reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Witam. Ja tylko na chwileczkę. Mam pytanko. Jak ubieracie dzieciaczki na dwór jak jest taka sliczna pogoda. Ja mam kombinezon polarowy, ale w nim Artkowi jest już chyba za gorąco. Kurteczki jeszcze nie mam. Tak się zastanawiam, czy mogłabym go ubrać w na gorę w bodziaka,bluzkę i na to sweterek:baffled:

Poprawię listę:-)

Pracują nad ząbkami:
Zuzia
Jasio
Antoś
Mateusz
Lenka

1 ząbek:
Oleńka (joaśkowa)
Maja (maajkowa)

2 ząbki:
Mikołaj (Joli)
Wojtuś
Marysia
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj (lorciowy)
Ola (kasiau)
Arturek

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Bogna
Paulinka
Brunko

5 ząbków
Nadinka
Natalka

6 ząbków:
Krzyś
Dominik
Michaś
Staś

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Oczywiście gratulujemy nowych ząbków!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA!!!

Witam!

Ja tylko na chwilę... małej się pogorszyło, w nocy prawie nie spała, do tego znów gorączka, rano podaliśmy antybiotyk. Dostała ospamox a ja teraz w necie czytam, że to słabiutki antybiotyk i często po nim stan jest tylko gorszy i trzeba dać sillniejszy lek:wściekła/y: mała juz ostro kaszle, nos cały zatkany, oddycha przez buzię :-(
Teraz chyba ma tez sporą gorączkę, bo cała rozpalona... nawet nie wiem, czy mogę jej z antybiotykiem podać cos przeciwgorączkowego :zawstydzona/y: a żeby było mało, to ida zębicha i to dolne trójki :baffled:

Marta z własnego doświadczenia mogę polecić antybiotyk domięśniowo. Artur jak był chory dostał klacid doustnie i to nie pomogło, bo więcej wypluł niż połknął, a o nocnych rewelacjach nie wspomnę. Darł się pół nocy, po tym antybiotyku. Jak dostał zastrzyk, to już po pierwszym było widać poprawę. Rozchorował nam się na dobre na same święta bożego narodzenia i 1 zastrzyk był w wigilię. Gdyby dostał od razu w sobotę przed świętami zastrzyki a nie ten klacid, to na święta byłaby już duża poprawa. A i jeszcze od klacidu do przepisania zastrzyków leczony był pulmicortem.U takich maluchów choróbska szybko się rozwijają. Może poradź się innego pediatry. Zdrówka dla Dobrusi.

Plus taki, że mała ładnie pije wszystkie leki :tak: ale jak przez weekend nie będzie widocznej poprawy, to mamy sie skontaktowac z pediatrą... mam nadzieję, że małej przejdzie...

Patyk... u nas tak ciepło, ze Paulinka w dresiku siedzi na dworze:tak: a my w krótkich rekawku, wydaje mi sie, ze nasze dzieciaczki juz jak najbardziej mozna ubierac jak siebie:tak: dzis tak cieplo, ze trzeba bedzie pojechac kupic jakiś letni kapelusik:-p

U nas też gorąco. Wojtek w krótkim rękawku, a Staś w cienkiej bluzie. Ale fajnie, że w końcu bez tych kurtek!

Dziś mamy cudowny leniwy dzień (no i troszkę porządków przedświątecznych), spacer, knajpa. mmmm... słodkie lenistwo.:-)

Hej Kobietki!:-)

Wszystkiego naj naj dla Filipka:-)

Ja tylko na chwile,bo M maluje i z Maja meczymy sie w sypialni,gdzie powciskane sa graty z salonu.
Bylysmy tez sporo na dworzu,ale dzis juz nie jest tak ladnie.

Mata-zdrowka dla Dobrusi i sil dla Ciebie!

reklama
Witajcie!
U nas piękna pogoda, zakupy udane :tak: nawet m dal sie namówić :-D

Mata zdrówka dla Dobrusi :tak:
Lilianko życzę udanych chrzcin ;-)
Patyk ja zalożyłam Jasiowi bodziaka z kr rękawem, cieply sweter i bezrękawnik oraz lekka czapkę i chusteczke na szyjkę

Filipku wszystkiego naj, naj, naj kochany :-)

Życzę spokojnego, słonecznego weekendu :-)

Do góry