i kolkami. Mimo, że wyeliminowałam z diety cały nabiał i tak musiałam walczyć z objawami skazy. Podobno mleko jest nawet w chlebie, więc ciężko ograniczyć nabiał do zera... Fajnie masz z tym leżaczkiem, Łukasz ostatnio jakoś się na swój obraził i za nic nie chce w nim leżeć...

Czy Wasze dzieciaki robią postępy w utrzymywaniu głowy leżąc na brzusiu? U Łukasza piorunujących nie widzę... Ta pozycja idealnie go usypia, bo nie może machać przy niej rączkami i się nakręcać :-)
A tak w ogóle to chciałam bić pokłony Mamom, które mają więcej niż jedno dziecko, jak Wy to robicie!!!

Patyk przed szczepieniem zawsze pediatra bada dzidzię i stwierdza czy jest zdrowe bo jak nie to nie wolno szczepić chorych dzieci bo to grozi komplikacjami. Jak kaszle twój maluch to zawsze możesz o tym powiedzieć lekarzowi przed szczepieniem to go dokładniej osłucha :-)

reklama
Do góry