reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Głuszku też mi się wydaje że skórkę już ma dobrą i widać że krostki w fazie zaniku:tak:
Mikołaj też ma takie w koło buźki szczególnie jak smoczka zassa za bardzo to ma odparzenia:tak: trzymam kciuki by było dobrze:tak:

a ja ciągle sama :-( tzn. M wrócił z pracy ale już śpi:-( także siedzę sobie na bb popijam pepsi i zajadam orzeszki:-D

Mikoś ma się niby lepiej ale i tak w domu poza prasowaniem i obiadem nic nie zrobiłam:no: nie wiem kiedy się zmobilizuję i wysprzątam dom na święta:dry:

Darunia zdrówka!!!!!jak do jutra się nie polepszy powinnaś iść do lekarza..

reklama
My wrocilismy z zakupów, mała zawiezlismy do babci i w koncu na spokojnie z mezem mogłam sie gdzies wybrac... chociazby na te zakupy:-D

Zastanawiam sie nad tym basenem, czy juz z Paulinka sie nie wybrac..., ale narazie poszłabym prywatnie:tak: zobaczyc jak mała zareaguje, itp... i potem ewentualnie zdecyduje sie na jakies zajecia... . Przeraza mnie tylko suszenie małej... ile to potrwa zanim z tej szatni pozniej wyjdziemy:-pBo przeciez tez bede musiała sie przebrac... hmm...:confused:

Nie chwaliłam sie... mąż w prezencie swiatecznym zamówił mi łyzwy:) Niedługo bede smigac... chocby sama, a co tam:) chwila odpoczynku od małej!

Asiowo piekna niespodzianka od meza:-D
Kasiu zycze milego pierwszego dnia w pracy;-)
Gluszku Misiu jest taki sliczny nawet z tymi krostkami wyglada uroczo,szkoda,ze go tak wysypuje (taki sliczny buzialek)
Daruuunia zdrowka

Ostatnia edycja:
Głuszku, rzeczywiście trochę tych krostek jest...ale teraz nie wygląda to najgorzej. Ja ostatnio zrobiłam "eksperyment"- mały po tygodniu jedzenia marchewki dostał podobnych krostek jak kiedyś (tyle ze wcześniej jadł tylko cyca). Zastanawiałam się, czy nie odstawić. Ale postanowiłam podawać dalej. U nas krostki zniknęły po 3 dniach...czyli nie od marchewki. Co nie zmienia faktu, że nadal nie wiem od czego od czasu do czasu go wysypuje. Trzymam kckuki, żebyś doszła o co chodzi...bo u Twojego synka to bardziej skomplikowana sprawa.

Daruuunia, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Jesteśmy mamami na pełny etat...i kiedy tu chorować:dry::confused:

Mamoot, super, że Stasiowi podobało się na basenie. Ja tak strasznie chciałabym też móc chodzić z Krzysiem. Znalazlam już fajny basen, z brodzikiem dla maluchów w oddzielnej sali...cicho, spokojnie. A teraz nie wiadomo, czy będziemy mogli chodzić.

Mata, uśmiałam się. Już pokazałam mojemu bratu i M:-).

Kasiau, udanego dnia w pracy.

U nas dziś był mój brat, posiedzieliśmy, pogadaliśmy:tak:. Dowiedziałam się, co w szerokim świecie słychać:-D;-). Zrobiłam lasagne ze szpinakiem i tak się najadłam, że jeszcze czuję na żoładku:zawstydzona/y:.

Witam!!!!!!!!!!1Jestem ale zupełnie poza przyziemnymi sprawami. Rozpłynęłam siew flamenoco. Kupiłam nową książkę , dostałam nową płytę i jestem oderwana.....Z góry przepraszam

Ale muzykę czy filmy? Przegrałabyś mi? :-)
.
Monia zrobię liste i wyslę a ty aznaczysz co chcesz.
Ps. Dostałam płytkę od Magdy Navarette, więc tez można skopiować. Jeszcze nie słuchałam bo dopiero niedawno wróciłam z fiesty. I ciągle śpiewam. Uczyła nas Śpiewać Tangosa i Sevillane. Było Bosko. Mam z nią zdjęcia no i w ogóle.

uwielbiam Almodovara!!:tak: - zwłaszcza "KObiety na skraju załamania nerwowego", "Wszystko o mojej matce" i "Volver"...no i ten piekny hiszpański :tak: - zamierzam się za niego zabrać jak skończę studia :-)

Okazało się że hiszpański nie jest trudny i rzeczywiście niektóre słowa pokrywały mi się z francuskim i nawet rozumiałam. Gorzej z wymową ale.też mam zamiar się uczyć.

czy to dzisiaj Mamoocik i Magdziarka spotykaja sie?

No Monia...fajnie było......lepiłam z Wojciaszkiem kanapki z ciastoliny:-D:-D

wczoraj zamówiliśmy prezenty dla dziadków w superfoto:-) kalendarze ścienne z fotkami wnuków:-) każdego miesiąca inne zdjęcie:-)

Mi też Mamoot podała namiary i zamówiłam:-D

To nie tak ze sa w fazie zaniku. Jak mu daje tylko nutramigen i kleik ryżowy i nic wiec to nic nie ma - idealna skórka na buzi. Jak cokolwiek mu podam to wychodzi i tak jak napisalam - schodzi po posmarowaniu Protopiciem (jak jest bardzo źle to 2-3 razy lekko Elocomem) i po 3 dniach zlazi, gdybym nie smarowala niczym to około tygodnia (bo tyle zlaza inne krostki). takze raz ma ładna buzie jak nic mu nie daje a podanie czegokolwiek powoduje wyłazenie tych krost. Dlatego to jest takie trudne. Bo nie jest mozliwe ze uczula wszystko, to nie jest realne, to znaczy sa dzieci z uczuleniem na duuuzo produktow ale to sie nie objawia kilkunastoma krostkami na buzi. tylko wysypka na calym ciele, sucha skora, lakierowanymi policzkami. Dobra koniec ględzenia, nielubie sie taqk napedzic bo potem nie mysle o niczym innym, lubie zyc normalnie, przechodzic nad tym do porzadku dziennego a nie uzalac sie nad sobą. KONIEC MECZENIA WAS

Magdziarko ale jestes teraz taka romatycznaaaaaaaaaaa................;-);-);-)

asiowo a czemu sie wachasz (czy wahasz?) nad tym basenem...

Kasia daj znac jak jutro w pracy - masz polącznie z bb? A gdzie ty w ogóle pracujesz?

darunia duuuuuzo zdrówka. Mamy nie maja czasu chorowac.

reklama
Kasiu, trzymam kciuki za jutro.

Głuszku, niewątpliwie jest o wiele lepiej.

Monia zrobię liste i wyslę a ty aznaczysz co chcesz.
Ps. Dostałam płytkę od Magdy Navarette, więc tez można skopiować. Jeszcze nie słuchałam bo dopiero niedawno wróciłam z fiesty. I ciągle śpiewam. Uczyła nas Śpiewać Tangosa i Sevillane. Było Bosko. Mam z nią zdjęcia no i w ogóle.

Okazało się że hiszpański nie jest trudny i rzeczywiście niektóre słowa pokrywały mi się z francuskim i nawet rozumiałam. Gorzej z wymową ale.też mam zamiar się uczyć.

Miło czytać o Twojej pasji. I tak jak Ci mówiłam, jak znasz francuski, to hiszpański to pestka! Za muzyczkę i filmy z góry dziękuję i czekam na listę na maila.

a gdzie chodzicie?

Iwoszku,
na basen na Ursynowie na SGGW.

Do góry