reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Wypluc, odpukac :szok::szok::szok: dziewczyny ten ''łatwy plan'' jest genialny!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
Barus juz spi i to we własnym łózeczku!!!! :szok::-D Tak jak w książce- po 3 ziewnięciu siup go do łóżeczka- zaczął płakac, uspokoiłam go delikatnie- nie kołysząc itp. i tak 3 razy i za 4 odłożeniem go do łóżeczka zasnął :szok::-D:-D:-D nie zapeszam- spi juz 30 min :-) i tak niezle a dumna z siebie jestem ze fiu fiu :-D
Magdziarko napisz jak juz wrócisz jak sie czujesz? Wycieli Ci to paskudztwo? Mam nadzieje ze jest wszystko ok!
Mata trzymam kciuki za Twoją Dobrusię!!!

reklama
Darunia gratulacje!!!!:-)
Magdziarko i jak:confused::confused:
Mata powinnaś poznać opinie jeszcze innego lekarza..poszukaj jakiegoś specjalisty może ktoś z twoich znajomych poleci ci kogoś:confused::confused:
biedna Dobrusia:-(

Hejka!
Mój mały spał w dzień 3 razy po 30 min :-) to i tak sukces z uwagi na to, że jeszcze niedawno spał po 10 min ale wieczorkiem bolał go brzuszek i uspokajałam go na zmianę z m od 18 dopiero usnął w łóżeczku ale zaczął już na rękach kiedy chciałam żeby mu się odbiło :tak:
ja niestety jak mały uśnie w dzień to mam tylko 30 min choć czasem po 5 min się budzi jak głośniej przejedzie samochód (mieszkamy przy głównej ulicy) więc nawet nie ma mowy o grubszym sprzątaniu - ogólnie na razie śpi niespokojnie (w przeciwieństwie jak spał ze mną)
łatwy plan dziś nie był zbyt łatwym mały częściej chciał cyca choć mieścił się w godzinach to jadł po 2-3 razy po 5 min ssania może chciał przerwy cóż staram się myśleć optymistycznie i będę się trzymać harmonogramu :tak:
Darunia zazdroszczę, że Twój Bartuś tak szybko się przestawił :-) i bardzo się cieszę, że masz czas dla siebie
Magdziarko czekam na relację z zabiegu trzymam kciuki kochana :-)
Mata jestem z Tobą i mam nadzieję, że Dobruni się poprawi :tak: a Ty odpoczniesz i zaczniesz normalnie jeść
Ja chyba ograniczę jedzenie bo po karmieniu to wpierniczam co popadnie taka jestem wilczo głodna waga jak na razie stanęła na 72 z 84 zostało mi jeszcze 7 do zgubienia i będzie ok myślałąm o ćwiczeniach ale po całym dniu z maluchem to wieczorem padam i nie mam już na nic ochoty tylko na prysznic i sen

:baffled: obudził sie mały, ale uspokajam go bez wyciągania z łóżeczka- mówię do niego szeptem i wkładm smoczka i odchodze- narazie nie płacze i widac ze mu sie chce spac :tak: moze usnie? a jak nie to bede dalej starała sie go usypiac w ten sposób- jak zasnie to ok 23 wyciąne go nakarmie w czasie snu- moze mi sie uda??? :tak: ehhh... ale ten plan to nie jest taki łatwy- szczególnie wieczorem :sorry2: CIERPLIWOSC POPŁACA :tak:;-)

heloooooooooooooo przeżyłam badanie per rectum i rektoskopię na szczęście badanko wykazało, że hemoroidów wewnątrz nie ma:tak:a te co na zewnątrz juz spuszczają się i dlatego krwawia. Dostałam leki na wzmocnienie naczyń limfatycznych i maści ogółem zostawiłam 130 zł w aptece:szok:i wizyta 90 masakra. Ale się ciesze że nie będzie wycinania. Mam dbać o dietę żeby nie dopuszczać do zaparć. Tak więc koniec z karmieniem Antka wracam do mleka i tego wszystkiego, czego mi nie wolno było bo tak się nie mozna katować dla 1-2 buteleczek mleczka dziennie. Trzy miesiące miał mojego mleczka i myslę, że dałam mu to, co mogłam!

Lilianko mam nadzieję, że mała nie złapała jakiejś bakterii o wiesz w tej Chorwacji były takie upały - zdrówka dla Nadunii

Lorciu kochana mały na bank sie wtopi w klimat przedszkola - wszystkie dzieci to przechodzą. A on - myslę - dzisiaj sobie wyrabiał pozycję w przedszkolu - sprawdzał na ile może sobie pozwolić!

Milkaaa ty jesteś kobieta pracująca jak Irena Kwiatkowska!

Limba cieszę się że jesteście już z Adasiem w domku!

Daruuunia a nasze maluszki to takie podobne..:tak:

Magdziarko całe szczescie ze ominęło Cie to wycinanie :tak: trzymam kciuki zeby leki szybciutko zadziałały;-)
Moj mały jak sie wtedy obudził to przytrzymałam go do 22:15 i musiałam go nakarmic bo był zwyczajnie głodny :sorry2: teraz go odłożyłam do łóżeczka i powoli zasypia- juz nie mam siły, Ł skonczył prace o 14-stej odrazu pojechał do kumpla na mecz, wrócił o 19 pomógł mi tylko małego wykąpac i juz spi- źle cos sie czuł, aspiryne brał :baffled: czasami sie czuje jak samotna matka :zawstydzona/y:

Mata powinnaś poznać opinie jeszcze innego lekarza..poszukaj jakiegoś specjalisty może ktoś z twoich znajomych poleci ci kogoś:confused::confused:
biedna Dobrusia:-(
To najlepszy pediatra w okolicy :-( i z tego co czytałam obniżone napięcie mięśniowe może się objawiać niepokojem :dry: najgorsze jest to, że mała płacze prawie przy każdej zmainie pozycji :baffled: no lae trzeba to przetrzymać :tak:

Magdziarko to dobre wieści :tak: oby to paskudztwo się szybciutko wchłonęło :tak:

hejka laski:-)

u mnie od 4 rano leje za oknem i jakoś nie zamierza przestać:baffled: mam nadzieję że do 9 przejdzie bo czeka mnie sprint do przedszkola:-D samochodem nie bardzo mam jak tam wykręcić:dry:
magdziarko cieszę się że wszystko powolutku wraca do normy:tak: teraz musisz na siebie bardzo uważać zarówno z dietą jak i ciepłotą ciała-nie możesz doprowadzić do wyziębienia organizmu:no: a jeśli chodzi o karmienie Antka to uważam że spisałaś się na medal:tak:
mata buziaki dla twojej niuni:tak: dzielna i cierpliwa z ciebie mamusia!!!trzymam kciuki by rehabilitacja szybko pomogła malutkiej:tak:
Darunia głowa do góry nie długo Bartuś będzie małym rozrabiaką przy którym nie będziesz czuła się na pewno samotna:tak:
moje dzieciaki chodzą spać ok19/20 a mój M śpi już o 20.30:-D więc wiem co czujesz:sorry2:

Witajcie!!!! Podziwiam Was dziewczyny z konsekwencją w realizacji łatwego planu. Ja się przymierzam do niego tylko jakoś nie mogę się zabrać. Mam podobnie jak Mata, że mały zasypia przeważnie po cycu i pewnie jak będę to chciała to zmeinić to bedzie w domu jeden wielki krzyk. Ale chyba czas na zmiany. Po za tym bardzo Kuba się rozregulował ostatnio. Już było tak, że jak zasnął ok. 20-21 to spał do 3-4. A teraz budzi się po kąpaniu po 3 godz. a potem to nawet co godz. A już tak fajnie spał. Padam dzisiaj na twarz. Karmilam go chyba z 9 razy od 12 w nocy.
A do tego jeszcze jakieś choróbsko mnie dopadlo
Życzę Wam i dzieciaczkom dużo zdrówka i jak najmniej kłopotów.
Dziasiaj chyba spędzimy cały dzień w domku. Pogoda beznadziejna. Zimno i deszczowo

reklama
Witajcie!
U nas tez pogoda nie za ładna, ale wazne ze narazie nie pada :tak: mały wczoraj ładnie spał w łóżeczku obudził sie o 3.50- tzn. kupka go obudziła, bo zrobił taką wielką, potem szybko cyc i spał dalej :tak: wstaliśmy dzisiaj o 8- pobawiliśmy sie troszkę- mały dzisiaj wziął sam grzechotkę do rączki i wsadził sobie do buzi :szok::-D:-D:-D ale pomógł sobie drugą rączką i wyciągnął :tak: i teraz ucina sobie drzemkę- juz trwa 15 min- nie zapeszam- łatwy plan narazie jako tako działa :-)
Mam nadzieje tylko ze pogoda pozwoli nam wyjsc na spacer popołudniu :confused:
Agusi mam nadzieje ze synek znów Ci sie ureguluje i to szybciutko! I zycze wytrwałości w realizacji łatwego planu

Do góry