reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
daruuunia3 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!!
Aniknulka wcale nie musi dziecko mieć skazy na skórze żeby być uczulonym czy mieć refluks. Moja starsza córka ma refluks i nigdy nie miała zmian na skórze.
Radze odstawić całkowicie nabiał i jajka i poodserwować małego. A czy twój synek ma bulgotania w brzuszku, albo naprzykład jak sie jemu odbije to czy sie uspokaja a może gorzej płacze? Ja myśle że dzieci z byle powodu nie są nie spokojne, napewno coś twojemu Jasiowi dolega tylko że nie wiadomo co.

Ja dzis będę zapracowana jutro mamy chrzciny i musze przygotować przyjęcie. Wczoraj kupiłam sobie śliczną sukienkę na chrzciny i z tego bardzo sie cieszę. Boję sie jutrzejszej mszy świętej, tego ze mój synek będzie wył a ja będe się tym strasznie stresować. Trzymajcie za nas kciuki aby nie płakał pa

reklama
Dziekuje dziewczynki za zyczenia ;-)
Kasiau Twoja córeczka bedzie miała więcej znajomych :tak:
Alize po chrzcinach jak juz bedziesz miała czas wrzuc zdjecia ;-) ciesze sie ze kupiłas sobie sukienke, mnie tez to czeka... tylko czy ja cos znajde?:confused:

Darunia wszystkiego naj :-)

Azile czekamy na fotki :tak:

na dzisiaj darowałam sobie łatwy plan, bo mała marudna przez brzuszek i ciężko jej dogodzić. Cieszyłam się, że mąż dzisiaj w domku, a tu okazało się, że pojechał kupić części do auta i będzie dzisiaj robić, czyli tyle będę miała pomocy od niego :-(

na dodatek strasznie wieje, jest chłodno i może padać, więc są marne szanse na spacer :baffled: jak ja z małą w domu wyrobię:confused: mam nadzieję, że będzie senna ;-) no i strasznie piąstkę ciamka, aż czasem sie jej uleje i do tego zaczyna się ślinić :baffled::baffled::baffled:

DARUNIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!!

happybirthday.gif

Darunia wszystkiego najlepszego:-)
Asiowo ale Ci zazdroszcze wyjazdu;-)Bawcie się dobrze:-)
U nas już dobrze gorączka podnosiła się i spadała do 38,byliśmy wczoraj znowu u lekzrza i kazał dawać czopki co 8 godzin, kupiłam nurofen 60mg i jeden czopek na noc pomógł i Mały już nie gorączkuje, sam paracetamol zadziałał tylko na 3 godziny:confused:
Azile ja trzymam kciuki aby maluszek był spokojny na chrzcie!! Chciałam Cię zapytać o ten refluks bo napisałaś,że starsza córka ma, jak sobie radziłaś i czy to z wiekiem się nasila czy może jest lepiej? Dostałaś dla synks gasprid,a mi lekarz nie chce tego przepisać bo mówi,że bardzo szkodzi sercu:confused:potem podobno trzeba chodzić z dzieckiem na ekg.
Mój Mały też tak tylko drzemie po 15 minut,a póżniej trzeba go zabawiać i nosić,w nocy też co chwile się budzi, może to efekt szczepienia albo refluksu:-(

Hejka!
Darunia wszystkiego najlepszego i samych słonecznych dni w dniu urodzin :-D
My już po wizycie u ortopedy. Wszystko ok. Lekarz stwierdziła, że mały to okaz zdrowia (hihi ze swoimi 7 kg w wieku 2,5 m-ca) :-D lekarz pokazała jak najlepiej go trzymać w pionie (buzią do przodu) :tak:
Azile odstawiam całkiem nabiał :tak: zobaczymy mały lepiej się czuje jak zrobi kupkę oraz jak mu się odbije to jest rzeczywiście trochę spokojniejszy ale muszę go tzrymać w pionie i później szybko znów dać cyca bo jest strasznie niecierpliwy i płacze.
Życzę udanej uroczystości oraz przyjęcia :tak:
Julia życzę, żeby maluszek dał więcej wytchnienia mamusi :-D
Asiowo udanego wyjazdu :-D
Lorcia dziękuję za słowa wsparcia też jestem optymistycznie nastawiona co do tego 3 m-ca :-D
Pozdrawiam i uciekam robić obiad póki mały śpi :-D

Ja dziś siedzę cały dzień z małą a ta spryciara nie śpi cały dzień - łapie drzemki pół godzinne albo 15 minut a ja jak głupia czekam na drzemkę żeby zjeść, umyć się zrobić obiad , zjeść obiad i tak cały dzień zleciał a miałam tyle w domu zrobić:crazy:
Pocieszam się że jak ją wykąpię to zaśnie na 2 godziny - to akurat stały punkt programu a na dodatek tata przyjeżdża a jak on jest to ona jest grzeczniutka :-)

reklama
Dzieki dziewczyny:-) Mam tylko nadzieje, ze dojedziemy tym naszym tickiem:-p i ze pogoda nam dopisze:tak: Jak ja sie ciesze, ze troszke odpoczne od wszystkiego... ostatni raz nad morzem byłam w 3 klasie podstawówki na zielonej szkole:-D Mała kurteczki w razie ciepłe ma juz pokupowane, ale mam nadzieje, ze nie bede nam tam potrzebne;-)
Jak ja sie ciesze, ze juz mam mężusia przy sobie..., dzis prawie cały dzien zajuje sie Paulinką, strasznie sie stesknił... i w koncu Paulinka sie usmiechała przy kąpaniu, bo w koncu tatuś ja kąpał;-) heh... jutro sie odmelduje, a tymczasem mykam, mam nadzieje, ze Paulinka szybko dzis zasnie, zebym mogła troszke z mężem posiedziec!!!:-)

Do góry