reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mój mały przez pewien czas pocił się, ale tylko podczas wieczornego karmienia po kąpieli. Całą głowkę miał mokrą. mniej więcej od 3 tygodni mu przeszło. teraz wcale się nie poci.

reklama
Dziękuję za życzonka:-):-):-) Kubie poci się tylko główka i tylko przy karmieniu przed snem:tak:Oj napracowałyście się kobitki:tak:
Włosy mi też wychodzą garściami:szok: i wszędzie ich pelno. Sama sie wkurzam bo gdzie się nie obrócę tam moje włosy dosłownie wszędzie. A niby noszę w domku związane. Nie wspomnę, że jak podniosę grzywkę do góry to mam pod spodem takie odrosty jakbym sama sobie wycięła nożyczkami.
U mnie już wszyscy śpią. Ciekawa jaka będzie nocka bo wczoraj Kuba obudził się ok. 2 i nie w głowie mu było spanie. Ale brak jakiegokolwiek zainteresowania z mojej strony spowodował zaśnięcie:-D po dobrych kilkunastu minutach mruczenia i śmiechu. A tak apropos to ciekawe z czego można sie śmiać o 2 w nocy;-):-D Nie wspomnę już o tym, że M tak napalił w kominku, że o 2 w nocy otwierałam okna zeb przewietrzyć pokój

Dobry wieczór.

Wszystkiego najlepszego dla Mikołajów!!!!

Agusia wszystkiego najlepszego dla Kuby z okazji 6 miesięcy.

My dziś odwiedziliśmy pradziatków Artura. Ale byli zadowoleni. Arturek cały czas na rączkach u dziadka, z przerwą na krótką drzemkę i zupkę.
Mój Artur to jest leń i się nie przekręca. Chyba, że w nocy na bok do cyca, jak śpi, bo na trzeźwo to nie. Zaczynam się zastanawiać czy on aby dobrze się rozwija. Za bardzo jest przyzwyczajony do rączek i jak widzi nas, to nie w głowie mu leżenie. Zdażyło mu się pare razy przekręcić , przesunąć jak nas w pokoju nie było.
Masakra, też z jego jedzeniem. Jemy o 10 sinlac z owocem (zjada ok 150ml), około 12 pije z jednej piersi, potem około 15 zupka (ok 100ml), po czasami wypije z jednej piersi. O 19 kaszka z owocem (ok 170ml), o 21 jedna pierś. O 2,4 i około 6-7 znowu pije z jednej piersi.
Czy on nie za mało pije?? Ciężko mu zrobić kupę.

Ja dopiero po gościach, mała na szczęście nie śpi jest szansa że potem będzie ładnie spała. My jak zwykle położymy się pewnie po północy.
Mojej Oli też dużo pić nie daję bo rano kaszka , potem zupka i najczęściej po zupce dostaje pić a potem już cyc.

Kasiu, a jakie przerwy ma Ola między posiłkami?? Artur czasami ma około 4 godz, a niedwano była przerwa ok 2 godz, a zdażało się że już po godz był głodny.

6 , 10 , 14, 17 , 20 tak mniej więcej , teraz dzieciaki się bardziej najadają i dlatego te przerwy robią się na całe szczęście dłuższe

Kubusiu, gratulacje z okazji 6 miesiąca.
Jasiu, dla Ciebie też - spóźnione ale równie gorące.:tak:

Magdziarko, Joanna
, niezłe jesteście z porządkami. Ja jakoś się nie mogę zabrać w tym roku. Może dlatego, że spokój mam dopiero wieczorem, a wtedy już mi sie nie chce sprzątać. W ciągu dnia, to albo praca albo jeden lub drugi synek coś chce. A wieczorem to gotowanie, pranie, bb i jakoś się robi 23.00. A książkę to ostatnio po północy czytam.
A dzis miałam dodatkowe sprzątanie, bo Wojtek wyciągnął sobie butelkę z sokiem jabłkowym z lodówki i ... muwypadała. Oczywiście nie wolno mu tego robić. Wszystko się stłukło, rozbiło, rozało. Nie ma jak sprzątanie szkła z sokiem.

A z tymi awatarkami to bym sie nie przejmowała, bo nawet jeśi ktoś by chciał je wykorzystać, to przecież to są malutkie zdjęcia. Tego to akurat nikt nie weźmie. takie jest moje zdanie.

Dzień dobry mamusie!

Ja już na nogach od 7, bartek wstał, zjadł pobawił się i teraz ucina sobie drzemkę, Ł oczywiscie dlaej spi, a ja z kawką na bb i z kuchni dolatuje mi muzyka z radia- już świąteczne piosenki lecą:szok::rofl2:
W domku czysto, także mogę sobie odpoczywac a i obiad wczoraj zrobiłam i na dzisiaj bedzie!!! Ale będe leniuchowac :-D

Cześć
Ja się wyspałam bo Ola poszła spać 23,30 i spała do rana więc jest ok. Jeszcze jej dałam wczoraj po 22 kaszki żeby nie była głodna i luzik. Ja też mam na dzisiaj obiadek.:-)

reklama
Do góry