reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Najlepsze życzenia dla Marysi!

Krzyś śpi w nocy od 20 do 8, ale z przerwami; dziś budził się 8 razy:baffled::baffled::baffled:. W dzień ma 3 drzemki po 40 min.

Z tym spaniem to można się przyzwyczaić bo ja jak próbuję teraz odespać to za każdym razem kładę się o 22 a i tak zasypiam po 24 .
Podobnie jak u mnie:tak:. Wczoraj położyłam się o 21, żeby trochę odespać te okropne nocki ostatnie. Mały obudził się o 22...ja jeszcze nie spałam. Zasnęłam dopiero koło 24, jak już m się położył obok:-). A dzis, pomimo kiepskiej nocy, nie jestem strasznie padnięta...tylko troszkę zaspana. Organizm się przystosowuje:tak:. Ale i tak marzę o tym, zeby chociaż 4 godziny przepać ciurkiem bez pobudek:dry:. Może kiedyś przyjdzie taki piękny dzień...a właściwie noc:tak:.

reklama
Dzien Dobry

Nie mam dzisiaj natchnienia na pisanie, wczoraj także - Fabian mój znów chory - boję sie o niego - kaszel , katar. Wrócil od ojca swego i zaczela sie wielka awantura o to, ze podaje mu leki które pulmonolog przepisała... Twierdzi, ze to stertdy i ze dziecko przeze mnie nie rosnie, ze jest mizerne. A to nieprawda !!! wtamtym roku o tej samej porze było to samo i był leczony pulmicortem w inhalacji i berdualem - w tym roku ta sama sytuacja i wielkie ojcostwo sie obudziło, ze homeopatia najlepsza, ze wszystko mozna wyleczyc - Ale nie astmę do cholery!!!!
Przepraszam - musialam wyrzucic to z siebie :blink::-(
Nadia wczoraj placzliwa, noc tylko w zasadzie przespana ale to wina zębów ...

Wiecie co ,u nas w Lubinie znowu byłą strzelanina, zginął 27-letni chłopak, ten cały idiotyzm ciągnie się od wakacji, debile strzelają do siebie na słowniach w restauracjach,ostatnio podpalili jednemu samochód z nim w środku na osiedlowym parkingu, ja nie wiem czy naprawde nie mają się czym zając.:angry::angry::angry: czasem strach wieczorem do domu wracać:angry::angry::angry: a w dodatku Lubin jest tak małym miastem że większość ludzi zna, i takie osoby jaw w/w nie są tak całkiem obce.:crazy: I weź tu człowieku spokojnie wychowaj dziecko.

Marysia naljepszego!
Ula no to faktycznie strach wyjsc przed właśny dom. A u nas w Żaganiu, ostatnio taki chłopak którego znałam z widzenia zamordował kolegę- zakneblował go, przypalał fajnkami, by strasznie zmasakrowany! Co się dziieje na tym swiecie! :szok:

Zdrowia dla wszystkich chorujących dzieciaczków i rodziców!
I oby te ząbki bezboleśnie powychodziły!

Co do spania -nocka czadowa, Bart zasnął koło 21 a wstaliśmy o 9:30 i to bez zadnej przerwy :szok::rofl2: tylko o 6 go wzięłam do sibie do łóżka bo Ł do pracy poszedł- ależ się wyspałam :rofl2: życze każdej mamie, żeby tak sobie odpoczęła!!!

Głuszku bart także dużo spi, i w dzień i w nocy- ale słyszałam, że to dobrze jeśli dziecko spi dużo :blink: także myśle żebyś się nie martwiła- każde dziecko jest inne ;-)

Witajcie

Głuszku gratuluję Michasiowi ząbków

Ula u nas butelka i cyc są bleeee. Zazdroszczę wyjścia. Ja mam dziś wyjście do fryzjera. Faktycznie strach
wyjśc z domu.

U mnie niedziela była pracowita. Gotowałam zupkę dla małego. Zupkę dla dużego.
Mięso. Ziemniaki i znowu kopytka. Skończyłam o 22. Jeszcze wczoraj mały od 19 wył, nie w głowie mu było spanie.
Usnął ululany około 23, ale jeszcze popłakiwał przez sen do 24. Nie odpoczełam w niedziele, odpocznę w tyg.
Nie bedę kombinować jak tu obiad ugotować przy buczącym Arturze

Magda mi też narobiłaś smaka na hamgurgery. Podzielisz się przepisem. Zrobiłabym mojemu M. Ale byłby
szczęśliwy, uwielbia fast-foody. Zdrówka dla Olka.

Lilianko zdrówka dla Fabianka i oby Nadii ząbki wyszły bezboleśnie

Artur budzi się koło 7 na cyca. Potem usypia i śpi do około 9.
Ja dziś pospałam sobie prawie do 10, a on leżał przy mnie i się bawił. Potem ma drzemkę o 11 około 40 min, potem około 13
też 40 min. Potem o 17, czasami około 19 taka 20 minut. A w nocy różnie śpi.Czasmi budzi się co 4 godz czasmio co 2.

Marlena gratulacje dla Marysi z okazji 5 miesięcy

My juz po wizycie u lekarza. Olek zapalenie gardła temperatura już 38 stopni, trzęsie się z zimna. A na dodatek nie ma antybiotyku w osiedlowej aptece, przywioza na 18ą. Teraz leży wpakowany pod kołdrę i ogląda bajki. Muszę zadzwonić po lekcje, żeby robił na bieżąco, bo potem nie nadrobi. A ma zostać w domu do piatku. Jutro powiadomię nauczycielkę, bo akurat jest zebranie.

Co do hamburgerów to m je robi. Ale wiem jak. wołowe zmielone miesza z jajkiem, cebulką czosnkiem( przeciśniętymi przez praskę) dodaje bułkę tartą z tego robi kotlety. Bułki opieka w opiekaczu, dodaje sałatę, pomidora, sos keczupowo - majonezowy.

Wi8tajcie Kochane:-) A ja dzisiaj jestem niewyspana Kuba od 2-5 budził się niezliczoną ilość razy. Cały czas płakał niewiedzieć czemu. mam tylko nadzieję że to było jednorazowy wybryk;-)
U nas spanie Kuby to 3x po pół godz. czasami jak się pomyli;-) to śpi dłużej ale to naprawdę rzadkość. W nocy od 19-1930 do 7,30 z jedną pobudką przewaznie

Magdziarko szybkiego powrotu do zdrówka życzę Olkowi

Marlena gratulki dla Marysii z okazji skończenia 5 m-cy:-)

Daruunia ale Bart Ci ladnie pospał dzisiaj super:tak::tak::tak:

Lilianko zdrówka dla Fabiana. I oby Naduni szybko wyszły ząbki. A ex m się nie przejmuj.

Magdziarko zdrowia dla Olka!
Aguś mam nadzieję, że taka nocka się już nie powtórzy.

A ja już posprzątałam, obiad gotowy, wstarczy tylko piekarnik włączyc i gaz na kuchence. Bartek śpi mi dalej :szok: no trochę jestem w szok bo wstał o 9:30, zjadł pobiawił się i zasnął przed 12-stą, zaraz 14-sta bedzie a on dalej śpi, już zgupiałam czy dobrze, że tyle spi :confused::dry: zaczynam się martwic...

Też nie wiem o której Ł z pracy wyjdzie, niby miał o 14-stej, ale coś się nie zapowiada, na spacer bym chciała z małym isc, ale on spi, a Ł na 18-stą na trening idzie, a 2 godziny przed nie je- no i nie wiem co mam robic...
ehhhhhhhhhhhhh :baffled:

reklama
Agik25 Na naszym wątku zamkniętym są tematy:
1. Prywatne pogaduchy czerwcówek
2. Zdjecia rodzinne
3. Konatakty i namiary na czerwcówki
4. Relacje z porodów
5. Archiwum
6. Lista czerwcowych mam
7. Nasza klasa

Czerwcówceczki 2008 życzą powodzenia w pisaniu pracy, mam nadzieję, ze trszkę pomogłyśmy. pozdrawiamy!;-)

Do góry